SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Cognac

Det bliver ikke meget mere frankofilt, men også enormt velsmagende, at drikke cognac. Bliv klogere på, hvad det egentlig er lige her. Der er så meget at opdage, lige fra den store arv i den historiske Cognac-region til dens komplicerede produktion. Dyk ned i de mange smagsnuancer og oplev, at uanset om du er feinschmecker eller en nybegynder tilbyder den berømte franske spiritus dig store, store oplevelser.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Underområde
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 29 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Cognac - fransk, forrygende og fantastisk velsmagende

    Cognac er fransk brændevin eller brandy, som laves i Cognac-området. Gyldne, franske dråber, der emmer af kvalitet, stil og klasse. Den laves af destilleret hvidvin, som lagres på egetræsfade.

  2. Cognac på tilbud

    Spar penge på din næste flaske cognac ved at melde dig ind i Sélection Vinklub. Her sparer du 5% hver gang, du handler på tusindvis af varer - også cognac.

  3. Sådan laver man cognac

    Hvidvinen, som danner basen for den færdige cognac, er meget tør, tynd og med en del syre. Faktisk er den slet ikke til at drikke. Det ændrer destillationen og fadlagringen dog på. Hvis din cognac skal være en Cru, skal mindst 90% af druerne være Ugni Blanc, Folle Blanche og Colombard.

    Efter presning gøre druesaften i 2-3 uger med regionens lokale vildgær, som omdanner det naturlige sukkerindhold til alkohol. Der må ikke tilsættes sukker. Det ender med en vin på 7-8%, som altså smager ret forfærdeligt. Herefter destilleres den på kobberpostils, som også får størrelse og mål kontrolleret. Den skal destilleres to gange, så der kommer en farveløs Eeu de Vie ud på ca. 70%.

    Under fadlagringen reagerer cognac'en på luften og fadet og der fordamper ca. tre procent om året i "Angel's Share", som man også kender det fra whiskyproduktion. Eller, som franskmændene kalder det "La Part des Anges".

    Den færdige cognac skal blendes, og det er den yngste cognac, der bestemmer alderen på blendet. Der bruges oftest cognac af forskellig alder. Hvert cognachus har en "maître de chai", som blender de forskellige årgange og sørger for, at husets stil er konsistent.

  4. Mad til cognac

    Cognac passer perfekt til en række forskellige retter og desserter. Vi elsker f.eks. cognac sammen med mørk chokolade, nødder, tørret frugt og gode oste. Det kan også være desserter eller bagværk. Cognac er et kompleks produkt, som kan supplere en række forskellige smagsretninger.

  5. Er cognac og brandy det samme?

    Al cognac er brandy, men ikke al brandy er cognac. Cognac er en brandy, men det er kun cognac, hvis det kommer fra Cognac. Cognac er en form for brandy, som har taget navn fra det område, hvor den bliver produceret - altså Cognac i Frankrig. 


    Cognac er en brandy fra Cognac i Frankrig. Andre kendte brandy-typer er:

  6. Hvad står XO for i cognac?

    X.O. står for Extra Old. Det vil sige, at den skal være mindst 10 år gammel. Vielle Réserve og Hors d'Age skal mindst være seks år, men er oftest ældre end X.O. Hors d'Age er oftest de ældste cognac.

  7. Hvad skal jeg drikke cognac af?

    Østrigske Riedel laver ikke kun nogle af verdens bedste vinglas til restauranter og private verden over. Riedels Cognacglas med en ballonform eller tulipanform er klassisk. Formen hjælper med at koncentrere cognacens aromaerne og nuancer. Stænglen gør dem samtidig nemmere at holde og rulle cognacen i glasset for bedst muligt at se, dufte og smage.

  8. Sådan drikker du din cognac

    Cognac kan nydes på forskellige måder, afhængigt af personlige præferencer:


    Rent: Nyd den i små tåre lige ved stuetemperatur for at værdsætte dens fulde smagsprofil.

    Med et stænk vand: Tilsætning af en smule vand kan åbne op for dufte og smag.

    On the rocks: Nogle foretrækker cognac med is, selvom andre vil hævde, at dette fortynder den.

    I cocktails: Cognac er en alsidig ingrediens i klassiske og moderne cocktails - f.eks. en Sidecar.

  9. Hvordan serveres cognac?

    Den ideelle serveringstemperatur for cognac er afgørende for at nyde dens komplekse smagsprofil fuldt ud. Når cognac serveres, bør temperaturen ligge mellem 15 og 18 grader. Det fremhæver og bevarer cognacens dybe aromaer og komplekse smag, hvilket sikrer dig en optimal smagsoplevelse.


    Hvis cognacen er for varm, kan den fordampe for hurtigt i glasset. Det medfører, at de æteriske olier og alkoholen i cognacen stiger til overfladen for hurtigt, hvilket resulterer i en mindre intens og kompleks smagsoplevelse. Derfor er det vigtigt at undgå at servere cognac ved for høje temperaturer.


    Hvis cognacen bliver serveret ved den rette temperatur, vil du virkelig kunne værdsætte dens dybde, karakter og subtile toner af frugt, krydderier og træ, som udgør dens unikke smagsprofil.

  10. Bedste glas til cognac

    Som det gælder for stort set alt, der kan drikke, får du den største oplevelse af din cognac, hvis du drikker den af et cognacglas, der er skabt til at løfte dens gode egenskaber. Østrigske Riedel har vundet verdensomspændende anerkendelse for deres glas.

  11. Hvilke druer bruges til cognac?

    Den mest udbredte drue er Ugni Blanc og det er et krav, at cognac'en destilleres to gange i kobberpotstills og lagrer mindst to år på franske egetræsfade fra Tronçais eller Limousin. De fleste ligger dog længere. Efter destillationen og under lagringen, kalder man den for Eau de Vie. Kun tre procent af al cognac drikkes i Frankrig – resten eksporteres. Det klager vi ikke over. Cognac har fået sin egen dag, som markeres internationalt. Det er den 4. juni.

  12. Cocktails med cognac

    Cognac drikkes som regel bare som den er. Cognac kan dog også bruges i cocktails som en klassisk Sidecar.

  13. Cognacs historie

    Cognacs historie strækker sig helt tilbage til 1500-tallet, hvor hollandske handlende begyndte at eksperimentere med måder at få vin til at holde længere på rejsen fra Frankrig. De fandt ud af, at man kunne destillere vinen - endda to gange, så den blev endnu bedre. Faktisk kommer ordet "brandy" fra det hollandske ord "brandewijn" - eller brændevin på godt, gammelt dansk.

  14. Hvordan gemmer man cognac?

    Cognac bør opbevares opretstående et køligt, mørkt sted, væk fra direkte sollys og store temperaturændringer. Når du har åbnet flasken, bør du drikke den inden for en rimelig tidsramme.

  15. Verdens dyreste cognac

    Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne er med en pris på to millioner dollars den dyreste i verden. Den kommer i flaske af krystal med 24 karat guld dyppet med Sterling-platin og har 6.500 certificerede slebne diamanter som dekoration. Men så er der også en liter i... Ultra Premium Cognac Grande Champagne, lagret på fade i mere end 100 år og med en alkoholprocent på 41. Flaske + cognac vejer tilsammen otte kilo. Du kan desværre ikke købe den hos os, men vi har mange andre fremragende cognac, du kan købe langt billigere.

  16. Kalorier i cognac

    Typisk vil cognac have omkring 57 kalorier i en klassisk servering. Det er lidt mere end vodka, lidt mindre end whisky.

  17. Er cognac en type whisky?

    Nej, cognac er ikke whisky. Whisky er lavet af korn (som byg, majs, rug eller hvede) og produceres typisk i lande som Skotland, Irland og USA, mens cognac er en brandy fremstillet specifikt i Cognac-regionen i Frankrig af druer.

  18. Billig cognac

    Cognac behøver ikke være dyrt. Selvom nogle cognac løber op i mange tusinde kroner, laver mange producenter fremragende cognac, der ikke behøver være dyrere end en flaske rom, gin, snaps eller whisky.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]