- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Trockenbeerenauslese
Der findes generelt ikke meget trockenbeerenauslese, men er du heldig nok at få lov at smage, er det formentlig ikke noget, du glemmer lige foreløbig. Oplevelserne kan være ekstreme på mest positive vis.
Vælg favoritliste
2005 Riesling, Trockenbeerenauslese, Hattenheimer Nussbrunnen
Balthasar Ress- 98 pointVinforum.dk
Stor skønhed i en stor, stor årgang.
4.299,95pr. flaskefør:8.999,95
Spar i alt v/1 flaske 4.700,00Kun 2 på lager onlineVælg favoritliste
2003 Riesling, Trockenbeerenauslese, Hattenheimer Nussbrunnen, 37,5 cl
Balthasar RessMeget tæt og koncenteret som sirup. Duften har blide toner af lime, honning, krydderier og abrikos. Smagen indtager hele mundhulen med en ekstrem intensitet og fylde, der bare bliver ved. Nirvana på flaske!1.699,95pr. flaskefør:3.199,95
Spar i alt v/1 flaske 1.500,00Kun 12 på lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Trockenbeerenauslese?
Trockenbeerenauslese betyder direkte oversat et "udvalg af tørrede bær" på tysk. Det er vine med et højt indhold af sukker, faktisk det højeste i af de såkaldte Prädikatswein"-kategorien i de østrigske og tyske vinklassifikationer. Det er vine, som er lavet af individuelt udvalgte druer, der er påvirket af ædelråd - også kaldet botrytis.
Druerne er individuelt plukket og er skrumpede med ædelråd, så de gerne ligner en en rosin. Vinene er derfor meget sødmefulde og har en intens og fyldig smag, ofte med en masse karamel- og honningnoter, stenfrugtnoter som abrikos og karakteristisk aroma af ædelråd, som er elsket, men svær at beskrive. De fineste eksempler er lavet på Riesling, da denne bevarer masser af syre selv ved den ekstreme modenhed. Andre druesorter bruges også, såsom Chardonnay og Gewürztraminer, og mange er mere tilbøjelige til ædelråd end Riesling, da de modnes tidligere.
Vinene er sjældne og dyre på grund af den arbejdskrævende produktionsmetode, og det faktum, at der kræves meget specifikke klimatiske forhold (som ikke nødvendigvis opstår hvert år) for at skabe botrytiserede druer. Nogle af de bedste vine af denne type sælges næsten udelukkende på forskellige tyske vinauktioner. De er normalt gyldne til dybt gyldne i farven, nogle gange endda mørk karamel. Kroppen er tyktflydende og koncentreret, og den kan uden tvivl ældes næsten på ubestemt tid på grund af dens konserverende egenskaber ved dets høje sukkerindhold.
Sammenlignet med Sauternes er vinene betydeligt sødere, de har en lavere alkoholstyrke og er normalt ikke fadlagret.