Brand image

Australien

Australien skaber noget af de mest interessante vin i verden og har for længst vundet både forbrugernes og anmeldernes hjerter. Og selvom landet er ungt og tilhører "Den Nye Verden", når man taler om vin, råder landet under nogle af verdens ældste vinmarker. I 1970 var den australske vinproduktion halvt så stor som den i Bordeaux. 30 år senere var den to gange større.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 45 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. De bedste rødvine fra Australien

    Det er muligt, at den australske vinhistorie er meget, meget kortere end den europæiske. Men på den korte tid, australierne har haft, er de blevet en vinøs stormagt. Her findes producenter, som sagtens kan bide skeer med de bedste fra Europa eller for den sags skyld USA og Sydamerika. Australsk vin er noget af det bedste, der findes.


    I Australien må man både kunstvande og tilsætte tanniner og syrer, hvilket desværre også har skabt meget kommerciel australsk vin uden særlig karakter, men med stor appeal til det brede publikum. Heldigvis er der sideløbende en langt mere spændende ”subkultur” med en perlerække af ekstremt dygtige vinproducenter, der har sat kvalitet langt over kvantitet, og som har forstået at samle lavt høstudbytte, høj druekvalitet, årtiers erfaring og det enkelte områdes karakteristika i noget nært det ypperste, man kan komme inden for vinproduktion i dag. Og fra især Barossa Valley og Margaret River produceres der rødvine med masser af fylde, saft, kraft og elegance, som virkelig kan tage kampen op med den internationale elite og vinde. Derfor bliver australske winemakers nu fløjet til Europa om sommeren, mens det er vinter i Australien, for at bidrage med deres viden og kunnen. 

  2. Hvad kendetegner australsk rødvin?

    Det er ingen hemmelighed, at nogle af verdens mest elskede rødvine kommer fra Australien. Det varme klima, den gode jord og dygtige winemakers gør det muligt at skabe australsk vin i verdensklasse. Det er lige fra elegante Pinot Noir til store, pebrede, frugtige og fyldige Shiraz. Der er stadig en nyskabende tilgang til australsk vin, samtidig med, at landet Down Under finder sine egne ben og selvtillid - og mange opdager, at der er forskel på australsk terroir. Shiraz fra Barossa er store, fyldige og opulente. I McLaren Vale er de typisk mere krydrede og aromatiske, mens vinene fra Clare Valley kan være rundet af en større finesse. Den australske vinhistorie er naturligvis kort, og det var immigranter fra Europa, der fik sat skik på vinproduktionen. Eksempelvis var det indvandrere fra Prøjsen, der grundlagde det nok mest berømte australske vinområde, Barossa Valley i South Australia i midten af 1850’erne. Det gik godt. Ved en berømt vinsmagning i 1873 roste de franske vindommere australske vine, som de havde blindsmagt. Dommerne trak sig dog i protest, da de insisterede på, at vinene måtte være franske. I Paris i 1878 blev en fransk Shiraz endda sammenlignet med Château Margaux

  3. Hvilke australske rødvine er bedst?

    Australien er enormt - så enormt, at det er et kontinent. Dog bliver det meste australske vin produceret i de sydligere, kølige egne i South Australia, New South Wales, Victoria, Western Australia, Tasmanien og Queensland. I så stort et område er der naturligvis enormt varieret terroir, som giver rigtig mange muligheder for den kreative winemaker. Kendetegnende er dog, at de mest anvendte druer er Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot og Pinot Noir. Australsk rødvin er utrolig populær blandt vinelskere på grund af deres dybde og karakter. Mens landet er verdenskendt for sin raffinerede, fyldige Shiraz, producerer det også andre fantastiske rødvine, som fortjener mere opmærksomhed. Selvfølgelig byder Australien på stereotype billeder af kænguruer og krokodiller, støvede røde fladområder og funklende hvide sandstrande. Men der er også forrevne bjerge, frodige græsgange, tågede morgener og kølige sommeraftener - for ikke at nævne varierede jordbunde og mere end 100 forskellige druesorter plantet over hele kontinentet i 65 udpegede vinområder. Australien er altså et langt mere forskelligartet vinlandet, end det egentlig for kredit for.

  4. Hvad er det rigtige vinglas til australsk rødvin?

    Hvis du rigtig mange restaurantejere verden over, er det østrigske Riedel. Og vi er enige - også når det kommer til rødvinsglas. Det gælder, om det er Dalrymples elegante Pinot Noir eller en fyldig Quarterback. Hvis du holder af dine vine, er det vejen frem.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]