Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår

Brand image

Australien

Vil du have hvidvin i verdensklasse? Chardonnay, Riesling og meget mere? Så behøver du ikke se mod Frankrig eller Tyskland. Australske winemakers har i mange år været dygtige til fede, fyldige hvidvine med fadlagring. Dem kan du stadig få, men i de senere år har udviklingen Down Under også budt på hvidvine, som vil kunne tage kampen op mod mere elegante vine fra eksempelvis Bourgogne.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 10 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Australsk hvidvin i verdensklasse

Australien er enormt - så enormt, at det er et kontinent. Dog bliver det meste australske vin produceret i de sydligere, kølige egne i South Australia, New South Wales, Victoria, Western Australia, Tasmanien og Queensland. I så stort et område er der naturligvis enormt varieret terroir, som giver rigtig mange muligheder for den kreative winemaker. Kendetegnende er dog, at de mest anvendte hvidvinsdruer er Chardonnay, Semillon, Riesling og Sauvignon Blanc.


Australsk Riesling mm.

Riesling i Australien er blevet en stor succeshistorie. Her kan den være fuldstændig forrygende frisk med noter af limefrugt og med en supersprød syre, som oveni købet kan lagres med succes. Viognier har også fået en opblomstring med hint af abrikoser, ferskener og mandler og australske winemakers ser mod nye horisonter med brug af druesorter som Vermentino, Arneis og Fiano.


Når bushen slår franskmændene

Den australske vinhistorie er naturligvis kort, og det var immigranter fra Europa, der fik sat skik på vinproduktionen. Eksempelvis var det indvandrere fra Prøjsen, der grundlagde det nok mest berømte australske vinområde, Barossa Valley i South Australia i midten af 1850’erne. Det gik godt. Ved en berømt vinsmagning i 1873 roste de franske vindommere australske vine, som de havde blindsmagt. Dommerne trak sig dog i protest, da de insisterede på, at vinene måtte være franske. I Paris i 1878 blev en australsk Shiraz endda sammenlignet med Château Margaux.


Moderne australsk vin

I Australien må man både kunstvande og tilsætte tanniner og syrer, hvilket desværre også har skabt meget kommerciel australsk vin uden særlig karakter, men med stor appeal til det brede publikum. Heldigvis er der sideløbende en langt mere spændende ”subkultur” med en perlerække af ekstremt dygtige vinproducenter, der har sat kvalitet langt over kvantitet, og som har forstået at samle lavt høstudbytte, høj druekvalitet, årtiers erfaring og det enkelte områdes karakteristika i noget nært det ypperste, man kan komme inden for vinproduktion i dag. Og fra især Barossa Valley produceres der vine med masser af fylde, saft, kraft og elegance, som virkelig kan tage kampen op med den internationale elite og vinde. Derfor bliver australske winemakers nu fløjet til Europa om sommeren, mens det er vinter i Australien, for at bidrage med deres viden og kunnen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]