- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Beaujolais
Beaujolais og Beaujolais Nouveau - hvad betyder det hele egentlig og smager det godt?
Produktchef
H. J. Hansen Vin
- Økologisk
Vælg favoritliste
2022 Morgon, Cru Beaujolais
Julien Sunier- 93 pointJames Suckling
Frisk og herligt levende Cru Beaujolais.
329,95pr. flaskePå lager online Vælg favoritliste
2022 Beaujolais-Villages, AOP
Maison Joseph DrouhinHerlig og munter vin med stor charme.
169,95pr. flaskeKun 2 på lager onlineVælg favoritliste
2021 Fleurie Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph DrouhinBlomstret, let, blød og frugtig nydelse.
279,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2021 Fleurie, Cru Beaujolais
Maison Joseph DrouhinCharmerende og delikat.
249,95pr. flaske92 på lager onlineVælg favoritliste
2022 Beaujolais-Villages, AOP, 37,5 cl
Maison Joseph DrouhinHerlig og munter vin med stor charme.
89,95pr. flaskePå lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
2022 Fleurie, Cru Beaujolais
Julien Sunier- 92 pointJames Suckling
Blød, frugtig, elegant og særdeles behagelig.
329,95pr. flaskePå lager online Vælg favoritliste
2021 Morgon Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph DrouhinModen frugt og fine tanniner i elegant Beaujolais.
249,95pr. flaske81 på lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
2022 Regnie, Cru Beaujolais
Julien Sunier- 93 pointJames Suckling
Forrygende kompleks Gamay.
279,95pr. flaske179,95pr. flaske ved 2 fl.Spar i alt v/2 fl. 200,00På lager online Vælg favoritliste
2024 Beaujolais-Villages Nouveau, AOP
Maison Joseph DrouhinUng og et rent udtryk for druen.
149,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Vælg favoritliste
2020 Fleurie, Cru Beaujolais
Maison Joseph Drouhin- 91 pointDinVinGuide
Beaujolais Cru, der virkelig lever op til navnet "Fleurie".
249,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butikVælg favoritliste
2018 Morgon Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph DrouhinI duften er der en vidunderlig og umiddelbar duft af hindbær, brombær, skovjordbær, og kirsebær. I smagen skal vinen også værdsættes for sin lette og umiddelbare frug som understøttes af syren og en medium alkohol.249,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik- ØkologiskVegansk
Vælg favoritliste
2018 Fleurie, Cru Beaujolais
Julien Sunier- 90 pointCellarTracker
Duften er indbydende som en Beaujolais med toner af hindbær og blomster som iris og violer, og seriøs som en stor Bourgogne med toner af mineraler og mørke kirsebær. Smagen er umiddelbar i sin frugt, men med en stor kompleksitet i eftersmagen og en nærmes329,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik Vælg favoritliste
2022 Beaujolais-Village, Wild Soul, AOP
Julien SunierAromatisk og elegant økologisk rødvin fra Beaujolais.
229,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butikVælg favoritliste
2023 Beaujolais-Villages Nouveau, AOP
Maison Joseph DrouhinÅrets Beaujolais-Villages Nouveau fra Maison Joseph Drouhin.
149,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butikVælg favoritliste
2021 Beaujolais-Villages, AOP
Maison Joseph DrouhinMunter, frisk og charmerende.
169,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik- ØkologiskVegansk
Vælg favoritliste
2020 Morgon, Cru Beaujolais
Julien Sunier- 91 pointCellarTracker
Skøn Beaujolais - én af de vine, man bare ikke glemmer.
329,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik - Økologisk
Vælg favoritliste
2021 Morgon, Cru Beaujolais
Julien Sunier- 93 pointJames Suckling
Topanmeldt Cru Beaujolais.
329,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik - Økologisk
Vælg favoritliste
2021 Fleurie, Cru Beaujolais
Julien SunierFrugtig, blomstret, kompleks og perfekt afstemt.
329,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Beaujolais - frisk, let og frugtig skønhed
Beaujolais er et vinområde i det østlige Frankrig, beliggende nord for Lyon og omkring 75 kilometer fra grænsen til Schweiz. Vinene herfra er opkaldt efter den lokale Appellation d'Origine Contrôlée (AOC), og er primært lavet på druen Gamay.
Beaujolais-regionen har en lang vinproduktionstradition, der går tilbage til romertiden, men det var først i det 19. og 20. århundrede, at Beaujolais-vinen virkelig begyndte at få international opmærksomhed. Beaujolais Nouveau-traditionen begyndte efter Anden Verdenskrig som en måde at fejre afslutningen på høstsæsonen, men det blev først kommercielt populært i 1970'erne, hvor det blev et verdensomspændende fænomen.
Beaujolais på tilbud
Som så mange andre vine, smager Beaujolais ofte bedste, når den er købt på tilbud. Meld dig ind i Sélection Vinklub, hvor du altid får 5% rabat på tusindvis af vine - også Beaujolais. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen.
Hvordan smager Beaujolais?
Beaujolais er en let fyldig rødvin med høj syre og lave tanniner. Vinen har typisk smag af røde bær, herunder hindbær, røde kirsebær, ribs og tranebær. Højkvalitets cru Beaujolais sammenlignes af og til med Pinot Noir fra lande som USA, Australien, Chile og Argentina, med svampe, skovbund og røgede noter.
Hvad spiser man til Beaujolais?
På grund vinens høje syreindhold, passer Beaujolais godt med en lange række fødevarer. I lighed med andre lysere rødvine, går Beaujolais godt til grillet hvidt kød som kylling, kalkun og svinekød og lette salater. Cru Beaujolais passe ofte godt til svamperetter, og dens høje syre er et godt match til cremede risottoer.
Er Beaujolais-vine altid røde?
Nej, men næsten. Den tyndskallede røde Gamay-drue udgør over 98 procent af produktionen i Beaujolais. En meget lille del hvidvin bliver dog også lavet på druerne Chardonnay og Aligoté.
Hvad er den bedste Beaujolais?
Beaujolais-vine klassificeres på forskellige måder, der indikerer kvaliteten. De mest basale er går under den regionale betegnelse Beaujolais AOC, og skal indeholde minimum 10 procent alkohol med udbytte, der ikke er højere end 60 hektoliter pr. hektar.
Druerne til Beaujolais Supérieur høstes mere modne og vinificeres til minimum 10,5 procent alkohol. Et nedsat udbytte på maksimalt 58 hl/ha hjælper med at forbedre smagskoncentrationen, hvilket sikrer, at vinene er "bedre" i forhold til AOC'er.
Den næste klassifikation er Beaujolais-Villages, som dækker 38 kommuner. Hver kan bruge sit landsbynavn på etiketterne, men de fleste producenter har en tendens til at holde sig til Beaujolais-Villages-betegnelsen. Selvom kvaliteten er højere end AOC og Supérieur, produceres Beaujolais-Villages vine til at blive drukket inden for to år efter produktion.
Cru Beaujolais er den højeste klassifikation i regionen. Der er 10 crus i klassificeringen, som hver refererer til en vinfremstillingsregion snarere end en individuel vingård, som i det nærliggende Bourgogne. Vinene spænder i stil, fra lettere fylde og yngre vine til fyldigere, mere modne vine. Navnene på de 10 Beaujolais crus er: Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Régnié og Saint-Amour.
Beaujolais Nouveau
Beaujolais Nouveau er sin egen kategori af vine, der frigives kort efter høst. Den lette, frugtige stil blev populær i 1970'erne og 1980’erne og er designet til at blive indtaget kort efter aftapning. Beaujolais Nouveau Day markerer vinens frigivelse og finder sted årligt den tredje torsdag i november.
Beaujolais Cru
Beaujolais Cru refererer til de 10 bedste vinområder i Beaujolais-regionen. Disse områder, eller "crus," er kendte for at producere vine af højere kvalitet sammenlignet med de generelle Beaujolais- og Beaujolais-Villages-vine. De 10 crus er, fra nord til syd: Saint-Amour, Juliénas, Chénas, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Régnié, Brouilly og Côte de Brouilly. Hver cru har sin egen unikke stil og karakteristika. For eksempel er Fleurie kendt for sine elegante og blomsteragtige vine, mens Moulin-à-Vent producerer mere strukturerede og kraftfulde vine.
Hvordan opbevarer man Beaujolais-vin?
De fleste Beaujolais-vine, især Beaujolais Nouveau, er beregnet til at blive drukket unge og bør nydes inden for et år efter frigivelsen. For disse vine er det bedst at opbevare dem på et køligt, mørkt sted væk fra direkte sollys og varme. Cru-vine, der har potentiale for lagring, kan opbevares i en vinkælder ved en konstant temperatur på omkring 12-15°C. Disse vine kan udvikle sig over 5-10 år eller mere, afhængig af cru og årgang.