- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Grill & Vin
Grill og vin er to af sommerens største glæder. Kombinationen er dog endnu bedre, og når du rammer helt rigtigt, bliver både mad og vin løftet til nye højder. Men hvad skal man egentlig vælge til bøffen, fisken eller grøntsagerne? Skal det være rødvin, hvidvin eller rosévin? Vi hjælper dig med at træffe de rigtige valg, så du får nogle virkelig gode oplevelser med grillen til sommer.
Sådan vælger du den rigtige vin til grillmaden
At vælge den rigtige vin til grillmaden kan forbedre den samlede oplevelse. Men hvordan?
Kødet
Den type kød, der grilles, er afgørende for valget af vin. Til rødt kød som bøf, burgere eller lam bør du vælge mere fyldige rødvine med robuste tanniner som Cabernet Sauvignon, Malbec eller Syrah. For lettere kødtyper som kylling, svinekød eller pølser, bør du gå efter medium-fyldige rødvine som Merlot eller Zinfandel, eller endda en frugtig rosévin.
Intensitet
Tænk over både maden og vinens intensitet. Er grillmaden intens, kraftfuld og måske røget eller krydret, bør du vælge vine med lige så robuste smage til at stå op til maden. Hvis maden er krydret, bør du dog samtidig vælge en vin med noget sødme - f.eks. en Gewürztraminer.
Sødme
Barbecuesaucer har forskellige niveauer af sødme. Til sødere barbecuesaucer bør du vælge vine med et strejf af sødme, såsom halvtør Riesling eller Gewürztraminer. Sødme kan også balancere krydrede retter.
God grillning!
Grillet grønsager med pesto, toppes med stegt torsk, og selvfølgelig et glas rosé.
Viña Errázuriz tager udelukkende udgangspunkt i lokale chilenske råvarer og smage fra Acancagua Valley for at sikre den allerbedste smag, når de udvikler opskrifter til deres populære vine. Her får du Viña Errázuriz' opskrift på grillede squashruller med ricotta og blommer.
De fleste grønsager egner sig fint til at blive grillet, men specielt rodfrugter er fremragende til grillen. I dette tilfælde er det rødbeder, der først grilles og herefter marineres. Det bliver til en salat, der passer perfekt til grillmad.
Denne forret er både hurtig og nem at lave, og så smager det ganske lækkert. Brug retten som en forret eller som en snack. Den fungerer også skøn som en let frokostret.