- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Banyuls
Hvis du holder af portvin, burde du overveje at interessere dig for Banyuls. For selvom vi er et godt stykke fra Portugal, minder de to produktionsprocesser om hinanden.
- 85 på lager online
Gå til side
ud af 1
Banyuls - fremragende hedvine fra Sydfrankrig
Banyuls er en fransk appellation d'origine contrôlée (AOC), hvor man laver dessertvin på gamle vinstokke dyrket i terrasser på skråningerne af de catalanske Pyrenæer i Roussillon i Frankrig - et områder, der grænser mod syd til Empordà-vinområdet i Catalonien i Spanien. AOC-området er begrænset til fire kommuner i Côte Vermeille: Banyuls (hvorfra AOC'en har fået sit navn), Cerbère, Collioure og Port-Vendres.
De tilladte druer er Grenache (mindst 50% eller 75% for Grand Cru), Grenache Gris, Grenache Blanc og Carignan. Sjældent bruges der også Macabeu, Muscat og Malvoisie.
Sådan laver man Banyuls
Produktionsprocessen, der i Frankrig kendes som "mutage", ligner den, man bruger til at laver portvin. Alkohol tilsættes til mosten for at standse gæringen, mens sukkerniveauet stadig er højt. Det bevarer druens naturlige sødme. Vinene Lagres derefter på egetræsfade eller udenfor i glasflasker udsat for solen. Lagringsperioden er minimum ti måneder for Banyuls AOC. Den resulterende vin ligner portvin, men har en tendens til at være lavere i alkohol.