- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Champagne til maden
For de fleste af os, er champagne eller andre bobler, noget man nyder inden maden. Eller helt uden mad. Men champagne til maden? Endda julemaden? Ja! Champagne kan faktisk drikkes til hele menuer og matches perfekt. Det samme gælder naturligvis også for andre former for mousserende vin – cava, prosecco, asti, cremant, spumante osv.
Der er dog nogle overvejelser, du lige bør gøre dig, inden du popper flasken med de gyldne bobler. Bl.a. er det en god idé at vælge champagne, der primært er lavet på Pinot Noir. Den har mere fylde end de champagner, der hovedsageligt eller udelukkende er lavet på Chardonnay.
Champagnens bobler vil virke rensende og skære gennem evt. fedt og stivelse. Mange champagners naturlige syre vil endda virke bedre til at skære igennem de fede retter end f.eks. eddike eller tomater.
Spiser du salt, skal du holde dig fra brut. Den vil virke metallisk og hård. Så hellere en demi sec, som har mere restsødme til at spille op mod de salte indtryk.
Husk, at din lokale Vinspecialisten eller H.J Hansen Vin kan hjælpe dig med at finde de helt rigtige bobler til netop din menu.