SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Cider

Cider er egentlig et meget større fænomen i mange andre lande, end det er i Danmark. Med rødder, der går århundreder tilbage, har cider udviklet sig til en elsket nydelse, der fornøjer mennesker over hele verden. Dens unikke kombination af frugtagtige smage, forfriskende væsen og et strejf af brus gør det til et yndet valg for mange. I Normandiet og Bretagne finder man cider på alle barer og restauranter - helt lige så naturligt som øl og vin.

Pris
Serveringsforslag
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Lagerstatus

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Cider - de bedste friske, sprudlende og levende cidere

    Cider laves af gæret æblemost og er meget udbredt i England, Irland, Bretagne og Normandiet. Det er dog englænderne, som har det største forbrug af cider i verden. Mosten fra de fleste æblesorter kan bruges til at lave cider, men deciderede cideræbler giver de bedste resultater. Perry er et produkt, der ligner cider, men bare er lavet af gæret pærejuice.


    Cider er en ældgammel drik. Den første der nævner cider, er ingen ringere end Julius Cæsar, da han forsøgte at invadere Storbritannien i 55 fvt. Her så han, hvordan de indfødte briter gærede æbler. Æbler var historisk begrænset til de køligere klimaer i Vesteuropa og Storbritannien.

  2. Tilbud på cider

    Du kan spare 5% på cider og tusindvis af andre varer som medlem af Sélection Vinklub. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen.

  3. Hvordan laver man cider?

    Når æblerne er samlet fra træer i frugtplantagerne, bliver de most til frugtkød. Historisk set blev det gjort ved hjælp af pressesten eller med en cidermølle. I moderne bliver de primært drevet af elektricitet. Frugtkødet overføres derefter til en ciderpresse, hvor saften trækkes ud. Saften bliver siet og lægges i enten åbne kar eller lukkede fade. De resterende presserester gives til husdyr som vinterfoder, komposteres, kasseres eller bruges til at lave likører.

  4. Er der alkohol i cider?

    Ja, cider er en alkoholisk drik, der er produceret på gæret æblemost. Cider laves på samme måde som vin, men har en lavere alkoholprocent. Æbler indeholder nemlig mindre sukker end druer, og det er sukkeret, der bliver omdannet til alkohol. Cider kan være helt op til 8%, men ligger dog oftest mellem 4-6%.

  5. Hvad spiser man til cider?

    Cider er en alsidig drik, der kan parres med en bred vifte af retter, hvilket gør den til et populært valg ved mange middagsborde - ikke mindst hos os selv. Ciderens lette og forfriskende karakter gør den ideel til forholdsvis lette retter, men cider kan også imponere, når den serveres med retter, der har en vis fedme. Kulsyren i cideren spiller en afgørende rolle her, da den effektivt kan skære igennem fedtet og skabe en harmonisk balance i smagsoplevelsen.


    I Bretagne og Normandiet, to regioner i Frankrig kendt for deres produktion af cider, er det en udbredt tradition at nyde boghvedepandekager, også kendt som galettes, med et varieret udvalg af fyld. Disse pandekager kan indeholde alt fra skinke, ost og æg til mere komplekse kombinationer som røget laks eller kylling i cremet sauce. Det er ikke ualmindeligt, at et glas frisk, lokal cider serveres sammen med disse pandekager, hvilket fremhæver både ciderens og pandekagens smagsnuancer. Sæt dig på en fortovscafé i Bretagne og du vil opleve det mange på mange bordene. Det er ret fantastisk.


    Ciderens evne til at komplementere mad strækker sig dog langt ud over det traditionelle franske køkken. Den passer generelt godt til fisk og skaldyr. En let, tør cider kan for eksempel være en perfekt ledsager til grillet fisk, hvor ciderens sprødhed og frugtige noter fremhæver fiskens delikate smag. Ved mere komplekse skaldyrsretter, som f.eks. muslinger i hvidvin eller hummer med en smørbaseret sauce, kan en lidt sødere cider tilføje et dejligt modspil til de rige, salte smage.


    Desuden kan cider være en overraskende god partner til asiatisk inspirerede retter. Tænk på sushi, hvor ciderens syrlighed kan balancere den umamirige soja og den fede fisk. Eller prøv en cider sammen med en krydret thai-ret, hvor ciderens kulsyre og frugtige karakter kan mildne stærke smagsindtryk og rense ganen mellem bidderne.

  6. Hvor længe kan cider holde sig?

    Uåbnet cider kan typisk holde sig godt i op til et år, når den opbevares ved en stabil kølig temperatur. Vi anbefaler at opbevare cideren et sted, hvor temperaturen ikke varierer for meget, da store temperaturudsving kan påvirke smag og kvalitet over tid. Når du har åbnet din cider, ændres holdbarheden markant. For at bevare ciderens friskhed og smag anbefales det at drikke den åbnede cider inden for få dage (det plejer ikke at være noget problem for os...) Efter åbning begynder cideren gradvist at miste sin friskhed og kan ændre smagsprofilen, især hvis den udsættes for luft og varme.

  7. Kan man lave cider selv?

    Ja, du kan sagtens lave cider derhjemme. Du skal bruge friske æbler, en ciderpresse til at udvinde saften og en passende gær til gæring. God fornøjelse!

  8. Forskellen på perry og cider?

    Perry er lavet på samme måde som æblecider, men er lavet på gæret pæremost i stedet. Hvis man destillerer den gærede pæremost, bliver den til brandy.

  9. Forskellen på cider og calvados?

    Calvados er destilleret af cider, så der er et stærkt slægtskab mellem cider og calvados.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]