- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Mousserende
Mousserende vine er synonym med fest og glade dig. Uanset om det er en sprudlende prosecco, en halvsød demi-sec eller en forfriskende cava, byder vi på noget for enhver smag og lejlighed. Perlende vidundere, der tilføjer et ekstra touch af glamour til enhver begivenhed, og med deres forfriskende bobler er et populært valg i hele Danmark - og i resten af verden. Gå ombord i vores omfattende udvalg af mousserende vine og find de bedste anbefalinger, smagstips og serveringsidéer. Det bliver en fest!
- Vegansk
Vælg favoritliste
Classic Cuvee NV
Nyetimber- 94 pointWineWherEver
Fuldstændig fremragende engelsk mousserende vin, der giver champagnehusene kamp til stregen.
349,95pr. flaskefør:439,95
Spar i alt v/1 flaske 90,00På lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
2019 Cava Essential Púrpura, D.O. Cava de Guarda Superior Reserva
Juve Y Camps- 90 pointJyllands Posten
Cava i absolut top-klasse med karakter er en vintage champagne.
169,95pr. flaskefør:199,95
Spar i alt v/1 flaske 30,00På lager online - Vegansk
Vælg favoritliste
Cuvee Chérie Demi-Sec NV
Nyetimber- 94 pointWine Enthusiast
En boblende crowdpleaser af en anden verden.
349,95pr. flaskefør:449,95
Spar i alt v/1 flaske 100,00På lager online - Vegansk
Vælg favoritliste
Cremant de Bourgogne, AOP
Paul Delane- 94 pointWineWherEver
Forrygende og dyb Crémant de Bourgogne.
179,95pr. flaskePå lager online - På lager online
- Vegansk
Vælg favoritliste
Brut de Charvis Cremant Blanc, AOP
Paul DelaneBrut de Charvis er den type af bobler, man bør have på køl til en hver lejlighed, uden det bliver en alt for bekostelig affære. Duften er meget charmerende med tydelige fornemmelser af gule æbler og ristet brød. Vinen fremstår dejlig fyldig og sprød me
119,95pr. flaskePå lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
Jo Brut Nature, AOP
Château Tirecul La Graviere- Spritnyt
Bobler helt på niveau med gode champagner.
199,95pr. flaskePå lager online - På lager online
Vælg favoritliste
2021 le Graimenous Cremant, AOP
Domaine J. Laurens- 93 pointDecanter
Flot anmeldte bobler behøver ikke koste en masse.
179,95pr. stkPå lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
2018 Cava Milesimé Chardonnay Organic
Juve Y CampsSuperkompleks, fyldig og cremet cava.
299,95pr. flaskeKun 5 på lager online - På lager online
- ØkologiskNyhed
Vælg favoritliste
2017 Cava Organic, D.O. Gran Reserva
Juve Y CampsKvalitetscava med 42 måneders lagring.
399,95pr. flaskeKun 24 på lager online - Vegansk
Vælg favoritliste
Prosecco Spumante, D.O.C.
Guerrieri-Rizzardi- 90 pointDecanter World Wine Awards
Forrygende frisk og sommerlig Prosecco.
149,95pr. flaskePå lager online Vælg favoritliste
Asti Spumante, D.O.C.G.
Ca' Bianca- 91 pointMad & Monopolet
Frisk, rund og sødmefuld.
149,95pr. flaskePå lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
Nit del Foc Brut Organic Cava, DO
Nit Del Foc- 90 pointWine Enthustiast
Bløde, runde og livlige bobler.
119,95pr. flaskePå lager online - På lager online
Vælg favoritliste
Crémant du Jura, AOP
Domaine Bourdy- 91 pointWine Spectator
Virkelig elegante, franske bobler på Chardonnay.
229,95pr. flaskePå lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
Nit del Foc Brut Rose Organic Cava, DO
Nit Del FocIntens, aromatisk, blød, cremet og særdeles elegant cava.
119,95pr. flaskePå lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
Prosecco Organic Villa di Mare, DOC
MGM Mondo del Vino- 91 pointWineWherEver
Skøn, frugtig og levende aroma af æbler, pærer og mandel. Behagelig tør med en god fylde.
129,95pr. flaskePå lager online - Vegansk
Vælg favoritliste
Mionetto Prosecco Brut, DOC
Mionetto- 90 pointWine Spectator
Flot og velstruktureret Prosecco, der vækker minder om Golden Delicious-æbler.
99,95pr. flaskePå lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
Prosecco Organic, DOC
San Martino ViniSprød, frisk, frugtig og lækkert perlende prosecco.
129,95pr. flaske80 på lager online - På lager online
- Vegansk
Vælg favoritliste
Rosé NV
Nyetimber- 92 pointThe Real Review
Hvad er mere sommerligt end mousserende rosé fra England?
529,95pr. flaskePå lager online - Vegansk
Vælg favoritliste
2015 Blanc de Blancs
NyetimberKompleks, elegant og delikat nydelse.
649,95pr. flaske86 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
Crémant de Loire Brut Blanc, AOP
Jalliance- 92 pointWineWherEver
Elegant og frisk Crémant de Loire Brut Blanc.
149,95pr. flaskePå lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
2019 Cava Reserva de la Familia Brut Nature, D.O. Gran Reserva
Juve Y Camps- 92 pointJyllands Posten
Elegant og tør cava, der kunne være champagne.
229,95pr. flaskePå lager online - ØkologiskNyhed
Vælg favoritliste
2020 Cava Reserva de la Familia Brut Nature, D.O. Gran Reserva, 150 cl
Juve Y Camps- 90 pointFalstaff
369,95pr. flaskeLæs mereMidlertidig udsolgt - Vegansk
Vælg favoritliste
Cremant de Bourgogne Blanc Demi-Sec, AOP
Vignerons de BuxyLivlig, frisk, boblende og med en naturlig sødme.
199,95pr. flaskePå lager online - Vegansk
Vælg favoritliste
Espumante Bruto, D.O.C.
Soalheiro- 92 pointMad & Monopolet
Flot, citrongul farve og små, finde bobler henleder tanken på den sol og sommer, der findes på vinens portugisiske hjemstavn. Aromaen af frisk frugt gør det kun bedre og viser Alvarinho-druens balance mellem sødme, syre, mineralske noter og den fine ko
199,95pr. flaske65 på lager online - På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
Gå til side
ud af 2
Hvad er mousserende vin?
Mousserende vin dækker over rigtig, rigtig meget. Dels champagne, men også crémant, cava, prosecco, spumante, lambrusco og meget andet. Det er en stor, og ofte lidt uoverskuelig, verden at bevæge sig ind i. Her finder du nogle af de bedste inden for alle kategorierne. De franske Mousseux og Crémant er mousserende vin, der ikke er fremstillet i Champagne-regionen. Mousserende vine produceres i hele verden og omtales ofte med deres lokale navn eller region. Det er f.eks. Prosecco, Franciacorta, Trento DOC, Oltrepò Pavese Metodo Classico og Asti fra Italien. En generisk italiensk betegnelse for mousserende vin er spumante, Espumante fra Portugal, Cava fra Spanien og Cap Classique fra Sydafrika. I USA laver man også en betydelig del mousserende vin med producenter i adskillige stater. Det gør man også i Storbritannien og Danmark.
Fuldt mousserende vine sælges generelt med 5 til 6 atmosfæres tryk i flasken. Det er faktisk mere end det dobbelte af det tryk, der findes i et bildæk. Ifølge EU-regler er en vin mousserende, når den har et tryk på over tre atmosfærer. Disse er bl.a. tysk Sekt, spansk Espumoso, italiensk Spumante og fransk Crémant- eller Mousseux. Halvmousserende vine er vine med et tryk på mellem 1 og 2,5 atmosfærer. Det er bl.a. italiensk frizzante. Mængden af tryk i vinen bestemmes af mængden af sukker, der tilsættes under i begyndelsen af den sekundære gæring.
Allerede i Antikken drak man mousserende vin, selvom man ikke rigtig forstod, hvordan boblerne opstod. De blevet tilskrevet såvel månens faser som både gode og onde ånder. I dag er der dog også producenter, som bruger månens faser i deres vinproduktion. I Middelalderen var der en tendens til let mousserende vin fra Champagne-området, men det blev betragtet som en fejl og blev faktisk ligefrem foragtet.
Dom Pérignon blev oprindeligt anklaget af sine overordnede ved Abbey of Hautvillers for at slippe af med boblerne, da trykket i flaskerne fik mange af dem til at briste i kælderen. Senere, da den bevidste produktion af mousserende vin steg i begyndelsen af 1700-tallet, skulle kælderarbejdere bære en tung jernmaske, der lignede en baseballmaske for at forhindre skader fra sprængende flasker. Man forstod ikke rigtig omstændighederne omkring den mousserende vin, og nogle kaldte den ligefrem for "Djævelens vin".
Mousserende vin på tilbud
Du kan spare penge på alle dine mousserende vine, når du køber som medlem af Sélection Vinklub. Så sparer du nemlig 5% på hundredvis af vin, glas og spiritus - og ikke mindst mousserende vine. Det er helt og aldeles gratis.
Alkoholfri mousserende vin
Der findes i dag heldigvis et stort marked for alkoholfri mousserende vin - og alkoholfri øl, vin og spiritus i det hele taget. Det er alkoholfri mousserende vin, du kan nyde til særlige lejligheder, fester, fødselsdage eller bare fordi, du har lyst - uanset, om du er i bil, gravid eller bare ikke har lyst til alkohol.
Sød mousserende vin
Sød mousserende vin er en skøn kombination af bobler og sødme, der passer perfekt til desserter eller som aperitif. Vinens friske bobler og delikate sødme gør den populær til både bryllupper, fødselsdage og nytårsaften. Prøv klassikere som Moscato d'Asti eller Asti Spumante for en autentisk, sød smagsoplevelse.
Hvor kommer kulsyren fra i mousserende vin?
Vinen er mousserende pga. dens indhold af kuldioxid, og kan være resultatet af naturlig gæring, enten på flaske, som med den methode traditionelle, i en stor tank designet til at modstå tryk, sådan som man gør med Charmat-processen. Alternativt er det bare med simpel kuldioxidindsprøjtning i nogle billigere mousserende vine. Tænk på din gamle SodaStream i 1980'erne.
Asti
Moscato d'Asti er en mousserende vin fra den berømte Piemonte-region i Italien, kendt for sine unikke vine og rige vintraditioner. Denne vin er fremstillet på den aromatiske Moscato Bianco-drue, som er elsket for sine intense frugt- og blomsteraromaer. Vinen er opkaldt efter byen Asti, der ligger i hjertet af Piemonte, og har været et centrum for vinproduktion i århundreder.
Selvom Moscato d'Asti ofte forveksles med den fuldt mousserende spumante, er den faktisk en let mousserende vin, også kaldet 'frizzante', hvilket giver den en mere subtil og delikat brus. Moscato d'Asti er kendt for sin naturlige sødme, lave alkoholprocent og friske, frugtagtige smag med noter af fersken, appelsinblomst og honning. Den er en fremragende ledsager til desserter eller som en forfriskende vin til aperitiffer.
Eksperter og vinanmeldere roser Moscato d'Asti for dens balancerede sødme og livlige syre, som skaber en forfriskende og elegant vinoplevelse. Med sin lethed og aromatiske profil har denne vin opnået en høj grad af popularitet blandt både vinelskere og begyndere, der søger en kvalitetsvin med autentisk smag fra Piemonte.
Hvad er de bedste glas til mousserende vin?
Det er kort sagt champagneglas, som også egner sig fremragende til alle mulige andre former for mousserende vin og bobler.
Mousserende rosévin
Det sætter lige prikken over det berømte "i", når den mousserende vin har en flot, lyserød farve. Mousserende rosévin skruer op får humøret og får nærmest automatisk solen til at skinne.
Mousserende vin til desserter og kransekage
Når du vælger, hvad du skal vælge af mousserende vin og bobler til desserten eller kransekagen, så er tommelfingerreglen, at en sød dessert bør følges af en sødmefuld vin. Det er f.eks. en demi-sec. Hvis du vælger en brut, vil den formentlig smage surt og ikke særlig behageligt i selskab med desserten. Det gælder både, hvis du drikker champagne eller andre mousserende vine.
Engelsk "champagne"
Det var faktisk briterne, der var de første til at se positivt på de boblende vine fra Champagne og forsøgte at forstå, hvorfor bobler opstod. Vin blev ofte transporteret til England i trævintønder, hvor købmandshuse derefter ville flaske vinen til salg. I løbet af det 17. århundrede brugte engelsk glasproduktion kulfyrede ovne og producerede stærkere, mere holdbare glasflasker end det træfyrede franske glas. De sprængende flasker var altså et mindre problem i England.
Englænderne genopdagede også brugen af korkpropper, som engang blev brugt af romerne, men siden glemt i århundreder efter det vestromerske imperiums fald. Under de kolde vintre i Champagne-regionen faldt temperaturerne så meget, at gæringsprocessen blev stoppet for tidligt - hvilket efterlod restsukker og gær. Når vinen blev afsendt til og aftappet i England, ville gæringsprocessen genstarte, når vejret blev varmere, og den korkproppede vin begyndte at bygge et tryk fra kuldioxidgas. Når vinen blev åbnet, var den mousserende. I 1662 præsenterede den engelske videnskabsmand Christopher Merret et papir, der beskriver, hvordan tilstedeværelsen af sukker i en vin førte til, at den til sidst blev mousserende, og at ved at tilsætte sukker til en vin, før den tappes på flaske, kunne man får næsten enhver vin til at moussere. Dette er en af de første kendte beretninger om at forstå processen med mousserende vin og antyder endda, at britiske købmænd producerede "mousserende Champagne", før man lavede det i selve Champagne.