Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår

Brand image

USA

Amerikansk hvidvin er primært domineret af Chardonnay, hvor der virkelig bliver produceret vine i verdensklasse. Samtidig bliver der dog også set i stigende grad mod Pinot Gris og Sauvignon Blanc, mens der også bliver skabt skønne vine på druer som Viognier og meget andet.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 44 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Amerikansk hvidvin

    I dag finder man amerikansk hvidvin, som rammer hele smagspaletten. Alt lige fra helt sød hvidvin til tørre, lette og sprøde, fede og fyldige. Der er noget for alle og til enhver tænkelig begivenhed - og i alle prisniveauer. Det har dog langtfra været skrevet i stjernerne, at USA skulle blive et fantastisk vinland. Selvom der vokser oprindelige amerikanske druetyper, er næsten al amerikansk vinproduktion er på importerede, europæiske druetyper. Da vikingerne trak deres langskibe op på kysten og satte foden på den jord, de kaldte ”Vinlandet” for 1000 år siden, havde indianerne allerede plantet vinstokke mange steder, og nød med stor fornøjelse de tørrede druer herfra. I dag er de bedre kendt som rosiner.


    Senere, og længe efter de mjødrikkende vikinger, prøvede europæerne at fremstille vin, som man kendte den fra Europa, men uden held. Franske tilflyttede forsøgte sig med den lokale drue Scuppernong, men da den ikke smagte som vinen hjemmefra, blev det droppet. Først to hundrede år efter, da man havde ”knækket nødden”, forsøgte man igen at sætte en egentlig vinfremstilling i gang.


    Forbudstiden

    I 1920 lykkedes det næsten amerikanerne at tage livet af deres egen vinproduktion, da salg af alkohol blev forbudt – altervin undtaget. Det betød til gengæld en opblomstring af en vældig sortbørshandel, hvor alkohol blev produceret i al hemmelighed eller importeret fra Canada i nattens mulm og mørke af gangstere eller andre småskumle personager. Samtidig voksede vinproduktionen bag hjemmets fire vægge lige indtil forbuddet ophørte i 1933 og den stort set livløse vinbranche kunne få ny energi. Mange dygtige vinproducenter var dog døde eller flyttet og vinmarkerne var slemt tilredte. Så selvom man har produceret vin i USA i over 400 år, er det faktisk kun i de seneste 40, at vinene fra Guds eget land virkelig har vundet respekt verden over.

  2. Hvilke hvidvinsdruer bruger man i USA?

    USA har et forrygende klima til flere hvidvinssorter i bl.a. Californien, Oregon og New York.


    Chardonnay

    Chardonnay er en af ​​de mest ikoniske hvidvinsdruesorter i verden og finder et enestående udtryk i vinmarkerne i USA. Amerikansk Chardonnay er enormt alsidig og opnår forskellige smagsprofiler og regionale karakteristika. De amerikanske vinproducenter producerer en række Chardonnay-stilarter. Fra sprøde Chardonnay uden egetræ til fede og fyldige egetræsfadlagrede Chardonnay-vine - der er en amerikansk Chardonnay til enhver smag. Ikke-fadlagrede Chardonnay-vine har typisk en levende frugtsmag, forfriskende syre og en ren og sprød finish. De gode eksempler på fadlagret Chardonnay har på den anden side ofte noter af smør, vanilje og ristet egetræ med en fyldigere krop og en mere kompleks tekstur.


    Californien er kendt for sine exceptionelle Chardonnay-vine, med Napa Valley, Sonoma County og Santa Barbara County som nogle af de førende og bedst kendte. Napa Valley producerer overdådige og velstrukturerede Chardonnay-vine, mens Sonoma County rammer en bred vifte af stilarter, lige fra kølige koldklima-vine til varmere, mere fyldige vine. Santa Barbara County er påvirket af briser fra Stillehavet og skaber elegante Chardonnay-vine med en bemærkelsesværdig syre og lys frugtsmag. Derudover er Oregons Willamette Valley og Washington States Columbia Valley dukket op som fremragende regioner for Chardonnay, der tilbyder deres helt egne udtryk formet af deres unikke terroir.


    Sauvignon Blanc

    Sauvignon Blanc er en elsket hvidvinsdrue over det meste af verden, kendt for sine lyse, sprød og forfriskende vine med en levende og elegant syre. Her står USA på ingen måde tilbage. De amerikanske vinproducenter skaber en lang række forskellige Sauvignon Blanc-stilarter, som på hver sin måde er en fortolkning. Sprøde Sauvignon Blanc-vine med en levende frugtsmag, friske noter af citron, lime og grapefrugt, ofte ledsaget af tropiske nuancer som passionsfrugt og ananas. Nogle vinproducenter vælger lagring på egetræ og tilføjer lag af kompleksitet og subtile vanilje- eller krydderismag til vinen.


    Californien, især de berømte regioner i Napa Valley og Sonoma County, er den førende producent af Sauvignon Blanc i USA. Napa Valley byder på et varmere klima, der bidrager til moden frugtsmag og en rundere mundfornemmelse i vinen, mens Sonoma County med et køligere klima producerer Sauvignon Blanc med en levende syrlighed og frisk frugt. Også Oregons Willamette Valley producerer også eminente vine på Sauvignon Blanc.


    Riesling

    De amerikanske vinproducenter laver lige fra knastøre Riesling vine til off-dry og decideret sødmefulde vine. Med andre ord Riesling til enhver smag. De tørre Riesling-vine stråler med en sprød syrlighed, levende citrussmag og mineralske undertoner, hvilket giver en forfriskende og forfriskende oplevelse. De off-dry Riesling-vine er skabt i en balance mellem tørhed og sødme, hvor resterende sukker tilføjer et strejf af frugtighed for at komplementere vinens syre. For dem, der søger en sødere vinoplevelse er der Late Harvest Riesling-vine eller endda Ice Wine med en rig og fyldig sødme, koncentreret frugtsmag og en lækker mundfornemmelse.


    USA kan prale af flere regioner, som er kendt for at skabe exceptionelle Riesling-vine. Washington States Columbia Valley er, med dets forskellige mikroklimaer, dukket op som en fremtrædende Riesling-region med både tørre og off-dry stilarter. New Yorks Finger Lakes-region er kendt for sine Rieslings, skabt under kølige klimaforhold, der bidrager til sprød syre, lys frugtsmag og mineralske nuancer. Andre regioner, såsom Oregon's Willamette Valley og Michigan's Old Mission Peninsula, producerer også bemærkelsesværdige Riesling-vine.


    Viognier

    Viognier en en decideret lokkende, nærmest forførende, aromatisk hvid druesort, som har fundet et blomstrende hjem i vinmarkerne i USA. Amerikanske Viognier-vine byder gerne på en skøn kombination af en fyldig og kompleks aroma, lækre smagsoplevelser og en fed og luksuriøs mundfornemmelse.


    Flere regioner i hele USA har taget Viognier til sig og får druen til at stråle. Californien, især Central Coast og Sierra Foothills, er kendt for at producere fremragende Viognier-vine. Statens varme klima gør det muligt for Viognier-druerne at modnes fuldt ud, hvilket resulterer i vine med en forbløffende koncentreret smag og en superlækker tekstur. Andre regioner, hvor Viognier trives, er lidt usædvanlige vinområder som Virginia, Arizona og Texas.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]