- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Madeira
Vælg favoritliste
Bual, 5 Years Old
Blandy's- 91 pointWine Spectator
Superkompleks og sødmefuld balance.
229,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
Fine Rainwater
Blandy's- 93 pointWilfred Wong
Superelegant madeira med fine, frugtige præg.
179,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
Malmsey, 5 Years Old
Blandy's- 92 pointWine Spectator
Tørret frugt, vanilje og egetræ i ren portugisisk nydelse.
199,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
Sercial, 5 Years Old
Blandy's- 91 pointWine Enthusiast
Lys og med fine præg af frugt.
199,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
15 Years Old, Malmsey, 50 cl
Blandy's- GuldInternational Wine & Spirit Competition
Sødmefuld, intens og kompleks.
529,95pr. flaskeKun 37 på lager onlineVælg favoritliste
10 Years Old, Malmsey, 50 cl
Blandy's- 93 pointEkstra Bladet
Lækkert fuldfed og herligt sødmefuld Madeira.
279,95pr. flaskePå lager online- På lager online
Vælg favoritliste
2003 Bual, Colheita, 50 cl
Blandy's- 92 pointWine Enthusiast
En gave til dine desserter.
449,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Ristede nødder, frugt, karamel, appelsinskal og brændt sukker direkte fra øen ved Afrikas østkyst.
Hvad er madeira?
Madeira er hedvin lavet på de portugisiske Madeira-øer ud for Afrikas kyst. Madeira produceres i en række forskellige stilarter lige fra tørre vine, som kan indtages alene som en aperitif, til sødmefulde vine, der normalt drikkes til dessert. Billigere madlavningsversioner er ofte smagt til med salt og peber til brug i madlavning, men er ikke velegnede til at drikke. Madeira laves på en række forskellige druer, herunder Malvasia, Bual, Verdelho og Sercial, som dyrkes på de stejle skråninger på øens vulkanske terræn.
Madeiraøerne lange traditioner for produktion af vin, der går tilbage til 1400-tallet. De store sejlskiber lagde an på øerne på vej til Den Nye Verden eller Østindien. For at forhindre vinen i at fordærve, blev der tilsat neutral druespiritus. På de lange sørejser blev udsat for overdreven varme og bevægelse, som forvandlede vinens smag. Det opdagede vinproducenterne på Madeira, da en usolgt forsendelse vin vendte tilbage til øerne efter en rundtur.
Hvordan smager madeira?
Madeira har ofte smag og aroma af ristede nødder, frugt, karamel, appelsinskal og brændt sukker. Men alle madeira-vine smager naturligvis ikke ens.
Hvordan laver man madeira?
Madeiras unikke karakter er resultatet af en opvarmnings- og oxidationsproces, der på portugisisk er kendt som "estufagem". Den indebærer, at vinen opvarmes i rustfri stål- eller trætanke til en temperatur mellem 45 og 50 grader i flere måneder, og derefter afkøles den naturligt. Denne proces giver vinen dens karakteristiske nøddeagtige, karamellignende smag og ravfarve.