- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Australske vine
Det er ingen hemmelighed, at nogle af verdens mest elskede rødvine kommer fra Australien. Det varme klima, den gode jord og dygtige winemakers gør det muligt at skabe rødvin i verdensklasse. Det er lige fra elegante Pinot Noir til store, pebrede, frugtige og fyldige Shiraz. Der er stadig en nyskabende tilgang til australsk vin, samtidig med, at landet Down Under finder sine egne ben og selvtillid - og mange opdager, at der er forskel på australsk terroir. Shiraz fra Barossa er store, fyldige og opulente. I McLaren Vale er de typisk mere krydrede og aromatiske, mens vinene fra Clare Valley kan være rundet af en større finesse.
Den australske vinhistorie er naturligvis kort, og det var immigranter fra Europa, der fik sat skik på vinproduktionen. Eksempelvis var det indvandrere fra Prøjsen, der grundlagde det nok mest berømte australske vinområde, Barossa Valley i South Australia i midten af 1850’erne. Det gik godt. Ved en berømt vinsmagning i 1873 roste de franske vindommere australske vine, som de havde blindsmagt. Dommerne trak sig dog i protest, da de insisterede på, at vinene måtte være franske. I Paris i 1878 blev en fransk Shiraz endda sammenlignet med Château Margaux.
Disse vine købes oftest fra Australien
Torbreck - australske vine i verdensklasse. Torbreck blev grundlagt i 1994 af David Powell, som købte en vingård i Maranaga. Dette blev fundamentet til ikke bare vinhuset Torbreck, men også for manden bag, en ”larger than life”-personlighed, der var med til at skabe en række epokegørende vine, der blandt andet på et tidspunkt gav ham titlen som Winemaker of the Year i The Wine Advocate. Fysisk set kan Torbreck kun betegnes som et meget minimalistisk vinhus – det består kort og godt af noget, som kunne ligne et læskur til får, to cementtanke og en primitiv pumpe. Navnet Torbreck er i øvrigt som mange af husets vinnavne af skotsk oprindelse og skal ses som en hyldest til landet, hvor David Powell tidligere arbejdede. Således er f.eks. Woodcutter’s opkaldt efter de skotske skovhuggere, mens husets flagskib, Run Rig, har fået navn efter det populære skotske band. Torbrecks vinstil er en flot forening af den klassiske Barossavin og det bedste fra Frankrigs Rhônedal. Nuancerige, bløde vine med en næsten cremet struktur, der allerede forfører ved første smagsindtryk. Parker kalder faktisk også husets Run Rig for ”La Mouline of Australia”, hvorved han hentyder til enkeltmarkscuvéen fra Guigals Hermitage, der ligger med både skyhøje priser og point.
Torbreck - australske vine i verdensklasse. Torbreck blev grundlagt i 1994 af David Powell, som købte en vingård i Maranaga. Dette blev fundamentet til ikke bare vinhuset Torbreck, men også for manden bag, en ”larger than life”-personlighed, der var med til at skabe en række epokegørende vine, der blandt andet på et tidspunkt gav ham titlen som Winemaker of the Year i The Wine Advocate. Fysisk set kan Torbreck kun betegnes som et meget minimalistisk vinhus – det består kort og godt af noget, som kunne ligne et læskur til får, to cementtanke og en primitiv pumpe. Navnet Torbreck er i øvrigt som mange af husets vinnavne af skotsk oprindelse og skal ses som en hyldest til landet, hvor David Powell tidligere arbejdede. Således er f.eks. Woodcutter’s opkaldt efter de skotske skovhuggere, mens husets flagskib, Run Rig, har fået navn efter det populære skotske band. Torbrecks vinstil er en flot forening af den klassiske Barossavin og det bedste fra Frankrigs Rhônedal. Nuancerige, bløde vine med en næsten cremet struktur, der allerede forfører ved første smagsindtryk. Parker kalder faktisk også husets Run Rig for ”La Mouline of Australia”, hvorved han hentyder til enkeltmarkscuvéen fra Guigals Hermitage, der ligger med både skyhøje priser og point.
Grundstenene til Hensckes store succes blev lagt tilbage i 1841. Den tyske emigrant Johann Christian Henschke ankom med skib til South Australia, hvor han købte et lille stykke land og anlagde en gård. Det var dog hans søn, Paul, der var den vininteresserede, og som plantede de første vinstokke på stedet. Siden har tingene udviklet sig stille og roligt, så Henschke i dag råder over 100 ha udsøgte vinmarker. Markerne ligger delvist i 450 meters højde ved Keyneton i Barossa Ranges, hvor også Henschkes vingård er placeret, dels i Eden Valley, hvor markerne er placeret endnu højere. Den forholdsvis kølige beliggenhed og de særlige jordbundsforhold, sammenholdt med de fuldstændig perfekte og moderne tekniske faciliteter og et fremragende winemakerpar resulterer i verdensklassevine, som hele verden anerkender. Henschke er ubetinget mellem de bedste australske vine.
Det var drømmen om at skabe sin egen vin, der fik Tony de Lisio til i starten af år 2000 at opsige sit job på en vingård i McLaren Vale. Tony havde gennem de sidste 25 år arbejdet med vin, først i vinmarken som viticulturist og efterfølgende i vineriet som ønolog. Dette arbejde har bibragt ham en masse erfaring og holdninger, som han, med sit eget udtryk, i dag tapper på flaske. Filosofien på vingården er enkel, da fokus ligger på at frembringe så gode druer som overhovedet muligt, for så efterfølgende at manipulere så lidt som overhovedet muligt med dem i vineriet. Resultatet er tætte og rige vine, som stemmer overens med områdets terroir. Tonys særkende ligger i renheden, da vinene på trods af sin fylde, stadig har en meget ren og afbalanceret frugt. Druerne til Quarterback bliver hentet fra samme område som Krystina Shiraz. Området, som ligger 3 km nord for landsbyen McLaren Vale, består af ialt 81 hektar vinmarker, hvoraf størstedelen af disse vinmarker leverer druerne til Quarterback. Hvor vinene fra McLaren Vale-området ofte er tunge og bastante, er De Lisios vine elegante, komplekse og mineralske. Topvinene er sikre pointscorere, men alene De Lisios almindelige vin, Quarterback, er en oplevelse i særklasse!
Det var drømmen om at skabe sin egen vin, der fik Tony de Lisio til i starten af år 2000 at opsige sit job på en vingård i McLaren Vale. Tony havde gennem de sidste 25 år arbejdet med vin, først i vinmarken som viticulturist og efterfølgende i vineriet som ønolog. Dette arbejde har bibragt ham en masse erfaring og holdninger, som han, med sit eget udtryk, i dag tapper på flaske. Filosofien på vingården er enkel, da fokus ligger på at frembringe så gode druer som overhovedet muligt, for så efterfølgende at manipulere så lidt som overhovedet muligt med dem i vineriet. Resultatet er tætte og rige vine, som stemmer overens med områdets terroir. Tonys særkende ligger i renheden, da vinene på trods af sin fylde, stadig har en meget ren og afbalanceret frugt. Druerne til Quarterback bliver hentet fra samme område som Krystina Shiraz. Området, som ligger 3 km nord for landsbyen McLaren Vale, består af ialt 81 hektar vinmarker, hvoraf størstedelen af disse vinmarker leverer druerne til Quarterback. Hvor vinene fra McLaren Vale-området ofte er tunge og bastante, er De Lisios vine elegante, komplekse og mineralske. Topvinene er sikre pointscorere, men alene De Lisios almindelige vin, Quarterback, er en oplevelse i særklasse!
Australsk rødvin i verdensklasse
Australien er enormt - så enormt, at det er et kontinent. Dog bliver det meste australske vin produceret i de sydligere, kølige egne i South Australia, New South Wales, Victoria, Western Australia, Tasmanien og Queensland. I så stort et område er der naturligvis enormt varieret terroir, som giver rigtig mange muligheder for den kreative winemaker. Kendetegnende er dog, at de mest anvendte druer er Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot og Pinot Noir.
Moderne australsk vin
I Australien må man både kunstvande og tilsætte tanniner og syrer, hvilket desværre også har skabt meget kommerciel australsk vin uden særlig karakter, men med stor appeal til det brede publikum. Heldigvis er der sideløbende en langt mere spændende ”subkultur” med en perlerække af ekstremt dygtige vinproducenter, der har sat kvalitet langt over kvantitet, og som har forstået at samle lavt høstudbytte, høj druekvalitet, årtiers erfaring og det enkelte områdes karakteristika i noget nært det ypperste, man kan komme inden for vinproduktion i dag. Og fra især Barossa Valley produceres der rødvine med masser af fylde, saft, kraft og elegance, som virkelig kan tage kampen op med den internationale elite og vinde. Derfor bliver australske winemakers nu fløjet til Europa om sommeren, mens det er vinter i Australien, for at bidrage med deres viden og kunnen.
Nogle af verdens bedste producenter
Det er muligt, at den australske vinhistorie er meget, meget kortere end den europæiske. Men på den korte tid, australierne har haft, er de blevet en vinøs stormagt. Her findes producenter, som sagtens kan bide skeer med de bedste fra Europa eller for den sags skyld USA og Sydamerika.
Få 5% i kontantrabat når du handler i vores butikker
Få 5% i kontantrabat når du handler på webshoppen (husk at logge ind)
Invitation og rabat ved forskellige arrangementer og smagninger
Lav dit eget vinkort med vores "Byg vinkort-funktion"
Modtag vores katalog og tilbud før alle andre
Deltag i spændende konkurrencer med attraktive præmier