- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Zinfandel
Zinfandel er en drue med mange facetter, og den kan virkelig noget særligt, også ud over de klassiske, fyldige rødvine. Jeg synes, det er spændende, hvordan Zinfandel også bruges til at lave rosévine, som White Zinfandel eller Zinfandel Rosé. Den naturlige sødme gør den til et hit for dem, der elsker lidt sødme i glasset, men det er også fascinerende at se, hvordan unge vinmagere eksperimenterer med tørrere stilarter på Zinfandel – inspireret af de provencalske rosévine, som er kendt for deres elegance og friskhed. Det giver Zinfandel en ny dimension og åbner op for endnu flere måder at nyde denne drue på.
Produktchef
H. J. Hansen Vin
Vælg favoritliste
11th Hour White Zinfandel, NV
11th Hour Cellars- 93 pointMad & Monopolet
Sødmefuld californisk rosévin med flotte, friske strejf af hindbær og jordbær i en let tør, sommerlig og meget frugtig oplevelse.
Druerne kommer fra egnene omkring Sacramento og Lodi i den nordlige ende af San Joaquin Valley. Markerne er berømte
119,95pr. flaske89,95pr. flaske ved 2 fl.Spar i alt v/2 fl. 60,00På lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er White Zinfandel?
På trods af sit navn er White Zinfandel faktisk slet ikke en hvidvin - derfor bruger mange navnet Zinfandel Rose. Det er en lillesøster i den store rosé-familie. Den er lavet på samme måde som en rosévin, men bruger en lidt anden proces for at bevare sin sødme. White Zinfandel er lavet på sorte og blå druer af samme navn - Zinfandel. På trods af deres mørkere skal, er druerne lyse indeni, og den lyserøde farve kommer fra farven på skallerne, der trækkes ud under iblødsætning.
Er hvid Zinfandel tør eller sød?
Det er et spørgsmål, mange stiller. Sandheden er, at White Zinfandel faktisk er en meget alsidig vin, der ofte bliver overset af både erfarne vindrikkere og de mindre erfarne. Muligvis på grund af vinens gamle ry som en billig, meget sød vin. Nutidens White Zinfandel er meget anderledes end dem, de fleste tænker på, når de hører nogen bestille hvid Zinfandel. Mange er stilfulde, sofistikerede, tørre og direkte liflige. De er et perfekt valg til brunch, men fungerer lige så godt med en salat eller til lyst kød. Og den festlige farve gør dem til et uventet valg som festvin eller til en pigeaften.
Hvor kommer White Zinfandel fra?
Zinfandel bruges ikke kun til at lave rødvin. Druen bruges også til sødmefulde eller tørre rosévine, som faktisk blev opdaget ved et uheld. I første omgang var White Zinfandel ret tør og fik ikke den store succes. Der skulle faktisk endnu et held i uheld, før White Zinfandel blev populær. Det skete, fordi gæringen af en White Zinfandel simpelthen gik i stå og derfor endnu ikke havde omdannet sukkeret til alkohol. Resultatet blev helt naturligt en sødmefuld vin med et lavt alkoholniveau. Vinen blev en stor succes, drevet af dens lette drikkelighed og forholdsvis lille prisskilt. Langsomt gik udviklingen dog mod vellavede og mere tørre rosévine fra Frankrig, særligt Provence, som var forfriskende, sprøde og perfekte til mad. Og der er nok ingen tvivl om, at det er de vine, mange forbinder med rosévin. White Zinfandel gør dog i øjeblikket comeback. Unge vinproducenter i Californien leger med amerikanernes nyfundne kærlighed til rosévin ved at skabe tørrere rosévine af Zinfandel-druen.