Nitus Cava Brut, D.O. Reserva

Nitus Cava

Spanien
Penedès
  • B.T.
    HARMONISK OG DEJLIG
  • Berlingske Tidende
    VELLAVET VIN
  • Berlingske Tidende
    GOD TIL PRISEN
99,95pr. flaske

Vælg favoritliste

På lager online

Vælg favoritliste

Spanien
Penedès

Anmeldelser

  • B.T.
    HARMONISK OG DEJLIG
  • Berlingske Tidende
    VELLAVET VIN
  • Berlingske Tidende
    GOD TIL PRISEN

Smagskommentar

Lys gylden farve. Duften er meget ren med masser af frisk frugt. Smagen er velafbalanceret med en tør eftersmag.

Varenummer:10434209

Specifikationer

Producent:Nitus Cava

Land:Spanien

Område:Penedès

Klassifikation:D.O. Reserva

Type:Mousserende

Undertype:Brut, Non Vintage, Cava

Dyrkningsmetode:Konventionel

Glastype:Champagne

Serveringsforslag:Skaldyr, Lyse fisk, Apéritif

Alkohol:11,5%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

De fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med den spanske mousserende vin, cava. Størstedelen af al cava fremstilles i Catalonien, som også var fødestedet for denne vin. Kravene til en cava er, at den skal fremstilles efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet champagnemetoden) af de til formålet godkendte druesorter med et begrænset udbytte (1 hl. most pr. 150 kg druer). Endvidere skal vinen lagre mindst 9 måneder på bundfaldet og have en alkoholprocent på mellem 10,8% og 12,8% ved aftapningen. Bodegas Sojosa blev grundlagt i 1985 af Arturo Ramos og Joseph M. Delgado Goma. I dag fremstiller bodegaen 1.500.000 flasker cava, som lagres i husets 2.300 m2 kældre. Da vingården blev grundlagt, fremstillede man udelukkende cava, men i dag har man også en mindre produktion af bordvin fra Penedès.

De fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med den spanske mousserende vin, cava. Størstedelen af al cava fremstilles i Catalonien, som også var fødestedet for denne vin. Kravene til en cava er, at den skal fremstilles efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet champagnemetoden) af de til formålet godkendte druesorter med et begrænset udbytte (1 hl. most pr. 150 kg druer). Endvidere skal vinen lagre mindst 9 måneder på bundfaldet og have en alkoholprocent på mellem 10,8% og 12,8% ved aftapningen. Bodegas Sojosa blev grundlagt i 1985 af Arturo Ramos og Joseph M. Delgado Goma. I dag fremstiller bodegaen 1.500.000 flasker cava, som lagres i husets 2.300 m2 kældre. Da vingården blev grundlagt, fremstillede man udelukkende cava, men i dag har man også en mindre produktion af bordvin fra Penedès.

Varenummer:10434209

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk