- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Lambrusco
Lambrusco fik desværre et blakket ry i 1980'erne, hvor fokus lå mere på kvantitet end kvalitet – og mange fik derfor et lidt for sødt og billigt indtryk af denne italienske perle. Men faktisk har lambrusco været en elsket vin i Italien i flere hundrede år, og heldigvis er billedet i dag vendt. Moderne lambrusco byder på høj kvalitet og har en helt særlig charme med sine lette bobler og friske frugtnoter, der gør den fantastisk til både mad og hygge. Når jeg skænker et glas lambrusco i dag, smager jeg en vin, der er milevidt fra 80’ernes masseproduktion – her er elegance og dybde, der viser, hvorfor lambrusco fortjener en plads på bordet igen.
- På lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er lambrusco?
Lambrusco er italiensk mousserende vin fra Emilia-Romagna i Italien. Her har mennesker kendt til lambruscodruen siden antikken, hvor den voksede vildt i skovkanten og blev sat i produktion af romerne. Faktisk er lambruscodruen én af de ældste kendte druer overhovedet, og det er samtidig druen, der har givet sit navn til vinen.
Lambrusco er helt klassisk italiensk. Når den er bedst, er den liflig, forfriskende og charmerende – lidt ligesom selve Italien! Lambrusco er samtidig perfekt til sommerens lange, lyse aftener i det danske sommerland. Lambruscoen har desværre haft et plettet ry indtil for nylig, og mange har måske haft uheldige oplevelser med billig, masseproduceret lambrusco til familiefester i 80’erne, hvor smalle læderslips og langt nakkehår fyldte lokalerne. Men sådan er det, når man misbruger druen. Den har faktisk været elsket i århundreder, og den blev drukket helt tilbage i Pave Sixtus d. 5’s tid, hvor den var en favorit i Vatikanstaten.
I dag findes der heldigvis gode, ærlige producenter, som skaber lambrusco, der ikke har noget til fælles med 80’ernes skrækeksempler. Der er altså ingen grund til at holde sig tilbage. Tag bare Lambruscoen til dig - igen.