Vegansk

Brut de Charvis Cremant Blanc, AOP

Paul Delane

Frankrig
Bourgogne
119,95pr. flaske

Vælg favoritliste

På lager online

Vælg favoritliste

Frankrig
Bourgogne

Smagskommentar

Brut de Charvis er den type af bobler, man bør have på køl til en hver lejlighed, uden det bliver en alt for bekostelig affære. Duften er meget charmerende med tydelige fornemmelser af gule æbler og ristet brød. Vinen fremstår dejlig fyldig og sprød med en nærmest opløftende frisk syre.

Varenummer:13651309

Specifikationer

Producent:Paul Delane

Land:Frankrig

Område:Bourgogne

Klassifikation:AOP

Type:Mousserende

Undertype:Brut, Cremant

Dyrkningsmetode:Konventionel

Produktionsmetode:Vegansk

Druesammensætning:Pinot Blanc, Chardonnay, Pinot Noir

Serveringsforslag:Skaldyr, Apéritif

Alkohol:12%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Når vi taler mousserende vine, er det ingen overraskelse, at Champagne er verdensmester. Men Frankrig tilbyder også ”good value” mousserende vine fremstillet efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet Champagnemetoden). Brut de Charvis er netop et bevis på dette. Det, der adskiller vinen fra en traditionel Crémant de Bourgogne er, at druerne ikke udelukkende kommer fra Bourgogne, men også fra andre af Frankrigs vindistrikter. Ellers vinificeres vinen efter helt samme forskrifter som den traditionelle Crémant. Det er netop denne Champagnemetode, der er nøgleordet til de succesfulde perlende bobler. Heriblandt ligger mosten med bemærkelsesværdig lang bærmekontakt på 12 måneder, hvilket i øvrigt er det samme som en Non Vintage Champagne. Den lange kontakt med gærcellerne på flasken bidrager både med kompleksitet og flere smagsnuancer til vinen. Det er også herfra, at noterne af ristet toast og brioche, som vi kender og elsker fra Champagne, kommer fra. Paul Delane bruger desuden kun de bedste vine i sit blend, hvilket giver den fine dybde i den endelige vin. Vinen er hovedsageligt lavet på Chardonnay, men der tilsættes lidt Pinot Noir for at give yderligere kødfuld karakter. Nok må den ikke kaldes Crémant de Bourgogne, men vinen i glasset, taler for sig selv. Resultatet er en bemærkelsesværdig klassisk og kompleks mousserende vin med fine toner af citrus, æbler, modne ferskner og en let karakter af ristet brød.

Når vi taler mousserende vine, er det ingen overraskelse, at Champagne er verdensmester. Men Frankrig tilbyder også ”good value” mousserende vine fremstillet efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet Champagnemetoden). Brut de Charvis er netop et bevis på dette. Det, der adskiller vinen fra en traditionel Crémant de Bourgogne er, at druerne ikke udelukkende kommer fra Bourgogne, men også fra andre af Frankrigs vindistrikter. Ellers vinificeres vinen efter helt samme forskrifter som den traditionelle Crémant. Det er netop denne Champagnemetode, der er nøgleordet til de succesfulde perlende bobler. Heriblandt ligger mosten med bemærkelsesværdig lang bærmekontakt på 12 måneder, hvilket i øvrigt er det samme som en Non Vintage Champagne. Den lange kontakt med gærcellerne på flasken bidrager både med kompleksitet og flere smagsnuancer til vinen. Det er også herfra, at noterne af ristet toast og brioche, som vi kender og elsker fra Champagne, kommer fra. Paul Delane bruger desuden kun de bedste vine i sit blend, hvilket giver den fine dybde i den endelige vin. Vinen er hovedsageligt lavet på Chardonnay, men der tilsættes lidt Pinot Noir for at give yderligere kødfuld karakter. Nok må den ikke kaldes Crémant de Bourgogne, men vinen i glasset, taler for sig selv. Resultatet er en bemærkelsesværdig klassisk og kompleks mousserende vin med fine toner af citrus, æbler, modne ferskner og en let karakter af ristet brød.

Varenummer:13651309

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk