- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Toscana
Toscana, Italiens mest kendte vinområde, hvor bl.a. Chianti og Brunello di Montalcino hører hjemme, ligger i den centrale del af landet omkring byen Firenze.
Vælg favoritliste
2022 Giardino Toscana, IGT, Santa Cristina
Santa Cristina- 92 pointMad & Monopolet
Superaromatisk rosé, der viser Toscana fra sin bedste side.
139,95pr. flaske99,95pr. flaske ved 2 fl.Spar i alt v/2 fl. 80,00På lager online- På lager online
Vælg favoritliste
2022 A Rosato, IGT
Fattoria Aldobrandesca- 94 pointMad & Monopolet
Bær, blomster og citrusfrugt. Så er det sommer hele året.
349,95pr. flaske249,95pr. flaske ved 2 fl.Spar i alt v/2 fl. 200,00Kun 32 på lager online
Gå til side
ud af 1
Rosévin fra Toscana
Toscana er måske Italiens mest kendte vinområde, og skaber også fremragende rosévine, eller rosato, som det hedder på italiensk. Det er her bl.a. Chianti og Brunello di Montalcino hører hjemme. Området ligger i den centrale del af landet omkring byen Firenze og ligger derudover i hjertet på rigtig mange danskere, der har besøgt området.
Kvaliteten i den næsten legendariske Chianti-bastflaske var ikke noget at skrive hjem om, men der er da heldigvis sket meget siden. Som i alle andre store vinområder er man blevet langt mere opmærksom på jorden og mikromiljøet – på at få det bedste ud af potentialet, så man kan lave langt mere koncentrerede vine end tidligere.
Ud over den fantastiske rødvin fra Toscana produceres også enkelte udsøgte hvidvine.
Sidst, men ikke mindst, må man ikke glemme den berømte Vin Santo, en forrygende dessertvin, sædvanligvist lavet på Trebbiano-druer, som er blevet lufttørret fra høsttidspunktet og frem til starten på den ”Hellige Uge”, før de omdannes til vin.
Hoveddruen bag vinene fra Toscana er Sangiovese, som kan give alt fra en rosinagtig, svesket vintervin til en let perlende intetsigende, skarp hverdagsvin. Oftest er vinene dog gode, selv om de kan svinge fra producent til producent og fra årgang til årgang.Sangiovese-druen har sin styrke i alderen, så almindelig Chianti bør nydes mellem sit 5. og 15. år, mens Brunello skal nydes mellem 8 og 50 år efter høsten, alt efter kvalitet!
Efterspørgslen på toscansk vin er enorm. Da pris jo altid er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, er vinene efterhånden temmelig dyre. Især de store vine som dyrkes på de for området mere utraditionelle druer – de såkaldte Supertoscaner – er ekstremt dyre. Hertil hører Tenute di Trinoro samt udvalgte vine fra Marchesi de Frescobaldi.