Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår

Brand image

Chablis

Forestil dig at nippe til et glas flydende solskin. En vin, der indkapsler essensen af ​​perfekte vinmarker og århundreders vintraditioner. I hjertet af det nordlige Bourgogne ligger en Chablis, en vinregion, der lokker med sine udsøgte Chardonnay-vine, kendt for deres uovertrufne renhed og ubestridelige charme.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 15 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Chablis - friske, sprøde og levende hvidvine

    Chablis er supersprøde, friske, tørre og herligt sommerlige. Druerne vokser i et fantastisk kold-klimaområde fra vinstokke, der vokser i kalkrig jord. Der fadlagres ikke, og hvis der gør er det meget lidt eller på gamle fade, der ikke rigtig giver smag fra sig. Vinene har ofte en mineralsk, flinteagtig smag, på fransk kaldet "goût de pierre à fusil" - "smag af revolverflint".


    Selve navnet får hos mange af os billeder af bølgende vinmarker og ældgamle kalkstensrige jorder til at flimre på indersiden af hovedet. En vin med en uhyggelig evne til at transportere os til hjertet af de mest charmerende egne af Frankrig. Chardonnay-vine uden tunge hint af egetræ, hvilket tillader druerne og mineralerne at træde frem på smukkeste vis med store elegance og raffinement.

  2. Hvilken drue er Chablis lavet på?

    Chablis laves på Chardonnay. Som drue er Chardonnay enormt alsidig, og kan være alt lige fra fed og cremet til sprød og slank. Og når vi taler om Chablis, er det altså det sidste, der gælder. Vi hører nogle gange folk sige, at de ikke er vilde med Chardonnay, men elsker Chablis. Men det er altså netop Chardonnay, man drikker, når man drikker Chablis.


    Chablis skiller sig netop ud fra andre Chardonnay-vine med sin helt unikke stil og karakteristika. I modsætning til Chardonnay fra varmere egne, udviser Chablis-vine typisk højere syre, lettere fylde og udtalte mineralske noter med aromaer af citrus, grønne æbler og flint med minimal indflydelse fra fadlagring.

  3. Hvor ligger Chablis?

    Chablis ligger omkring seksten kilometer øst for Auxerre, omtrent halvvejs mellem Côte d'Or og hovedstaden Paris. Det er kun Champagne, Lorraine og Alsace, der ligger mere nordligt. Chablis har faktisk en del tilfælles med regionen Champagne, når det kommer til klima: Klimaet er semi-kontinentalt klima uden maritim indflydelse. En alvorlig udfordring for produktionen i Chablis er frost. Druerne er sårbare over for forårsfrost fra marts til begyndelsen af maj, hvilket kan skade udbyttet. Tidligere betød det, at mange vinbønder simpelthen trak vinstokkene op. 1957 var et særligt hårdt år, hvor der kun blev produceret 11 kasser vin med samlet 132 flasker.

  4. Chablis på tilbud

    Du sparer altid 5% på tusindvis af produkter, når du handler som medlem af Sélection Vinklub. Det gælder også Chablis. Det er gratis at melde sig ind, og du kan altid bare melde dig ud igen.

  5. De forskellige klassifikationer af Chablis

    Chablis-vine er klassificeret i fire hovedappellationer, der hver afspejler vinens kvalitet og stil:


    Chablis Grand Cru

    Den højeste klassificering med de fineste vine fra syv specifikke vinmarker.


    Chablis Premier Cru

    Vine fra 40 Premier Cru-vinmarker, som kendt for enestående kvalitet og individuelle terroir-udtryk.


    Chablis

    Den største appellation, der producerer sprøde og forfriskende Chablis-vine med de karakteristiske flint- og mineralnoter.


    Petit Chablis

    Entry-level-kategorien med lette og tilgængelige vine, der stadig repræsenterer Chablis' signaturkvaliteter.

  6. Hvad spiser man til Chablis?

    Chablis er en alsidig vin, der passer godt til en række forskellige fødevarer. Vi kobler selv Chablis med skaldyr, kaviar, fjerkræ, salater eller squashruller. Husk at Chablis serveres bedst afkølet.

  7. Hvad er den ideelle serveringstemperatur for Chablis?

    Den ideelle serveringstemperatur for Chablis er typisk 8°C til 11°C. Det giver bedst vinen mulighed for at vise sin sprøde natur og mineralske karakter.

  8. Er Chablis typisk en fadlagret vin?

    Traditionel Chablis er kendt for ikke at have fadpræg. I modsætning til nogle andre Chardonnay-vine er Chablis typisk gæret og lagret i rustfrit stål eller neutrale egetræsfade for at bevare sin renhed og friskhed. Nogle moderne vinproducenter eksperimenterer dog med lagring i egetræ til visse cuvéer.

  9. Kan man gemme Chablis?

    Ja, Chablis har et godt lagringspotentiale, især Premier Cru og Grand Cru. Velstruktureret Chablis kan udvikle sig og forbedres over flere år. Nogle Grand Cru-vine kan udvikle sig virkelig flot i et årti eller mere.

  10. Chablis siden middelalderen

    I løbet af middelalderen fik den katolske kirke, og ikke mindst cisterciensermunkene, en stor indflydelse på vindyrkningen i Chablis. Klostret Pontigny blev grundlagt i 1114, og munkene plantede vinstokke langs Serein. Chardonnay menes først at være blevet plantet i Chablis af cistercienserne i Pontigny i 1100-tallet, og derfra spredte den sig sydpå til resten af Bourgogne.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]