- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Chile
Chiles unikke klima er stærkt præget af den kolde Humboldtstrøm og de majestætiske Andesbjerge – de højeste bjerge på det amerikanske kontinent. Denne vekselvirkning mellem bjergene og havet skaber en konstant vekslen af vinde, der blæser først den ene vej og så den anden i det halvørkenagtige landskab. Dette særlige klima giver optimale forhold for chilensk rosévin, hvor kølige nætter og varme dage skaber vine med både friskhed og intensitet. Kombinationen af bjergenes højde og kystens kølighed giver chilenske rosévine en livlig syre og en unik frugtrigdom, der gør dem både elegante og komplekse.
Vælg favoritliste
Estate Rose Cabernet Sauvignon
Vina Errazuriz- 91 pointMad & Monopolet
Frisk og charmerende rosé.
79,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Rosévin fra Chile
Det fantastiske klima i Chile sikrer, at svampe og insekter har svære betingelser, og at vinplanterne derfor kun behøver et minimum af sprøjtemidler – hvis nogle overhovedet og de fleste år slet ingenting. Dette sammenholdt med en ekstremt frugtbar jordbund gør landet til et vinøst paradis. Druerne vælter nærmest op af jorden, og man har ikke behov for at høste for tidligt (eller for sent) af hensyn til vejret. Man høster lige nøjagtig på det tidspunkt, hvor druerne er modnet bedst.
Den chilenske vinhistorie
Den chilenske vinhistorie er forholdsvis lang for et land i Den Nye Verden. Det var allerede de spanske missionærer og conquistadores, der i 1500-tallet bragte vinstokke og vinproduktion med sig (og våben og en masse sygdomme), da de koloniserede store dele af Sydamerika. I midten af 1800-tallet bragte franske tilflyttere Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère og Cabernet Franc med sig og netop de druer spiller stadig en stor rolle i chilensk vinproduktion. Og selvom landet på mange måder er knyttet til Spanien, har vinproduktionen faktisk mest været påvirket af Frankrig, ikke mindst Bordeaux.
Don Silvestre Errázuriz var den første, der begyndte at importere de franske vinstokke og ansatte en fransk ønolog for at producere vine som i Bordeaux. Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da han købte et stykke gold jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har senere resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark hos en producent, der høster store priser og anerkendelse fra anmelderne.