- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Laurent Chaberts lammeryg
I samarbejde med Gérard Bertrand
På Château l’Hospitalet finder du Gerard Bertrands restaurant, l’ Art de Vivre. Her kreerer den passionerede køkkenchef, Laurent Chabert udsøgte, sydfranske retter, der passer helt perfekt til Gerard Bertrands biodynamiske kvalitetsvine.
Imponer dine gæster med Laurent Chaberts lækre opskrift på grillet lammeryg, serveret med en fantastisk sydfransk kartoffelgratin og timian jus.
Tid: 60+ min. | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: 5/10 | Tilberedning: Grill
Tid: 60+ min.
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 5/10
Tilberedning: Grill
Ingredienser
- 1 lammeryg på ben
- 400 gram kartofler
- 1 løg
- Timian, laurbærblade og rosmarin
- Olivenolie af god kvalitet
- 30 gram smør
- 100 ml grøntsagsfond
Vin til maden
Vin med et stort indhold af Syrah er nærmest et perfekt match. Deres smagsunivers med frugtsødme, sort peber, tanniner og ofte med en duft af blå violer er enestående til lam. eller prøv en argentinsk Malbec. Sværger du til spanske vine, er en saftig, fadlagret og ikke for gammel Rioja et godt valg. Er dit lam dansk, kan en Pinot Noir være et perfekt valg. Vi anbefaler også en italiensk Sangiovese med noter der dufter af krydderurter.
Fremgangsmåde
Pil, hak og steg løg på en pande med timian til de er bløde og klare. Sæt til side.
Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver og fordel dem rundt i et smurt fad. Krydr hvert lag med saltblomst og friskkværnet peber.
Hæld nu grøntsagsfonden over kartoflerne. Gratiner kartoflerne i en forvarmet ovn på 170°C i 45 minutter.
Klargør nu grillen. Lammeryggen krydres med Fleur de Sel, et par dryp god olivenolie, timian, laurbærblade og rosmarin. Grill kødet på alle sider i 2-3 minutter.
Lad efterfølgende kødet hvile i 10 minutter. Kødet lægges kort på grillen igen lige inden servering.
Tag nu kartofler ud af ovnen og vend dem ud på et skærebræt. Udskær kartoflerne i aflange stykker.
Skær nu lammeryggen ud og anret op ad kartoflerne.
Anbefalede vine til lammeryg
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.