SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Absint

Der går mange myter om "Den Grønne Fe", hallucinationer og psykedeliske oplevelser hos folk, der har drukket absint i kunstnermiljøet i Paris. I det 19. og tidlige 20. århundrede blev absint populært blandt kunstnere og bohemer, som værdsatte dens unikke smag og det stærke alkoholindhold. Myterne fortæller om farverige visioner og kreativ inspiration, men virkeligheden er nok lidt mere kedelig.


Moderne forskning og lovgivning har afklaret, at den moderne absint ikke byder på andet end gode smagsoplevelser. Den primære ingrediens i absint er malurt, som indeholder thujon. I gamle dage mente man, at thujon var ansvarlig for hallucinationerne, men nutidige absinter indeholder meget lave, sikre niveauer af thujon.

Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Absint - stærk, sagnomspundet og lækker

    Absint er en stærkt alkoholisk og særdeles potent spiritus med en historie, der går tilbage til det 1800-tallet. Absint er kendt for sin karakteristiske grønne farve og anissmag, og længe været populær blandt kunstnere og bohemer, og dens ry som en hallucinogen og farlig drik har kun absintens lokkende mystik.


    Det høje alkoholindhold er typisk omkring 50-70 %, så det er ikke én, du bør drikkes voldsomt meget af. For at nyde absint ordentligt, bør den serveres i et traditionelt absintglas, som har en speciel hulske, der gør det muligt at placere sukkerterninger oven på glasset. Derefter dryppes isvand over sukkeret, som langsomt opløses og hjælper med at mildne absintens stærke smag. Og så ser det også meget godt ud...


    Alt i alt er absint en fascinerende og kompleks spiritus med en rig historie og kultur bag sig. Uanset om du er en erfaren absintdrikker eller en nysgerrig nybegynder, kan det være en stor oplevelse at udforske absintens verden.

  2. Absint på tilbud

    Spar penge på din næste flaske absint. Som medlem af Sélection Vinklub sparer du altid 5% på tusindvis af varer - også absint. Du kan altid melde dig ud igen.

  3. Hvordan laver man absint?

    Absint fremstilles ved at omdestillere neutral alkohol sammen med nøje udvalgte urter og krydderier, hvoraf de mest fremtrædende er malurt, fennikel og anis. De vigtigste ingredienser er:


    Malurt

    Malurt er kernen i absintens smag og bidrager med sin karakteristiske bitterhed. Malurt har været brugt medicinsk og til spiritusproduktion i århundreder. Den tilføjer dybde og kompleksitet til absintens smag.


    Fennikel

    Fennikel giver absint en let sødme og en anelse af lakridsagtig smag. Dens subtile aroma og smag bidrager til balance i absinten og komplementerer malurtens bitterhed.


    Anis

    Anis tilfører absint dens karakteristiske lakridsagtige smag og en vis sødme. Det er en af de mest genkendelige smagsnoter i absint og spiller en vigtig rolle i dets komplekse bouquet.

  4. Hvordan drikker man absint?

    Absint er en spiritus, der skal nydes langsomt og med respekt for dens styrke. Dens rige historie og kulturelle betydning gør den til mere end bare en drik – det er en oplevelse. Uanset om du nyder absint alene eller sammen med venner, er det vigtigt at drikke ansvarligt og værdsætte de smagsnuancer, som denne unikke spiritus tilbyder.


    Traditionelt spædes absint op med vand, som gør, at drikken bliver uklar, ligesom du måske kender det fra ouzo og anis. Mange smager den også til med lidt sukker. Da drikken blev populær i 1880'erne opstod en metode op, hvor man bruger en specifik absint-ske. Det er en flad ske med huller i, som man lægger hen over glasset. Her lægger man et stykke sukker og hælder en fin vandstråle ned over, så det langsomt bliver opløst og drypper ned i drikken. Til at begynde med, hældte man simpelthen bare sukker eller sirup direkte ned i. Der er også opstået et slags ritual, hvor man sætter ild til absinten. Det kan ikke anbefales og endda være decideret farligt. Desuden har det ikke noget at gøre med, hvordan man historisk har drukket absint.

  5. Cocktail med absint

    Har du set filmen DRUK af danske Thomas Vinterberg? Her drikker de fire venner en meget stærk cocktail ved navn Sazerac. Her er absint en vigtigt bestanddel og nok også en del af forklaringen på, hvorfor tingene udviklede sig, som de gjorde i filmen.

  6. Historien om absint

    Man regner med, at absint blev opfundet af den schweiziske læge Pierre Ordinaire i 1792. I begyndelsen blev den drukket som en slags medicin, som bl.a de franske soldater fik med sig i krig. Den opfattelse begyndte dog at ændre sig og mange mente, at "den grønne fe" faktisk var mere skadelig end andre former for alkohol. Man mente, at malurten, som brugtes som smagsgiver og indeholder det skadelige stof thujon, gav kronisk hjerneskade ved langvarigt indtag. Derfor blev den forbudt i mange lande, bl.a. i oprindelseslandet Schweiz, hvor op mod 80 hemmelige destillerier derfor sprang op. Sidst i 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet blev absint forbundet med malere, digtere og bohemer, ikke mindst i Paris.

    I dag er den grønne spiritus igen populær. Til gengæld er der nu fælles EU-regler for, hvor meget af det skadelige stof thujon, den må indeholde. I øvrigt findes thujon også i salvie - og det er jo slet ikke så farligt.


    Mytologien omkring absint fylder meget. Malurt, som er den primære ingrediens, giver absint dens umiskendelige botaniske bitterhed, og har været forbundet med guder og magi helt siden oldtiden. Den er både blevet hyldet som mirakelkur og skurk. Den er ingen af delene, men historien er fascinerende. Til gengæld er den meget velsmagende, hvis du er til lakrids og anis. Hvis du kan lide Pernod, vil du sandsynligvis være godt på vej til også at kunne lide absint.


    Allerede i biblen vil man kunne finde henvisninger til absint - eller i hvert fald spiritus med malurt. Også de gamle egyptere nævner den. Dengang tilsatte man simpelthen bare malurt til vin og det blev brugt til at behandle menstruationssmerter, dårlig ånde og gulsot. I løbet af århundrederne blev absint gradvist en nydelsesdrik og lavet som det produkt, vi kender som absint i dag. Den dukkede op på apoteker i Schweiz i slutningen af ​​1700-tallet, hvor den efter sigende stadig bliver ulovligt produceret. Som i oldtiden troede man at absint kunne lindre kulderystelser og feber og stimulere appetitten. Det var næppe videnskabeligt bevist, men alligevel blev absint givet til franske soldater under erobringen af Algeriet, da men mente, at det forebyggede feber og malaria. Da soldaterne vendte tilbage til Frankrig, havde de udviklet smag for absint, og "Den Grønne Fe" blev meget populær blandt unge byboere.

  7. Hvad sker der, hvis man drikker for meget absint?

    En af de mest vedholdende myter om absint er dens evne til at fremkalde hallucinationer og andre psykoaktive effekter. Denne myte har rødder i 1800-tallet, hvor absintens popularitet blev fulgt af moralpanik og en række sensationalistiske historier. Nogle hævdede, at malurten i absint indeholdt thujon, en kemisk forbindelse, der kunne forårsage hallucinationer, kramper og andre mentale forstyrrelser.


    Thujon er faktisk til stede i malurt, men moderne forskning har vist, at de mængder, der findes i absint, er meget små og ikke tilstrækkelige til at forårsage hallucinationer. Lovgivningen i de fleste lande har desuden fastsat strenge grænser for, hvor meget thujon der må være i absint. Dette betyder, at selvom absint stadig er en meget stærk spiritus, vil du næppe opleve hallucinationer eller andre ekstreme psykoaktive effekter, hvis du drikker den.


    Hvis du drikker nok absint, vil du naturligvis blive fuld, ligesom med enhver anden alkoholholdig drik. Absint har typisk en alkoholprocent på omkring 45-74%, hvilket gør den betydeligt stærkere end de fleste andre spiritusser. Dette betyder, at effekten af absint hovedsageligt skyldes dens høje alkoholindhold snarere end nogen mystisk eller speciel ingrediens.

  8. Absint til Fars Dag

    Du topper mandighedsskalaen med en flaske absint til din far på Fars Dag. Bestil den hjem og se ham blive stolt. Eller smut forbi vores dedikerede side til netop Fars Dag, hvor der er endnu flere muligheder.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]