- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Grauburgunder
Der er ikke mange druer som Grauburgunder, der formår at give fornemmelsen af sol og sommer - selv på en gråvejrsdag i november. Du kender den måske som Pinot Gris eller Grigio, men tyskerne kalder den altså for Grauburgunder. Uanset hvad du kalder den, så byder druen på store vinoplevelser.
- Økologisk
Vælg favoritliste
2022 Grauburgunder Organic, Gutswein
Weingut BernhartStilfuld og elegant, tysk madvin.
149,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Mare om Grauburgunder
Selve navnet Grauburgunder fortæller os om druens slægtskab med Pinot Noir. Druen er nemlig en genetisk mutation af Pinot Noir. "Grau" og "Gris" betyder grå, et navn, druen har fået pga. dens grå/lyserøde farve. Ordet "burgunder" fortæller os, at druen stammer fra Bourgogne.
Man mener, at det var munke fra Alsace, der tog druen med sig - og i dag er Grauburgunder en ægte tysk crowdpleaser. Produktionen overgås kun i vinmarker beplantet med druen af Frankrig og Italien. Det er primært områderne Rheinhessen, Pfalz og Baden.
Er der forskel på Grauburgunder, Pinot Gris og Pinot Grigio?
Selvom det er den samme drue, er der faktisk oftest forskelle. I forhold til fransk Pinot Gris og italiensk Pinot Grigio er Grauburgunder typisk mere mineralsk med et højere syreniveau. Du kan forvente noter af blomster og citrusfrugt, måske lidt eksotiske krydderier.
Hvad spiser man til Grauburgunder?
Grauburgunder er en vin, du kan drikke meget af - og det er en rigtig madvin. Nyd den f.eks. på en skovtur i det grønne sammen med:
- Fisk
- Salater
- Skaldyr
- Oste
- Pastaretter
- Desserter