Brand image

Chile

Chile er én af de største succeshistorier i det 21. århundrede, når det kommer til vin. Egentlig er Chile et rødvinsland, og kun 26% af landets vinmarker er beplantet med hvidvinsdruer. Men landets dygtige winemakers finder hele tiden nyt og varieret terroir, hvor de til stadighed skaber bedre og bedre, mere komplekse og varierede hvidvine.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Område
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 11 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvidvin fra Chile

    Det er stadig rødvinene, der løber med det meste af opmærksomheden, men mange med interesse for vin er begyndt at lægge mærke til, at udviklingen indenfor chilensk hvidvin er gået stærk, kvaliteten er løftet og vinene er i højere og højere grad et stærkt udtryk for det terroir, de kommer fra. 

    De østvendte skråninger af bjergene langs kysten nyder godt af kølige nattetemperaturer grundet det nærliggende Stillehav – nøjagtig ligesom i Californien. Det giver mulighed for hvidvine med en flot syre og frugtkoncentration. Derfor kommer der mange fremragende chilenske Chardonnay og Sauvignon Blanc på markedet. Chardonnay vokser næsten udelukkende i den nordlige halvdel af landet, mens Sauvignon Blanc har det bedst i den sydlige del, hvor det er lidt mere blæsende og køligt. De chilenske Chardonnay-vine er ofte begunstiget med en frugtig livlighed, og de kølige briser fra havet sikrer vinene en skøn syre. Du kan også ofte forvente en flot mineralitet med hint af fersken, citron, ananas og en lang, cremet eftersmag.


    Klimaet i Chile

    Klimaet i Chile kan minde om Californiens. Landets klima er generelt stærkt påvirket af en kold havstrøm (Humboldt) og Andesbjergene, de højeste bjerge på det amerikanske kontinent. Vekselvirkningen mellem bjergene og havet betyder, at der hver dag blæser en vind først den ene vej og så den anden vej i et halvørkenagtigt klima. Det medfører, at svampe og insekter har svære betingelser, og at vinplanterne derfor kun behøver et minimum af sprøjtemidler – hvis nogle overhovedet og de fleste år slet ingenting. Dette sammenholdt med en ekstremt frugtbar jordbund gør landet til et vinøst paradis. Druerne vælter nærmest op af jorden, og man har ikke behov for at høste for tidligt (eller for sent) af hensyn til vejret. Man høster lige nøjagtig på det tidspunkt, hvor druerne er modnet bedst.


    Chiles traditioner for vin

    Den chilenske vinhistorie er forholdsvis lang for et land i Den Nye Verden. Det var allerede de spanske missionærer og conquistadores, der i 1500-tallet bragte vinstokke og vinproduktion med sig (og våben og en masse sygdomme), da de koloniserede store dele af Sydamerika. I midten af 1800-tallet bragte franske tilflyttere Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère og Cabernet Franc med sig og netop de druer spiller stadig en stor rolle i chilensk vinproduktion. Og selvom landet på mange måder er knyttet til Spanien, har vinproduktionen faktisk mest været påvirket af Frankrig, ikke mindst Bordeaux. Don Silvestre Errázuriz var den første, der begyndte at importere de franske vinstokke og ansatte en fransk ønolog for at producere vine som i Bordeaux. Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da han købte et stykke gold jord i Aconcagua Valley. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har senere resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark hos en producent, der høster store priser og anerkendelse fra anmelderne. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]