- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Månedens tilbud (sidste chance) 🍷 Klik her!
Snaps
Snaps er en uundværlig del af de danske traditioner og festlige begivenheder. Med sin intense smag og mange variationer er snaps perfekt til at komplementere alt fra julefrokosten til påskebordet. Uanset om du er på jagt efter klassisk akvavit eller spændende nye smagsvarianter, finder du et bredt udvalg af kvalitets-snapse lige her. Oplev de bedste snaps fra førende danske producenter og find den perfekte flaske til din næste festlige lejlighed. Bestil nemt online og få leveret direkte til døren.
God fornøjelse - og skål!
Produktchef - spiritus
H. J. Hansen Vin
Vælg favoritliste
Hellstrøm Aquavit 40%, 70 cl
Hellstrøm- 93 pointMad & Monopolet
Flot og blød allroundakvavit til alle jule- og pinsebordets retter.
279,95pr. flaskefør:299,95
Spar i alt v/1 flaske 20,00På lager onlineVælg favoritliste
Hellstrøm Juleaquavit 40%, 50 cl
Hellstrøm- Verdens Gang
Rendyrket julesnaps- akvavit og topanmeldt nydelse.
369,95pr. flaskePå lager online- 89 på lager online
Vælg favoritliste
Lyng Botanical Akvavit 45,9%, 50 cl
Det Norske BrenneriBlød, elegant og særdeles kompleks norsk nydelse.
299,95pr. flaske62 på lager onlineVælg favoritliste
Hellstrøm Aquavit 40%, 5 cl
Hellstrøm- 91 pointDagens Næringsliv
Akvavit i verdensklasse skabt af Michelin-kokken Eivind Hellstrøm.
539,00pr. kasseKun 10 på lager online12 Stk. pr. kolliVælg favoritliste
Arvesølvet Mild Dill 40%, 50 cl
Det Norske BrenneriHelt oplagt akvavit til frokostbordet.
279,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
Rødtopp Hindbær Brennvin 40%, 50 cl
Det Norske BrenneriLet og frisk smag og aroma af norske hindbær.
349,95pr. flaskeKun 32 på lager onlineVælg favoritliste
Fandens Korona Akvavit 41%, 50 cl
Det Norske BrenneriFandens corona! Nydes helt alene!
279,95pr. flaske91 på lager onlineVælg favoritliste
Aalborg Taffel 45%, 70 cl
Aalborg Akvavit- Ekstra Bladet
Du kender det danske nationalklenodie som Rød Aalborg - siden 1846
179,95pr. flaskeKun 32 på lager onlineVælg favoritliste
Aalborg Porse Snaps 40%, 70 cl
Aalborg Akvavit- 90 pointEkstra Bladet
Klassisk dansk siden 1965.
179,95pr. flaskeKun 25 på lager onlineVælg favoritliste
Aalborg Nordguld Akvavit 40%, 70 cl
Aalborg Akvavit- 92 pointEkstra Bladet
Klassiker fra frokostbordet.
199,95pr. flaskeKun 23 på lager online- Kun 50 på lager online
Vælg favoritliste
Sildekassen Miniboks 40%, 3x4 cl
Bornholm SpiritsSildekassen er til dig, der vil smage det hele.
89,95pr. flaskeKun 14 på lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
O.P. Anderson Original 40%, 70 cl
O.P. Anderson- 94 pointVineXpressen
Helt klassisk svensk akvavit efter en original opskrift med kommen, anis og fennikel. Krydderidestillatet lagres på egetræsfade i minimum seks måneder, hvilket sikrer og mere rund smag og gør akvavitten meget blød, rar og imødekommende.
199,95pr. flaskeLæs mereMidlertidig udsolgt Vælg favoritliste
Aalborg Jubilæums Akvavit 40%, 70 cl
Aalborg Akvavit- 90 pointEkstra Bladet
Klassisk snaps med et moderne twist.
199,95pr. flaskeKun 40 på lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
Snaps Bornholm Øko Akvavit Blond 40%, 50 cl
Snaps Bornholm- 90 pointWhisky&
Passer fortrinligt til det danske frokostbord.
169,95pr. flaskeKun 13 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
Snaps Bornholm Gaveæske no. 2 38,56%, 8x5 cl
Snaps Bornholm299,95pr. flaskeKun 16 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
Snaps Bornholm No. 3 Figen 40%, 50 cl
Snaps Bornholm- GuldNordic Spirits Award
Figentræet har kultiveret Mellemøstens tørre og solrige klima så langt tilbage som nogen kan huske. Figenbladet er ofte brugt i klassisk malerkunst for at skjule nøgenhed, og fignen i sig selv har spillet en stor rolle i oldtidens myter og historier. Vor199,95pr. flaskeKun 40 på lager online Vælg favoritliste
Specht Slivovitz 40%, 70 cl
SpechtTysk slivovitz fra øverste skuffe.
179,95pr. flaskeKun 31 på lager online- Kun 7 på lager online
- Kun 13 på lager online
- Økologisk
Vælg favoritliste
Snaps Bornholm No. 2 Havtorn/Agurk 40%, 50 cl
Snaps BornholmOveralt i landet på skrænter og i klitter hvor andre bærgivende buske oftest må give op, kan vi sent på året høste det syrlige bær, Havtorn. Vi har valgt at kombinere det med agurk og dild, og til trods for at sidstnævnte oprindeligt stammer fra Centralas199,95pr. flaskeKun 25 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
Snaps Bornholm No. 8 Chili/Honning 40%, 50 cl
Snaps BornholmVores traditionelle bornholmske honningsyp har fået et twist. Blandingen af snaps og honning har i århundreder været en fast bestanddel af bornholmsk kultur, og populær blandt både lokale og besøgende. Vi har tilsat en knivspids chili, hvilket resulterer199,95pr. flaskeKun 25 på lager online Vælg favoritliste
Aalborg Taffel Akvavit 45%, 35 cl
Aalborg Akvavit- Ekstra Bladet
Du kender det danske nationalklenodie som Rød Aalborg - siden 1846.
99,95pr. flaskeKun 26 på lager onlineVælg favoritliste
Harald Jensen 45%, 70 cl
Aalborg Akvavit- Smag På Vin
Ægte mandefolkesnaps.
199,95pr. flaskeKun 33 på lager online- Kun 38 på lager online
Vælg favoritliste
Brøndums Kummenaquavit 45%, 35 cl
Brøndums- Thomas Rydberg
Danmarks ældste akvavit.
119,95pr. flaske53 på lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
Snaps Bornholm No. 6 Blåbær & Citron 40%, 50 cl
Snaps Bornholm- 90 pointEkstra Bladet
Citroner fik først en rigtig plads i det danske køkken for små 300 år siden, men blåbær har vi Skandinavien haft fornøjelse af længe. Den vokser særligt godt på Bornholm og giver i denne snaps en god balance. Sammen med en spiralskåret citronskal resul
199,95pr. flaskeKun 36 på lager online Vælg favoritliste
Brøndum Snaps 40%, 35 cl
BrøndumsSå bliver det ikke meget mere klassisk dansk! Helt ren og krystalklar kommenakvavit, der serveres bedst på rødternet dug og med smørrebrød på tallerkenen. Med sine lette og krydrede indtryk af kommen, lakrids, en smule nelliker og en skøn, bitter efter
89,95pr. flaskeKun 36 på lager onlineVælg favoritliste
Skærsøgaard Druebrændevin 40%, 35 cl
Skærsøgaard VinHerligt blød brændevin, der kan minde om grappa.
249,95pr. flaskeKun 22 på lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
O.P. Anderson Klar Økologisk 40%, 70 cl
O.P. Anderson- 91 pointVineXpressen
Så behøver du ikke rejse over Øresund for at opleve Sverige.
199,95pr. flaskeKun 15 på lager online - Kun 21 på lager online
- Kun 17 på lager online
Vælg favoritliste
Bornholmer Juleakvavit 42%, 70 cl
Bornholm SpiritsDet dufter og smager af jul - med appelsin og nelliker.
179,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik- Økologisk
Vælg favoritliste
Snaps Bornholm No. 4 Hindbær/Ingefær/Granatæble 40%, 50 cl
Snaps BornholmEuropas hindbær, Asiens ingefær og Mellemøstens granatæble. Udover at disse frugter og rødder i deres oprindelige form byder på en lang række helbredsfordele, forenes de runde nuancer og skarpe noter desuden i en yderst frisk og velafrundet smagsoplevelse199,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 2
Snaps til hver en smag
Snaps ikke længere bare snaps . Der findes et utal af fadlagrede, krydrede og på anden vis videreudviklede snaps eller akvavitter, som kan andet og ofte mere end klassikerne Brøndum Snaps, Linie Akvavit eller Rød Aalborg fra Aalborg Akvavit, som jeg og mange andre danskere er vokset op med. Ikke fordi, at der er noget galt med dem, for de er lige så dejlige, som de hele tiden har været. Hvad end du er til de gamle klassikere eller synes, at de er lige skrap nok kost, så er der en akvavit for dig. Smagsuniverset har simpelthen aldrig været større i alt fra billig snaps til dem, der er kræset lidt mere for. Klar snaps, fadlagret snaps, chilisnaps, honningsnaps, kryddersnaps og julesnaps. Dansk snaps, svensk snaps og norsk snaps. Kort sagt snaps i alle mulige afskygninger.
Snaps er uden tvivl den spiritus i Danmark, der er mest bundet op på traditioner, og som næsten alle danskere har en holdning til. Det gælder naturligvis julefrokosterne, men også påskefrokoster landet over akkompagneres af snaps - og det er klart min anbefaling, at vi drikker snaps, når solen er fremme noget oftere.
Snaps på tilbud
Snaps på tilbud smager automatisk lidt bedre. Du får 5% rabat som privatkunde, hvis køber som medlem af Sélection Vinklub. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen. Derudover vil du ofte kunne finde flere gode tilbud på snaps her på siden.
Den bedste snaps til sild og julemad
Som mange andre tager jeg gerne en akvavit med kommen til de klassiske, hvide sild. Skal det være kryddersild, så prøv en dildsnaps - de går virkelig godt sammen. Der findes dog et decideret hav af forskellige, lækre snaps, som du kan finde her på siden. Der kan derfor helt sikkert findes mange andre lækre kombinationer. hvor de klassiske, fede danske retter passer godt til snapsen. Lettere snaps passer f.eks. godt til laks, rogn, makrel og skaldyr. Generelt bør din snaps være kraftig, når maden er kraftig.
De bedste snapseglas
Ligesom med vin og andre former for spiritus, kan snapsens smag og aroma løftes betydeligt ved at servere den i det rette glas. Det ideelle glas fremhæver snapsens unikke smagsnuancer og aromaer, hvilket giver en endnu bedre smagsoplevelse. Uanset om du nyder en klassisk akvavit eller en krydret snaps, vil et specialdesignet snapsglas hjælpe med at fremhæve dens komplekse egenskaber. Vælg det perfekte glas for at få mest muligt ud af din snaps og gør hver servering til en smagsoplevelse. Find dit glas hos Riedel.
Sådan laver man snaps
Snaps er fremstillet ved destillation af væske, der har gæret på korn, kartofler o.l. Typisk har den været klar og med smag og aroma af kommen, men i dag er billedet mere komplekst. Flere producenter er begyndt at fadlagre, ligesom man kender det fra f.eks. whiskyens verden. Det giver ofte en mørkere, dybere farve og naturligvis mange ekstra lag af smag og ofte mere sødme og præg af tørret frugt. For mange, som måske synes at den klassiske akvavit kan være lidt krads, kan det være en oplagt mulighed. Snaps kan for så vidt fremstilles af hvilken som helst form for gæret stivelse, ligesom f.eks. vodka. Dvs. majs, korn, kartofler, sukker og druer.
Kan snaps blive for gammelt?
Ja, den kan i hvert fald blive kedelig og miste smagen, hvis den har været åben for længe. Generelt har snaps en lang holdbarhed på grund af den høje alkoholprocent, som fungerer som et naturligt konserveringsmiddel. Hvis flasken er uåbnet og opbevares korrekt (mørkt og køligt), kan snaps holde sig i mange år uden at forringes væsentligt.
Når flasken er åbnet, kan snapsen dog begynde at ændre smag over tid, da alkohol kan fordampe, og smagsstoffer kan oxidere, især hvis den opbevares i en flaske med meget luft. Hvis snapsen udsættes for lys, varme eller luft i længere tid, kan den miste noget af sin karakteristiske smag og aroma, som vi holder så meget af.
Hvis snapsen ser uklar ud, har bundfald eller smager anderledes end normalt, kan det være tegn på, at den er blevet dårlig, men det sker sjældent. Så længe snapsen er opbevaret ordentligt, er det usandsynligt, at den bliver "for gammel".
Så du kan altså sagtens tage flasken med fra sidste års julefrokost.
Er snaps det samme som brændevin og akvavit?
Nej, ikke helt. Snaps er en såkaldt ubeskyttet titel. Det betyder, at man kan bruge et hav af ingredienser, der giver smag. Sådan er det ikke med akvavit. Akvavit skal være en spiritus med kommen- og/eller dildsmag gennem et urte- eller krydderidestillat og have en alkoholprocent på mindst 37,5%.
Vi tager lige nogle EU-regler:
Akvavit er snaps, men snaps er ikke nødvendigvis akvavit. Gin er teknisk set en snaps med smag og aroma af enebær, mens akvavit er en snaps, der er tilsmagt med dildfrø og/eller kommen.
Altså:
● Snaps: Snaps er en spiritus, der er tilsmagt med, hvad man nu lige synes er godt.
● Gin: En spiritus, som er blevet tilsmagt med enebær.
● Akvavit: En spiritus, som er blevet tilsmagt med et destillat af dild- eller kommenfrø.
Den bedste temperatur for snaps
Nogle mennesker kan bare ikke lide snaps (endnu). De har formentlig bare ikke fundet den rigtige endnu, men hvis man vel hjælpes lidt på vej og have smagen overstået så hurtigt som muligt, så drik den så kold som muligt. Så smager den af mindre. Er du glad for din snaps, så drik den ved stuetemperatur.
Nordiske smagsnoter i snaps
Mange snaps laves med inspiration i den natur, der omgiver producenten. Eksempelvis gør Det Norske Brenneri en dyd ud af at bruge urter og krydderier fra den norske kyst og natur i deres snaps. Lige så norske Hellstrøm, med Michelin-kokken Eivind Hellstrøm, sætter fokus på norske råvarer, norske mad- og drikketraditioner og laver et ægte, traditionelt produkt af norske råvarer med norsk håndværk og et evigt kompromisløst fokus på kvalitet.
Danske Snaps Bornholm har skabt et spændende og kreativt univers, hvor du kan få elegante varianter som Blåbær & Citron, Vanilje, Chili & Honning, Figen og Havtorn, Dild & Agurk. Stockholms Bränneri er nordisk helt ud i fingerspidserne - ikke mindst deres sommerlige, svenske akvavit. Du kan også prøve den klassiske Sljivovica lavet på blommer. Det er ikke tilfældigt, at det er et stort hit i Østeuropa!
En god snaps kan være nøjagtig så kompleks som en rom, whisky eller cognac. Og så er det synd bare at sluge den for så lynhurtigt at skylle efter med karrysalat. Og hvis du bare tømmer hele glasset på én gang, vil den store mængde alkohol tørre din mund ud, og netop skabe en ubehagelig og brændende fornemmelse i munden. Så tag dig tid til at smage. Ellers bør du drikke noget helt andet.
Opskrift på valnøddesnaps
Vi elsker valnøddesnaps. De fleste opskrifter på valnøddesnaps er med grønne og umodne valnødder. Hvis du ikke har nogle, er det bedste at vente, til du kan plukke nogle eller på anden vis anskaffe nogle. Den skal også trække i mindst fem måneder, så det kræver lidt tålmodighed. Men det er det også værd.
Opskrift på valnøddesnaps - Sådan laver du din egen
- Skær de hele valnødder i kvarter. Læg dem så i et rent sylteglas med patentlåg eller skruelåg.
- Hæld vodka over. Sørg for, at der er en del luft i toppen af glasset. Glasset skal kun være halvt fyldt.
- Luk låget til og hav tålmodighed.
- De første 24 timer kan snapsen skifte fra lysegrøn til helt kulsort.
- Ryst snapsen en enkelt gang om ugen, mens den trækker. Det tager minimum fem måneder. Snapsen kan dog sagtens stå længere.
- Filtrér snapsen gennem et kaffefilter, og lad den lagre så længe som muligt i et mørkt skab.
- Hvis du synes, smagen for stærk, kan du fortynde den med mere vodka.
Sørens opskrift på porsesnaps
Porsesnaps er en af de mest populære kryddersnapse herhjemme og passer perfekt til et frokostbord - om det er påske- eller julefrokost. Jeg laver gerne hjemmelavet porsesnaps, som kan tilpasses ens egen smag. Det er supernemt, smager fantastisk - og så er sjovt!
Opskrift på porsenaps
- 1 hel flaske klar snaps eller vodka
- 3 dl. porseblade eller 2 dl. rakler
- 1 stort sylteglas med patentlåg eller skruelåg
- 3 svesker, hvis du vil have din porsesnaps lidt mere gylden og sødmefuld
Sådan gør du
- Kom porsen i glasset og hæld snapsen over
- Tilsæt evt. et par svesker
- Lad din porsesnaps trække i minimum 12 uger - men gerne endnu længere!
Opskrift på slåensnaps
Du kan plukke slåen, når de er modne omkring oktober og november, og kom dem så i fryseren for at mildne den beske smag. Det er en herlig snaps, som får en dyb, rødlig og meget smuk farve.
Sådan gør du
- Tø de frosne bær op i en klar snaps
- Kom lidt sukker eller honning ved
- Lad snapsen trække i 3-4 uger
- Sigt bærrene fra
Selvom den værste bitterhed fra bærrene forsvinder efter frysning, vil der stadig være en del bitterhed i stenene, som trækker ud i snapsen, hvis den trækker for længe.
Opskrift på rabarbersnaps
Vi elsker rabarbersnaps. En herlig, let sødmefuld og aromatisk oplevelse, som samtidig er virkelig nem at lave - og så er det sjovt! Hvis du står helt af på snapsedelen, kan du også lave den med vodka. Du kan også tilsætte frisk ingefær, lime, jordbær eller hindbær til din rabarbersnaps. Det er helt op til dig - kun fantasien sætter grænser! Når den er færdig, kan du også bruge din sammen med tonic eller i en fuldstændig fantastisk Aperol Spritz - som så er en Rabarber-spritz.
Du skal bruge
- 800 g rabarber
- 2,5 dl sukker
- En flaske snaps eller vodka
- evt. en vaniljestang
- evt. dine egne twist
Sådan gør du
- Fjern blade fra rabarberne og skyld dem
- Skær rabarberne i 1-2 cm lange stykker og vend dem i sukkeret
- Læg dem i et sylteglas med lufttæt låg. Der skal være plads til snaps eller vodka.
- Kom låg på og snapsen stå køligt til næste dag. Sukkeret gør, at rabarberne vil afgive en masse herlig saft.
- Hæld snaps eller vodka ned i glasset med rabarber og sukker. Ryst glasset, så det bliver godt blandet.
- Vend glasset på hovedet, så du får det hele vendt sammen. Gør det én gang om dagen i 2-3 uger.
- Når din rabarbersnaps er færdig, sigter du rabarberne fra
- Hæld på én eller flere flasker, som er skoldet med kogende vand, så hygiejnen er i orden.
Opskrift på æblesnaps
Vi laver vores æblesnaps på vodka eller en klar, forholdsvis neutral snaps. Når du krydrer den med kanel, får du en virkelig herligt, meget julet nydelse, der er perfekt til julefrokosten, til juleaften, og som kan serveres som aperitif, til desserter og kager.
Du må gerne bruge modne æbler, da de afgiver mest smag. Men de må IKKE være overmodne. Det bær være ret aromatiske æbler med en fin, naturlig sødme. Så bør det ikke være nødvendigt at tilsætte sukker. Du kan tilsætte andre smagsgivere som nelliker, stjerneanis eller vanilje, hvis det skal være en æblesnaps, der virkelig smager af jul.
Du skal bruge
- 2-3 aromatiske æbler
- 1 flaske vodka eller neutral snaps
- 2 kanelstænger
Sådan gør du
- Skyld æblerne grundigt
- Del æblerne på midten og fjern kernehuset
- Skær æblerne i tern eller tynde skiver
- Læg æblerne i et nyvasket og skoldet sylteglas sammen med kanelstængerne.
- Hæld vodka eller snaps over og luk med et tætsluttende låg.
- Stil glasset mørkt og ved stuetemperatur.
- Ryst glasset en gang om dagen.
- Vent 3-4 uger
- Sigt æblesnapsen gennem finmasket stof og hæld på flaske.
- Opbevar flasken mørkt og ved stuetemperatur.
Sådan opbevarer du bedst snaps
Hvis både jul og påske er kommet og gået, og du stadig har rester af snaps tilbage, så gem dem mørkt og køligt. Lys og varme kan nemlig ødelægge snapsens smag og aroma. I øvrigt er snaps glimrende i flere cocktails, så du kan også finde helt alternative måde at få drukket din snaps.
Betydning af ordet snaps
Ordet "schnapps" er tysk og kommer faktisk fra ordet "schnappen" - en slurk. Det har så bredt sig til Danmark, hvor vi dog har smidt sch-lyden. Akvavit eller aquavit er en omskrivning af latinsk. "Aqua vitae" betyder "livets vand" - og ordet "whisky" har faktisk også rødder i "livets vand", men på gælisk.
Bornholmsk snaps
Mange er glade for snaps fra Bornholm - Snaps Bornholm. Det forstår vi godt, for her finder du velsmagende snaps med et hav af smagsvarianter, så der virkelig er noget til hver en smag.
Påskesnaps
Påskemaden er oplagt til snaps - påskesnaps. De klassiske retter, vi spiser i påsken, som sild, æg mm. er som skabt til snaps. Så stort som udvalget er i dag, kan de finde lige præcis dén snaps, der passer til din smag og det, du og dine gæster skal have at spise. Vejret er også varmere i påsken, end det er i julen - og så er det passende, at du kan finde snapse, som er lette og forårsagtige og passer lige præcis til det mere solrige vejr og de højere temperaturer.
Kalorier i snaps
Typisk er der omtrent 100 kalorier i 4 cl snaps. Tag du bare en ekstra.
Gluten i snaps
Snaps bliver lavet af glutenfri ingredienser som frugt eller kartofler og betragtes generelt som glutenfri. Vi anbefaler dog altid, at du tjekker etiketten, hvis du ikke kan tåle gluten.