- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Marineret flankesteak - en fantastisk udskæring til grillen
I samarbejde med Grilltips.dk
Flankesteak er en herlig steg, som typisk består af oksekød, men du kan også sagtens få den af gris. Flankesteak er skåret af den bagerste del af brystet, men indeholder ikke ben. Den kan steges, braiseres og koges. Og flankesteak eminent til grillen.
Tid: 24+ timer| Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: 5/10 | Tilberedning: Grill
Tid: 24+ timer
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 5/10
Tilberedning: Grill
Ingredienser
- 1 flankesteak ca. 600 til 800 gram.
- 1 dl god olivenolie
- 3 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk muscovadosirup
- 1 spsk hakket frisk rosmarin eller timian
- 1 revet hvidløg (solohvidløg eller 2 almindelige fed hvidløg)
- 1 spsk citronsaft (friskpresset)
- 1 tsk salt
Vin til maden
Man går aldrig galt i byen med ”people-pleaseren” Cabernet Sauvignon fra Bordeaux. Det er vine med højt tanninindhold, som spiller godt op mod umami-fødevarer og som fungerer fantastisk med en god steak. Den er frugtig og ikke alt for tør. Perfekt til en steak. Det samme gælder i øvrigt for en drue som Aglianico, hvis du vil prøve noget nyt.
Foretrækker du en lidt blødere vin, vil en Merlot fra Bordeaux også passe perfekt til en flankesteak. Vinens bløde tekstur og frugtige noter komplementerer det møre kød helt fantastisk.
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne sammen. Læg flanken i en stor frysepose og hæld marinaden i posen. Tryk luften ud af posen og snør den til.
Læg posen i køleskabet og vend den tre til fire gange i løbet af 24 timer, så marinaden bliver fordelt godt rundt om flanken.
Tænd grillen og grill flanken over direkte, høj varme i ca. 5 minutter på hver side eller lidt længere hvis du vil have den gennemstegt.
Servér omgående, skåret på tværs af fibrene, med grøn salat og hvidløgsbrød.
Værd at vide om flankesteak
Den flade steg
Når flankesteaken trimmes for fedt, er det et fladt stykke kød med store muskelfibre. Der er ikke meget bindevæv i kødet, og derfor kan en flankesteak blive utroligt mør, hvis den tilberedes rosa.
Glohed grill eller pande
En flankesteg skal steges på en meget varm pande eller grill i ca. 5 minutter på hver side alt efter tykkelse, men den må helst ikke gennemsteges helt.
Gennemstegt
Du kan godt gennemstege en flankesteg. Den bliver dog mere sej, men smager stadig dejligt. Dét er måske flankens største fordel, at den ikke er så følsom, hvis du kommer til at give den 5 minutter for meget på grillen. Du kan enten marinere flanken i 24 timer og smide den på grillen, eller du kan braisere den med urter.
Udskæring af flankesteg
Da en flankesteak har meget store fibre, skal du udskære den i tynde skiver, på tværs af fibrene, så får du den mest møre og lækre kød.
Anbefalede vine til flankesteak
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.