- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Grillet rødbedesalat med nødder og ost
I samarbejde med Grilltips.dk
De fleste grønsager egner sig fint til at blive grillet, men specielt rodfrugter er fremragende til grillen. I dette tilfælde er det rødbeder, der først grilles og herefter marineres. Det bliver til en salat, der passer perfekt til grillmad.
Tid: 60+ min. | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: 2/10 | Tilberedning: Grill
Tid: 60+ min.
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 2/10
Tilberedning: Grill
Ingredienser
- 500 gr rødbeder (3-4 store rødbeder)
- 200 gr friske babyspinatblade
- 1 rødt æble
- 75 gr blåskimmelost (eller feta)
- 50 gr valnødder
- Olivenolie og friskkværnet peber
Marinade - 3 spsk god balsamicoeddike
- 1 spsk acaciehonning
- Groftkværnet peber og salt
Vin til maden
Servér salaten med en fyldig hvidvin, der komplimenterer rødbedens sødme og blåskimmelostens salte og skarpe karakter. Dette kunne være en tysk eller amerikansk Riesling med en god sødme eller en Gewürztraminer.
Blåskimmelostens fede smag og skarpe karakter fungerer fortrinligt med en sødere hvidvin. Servér en Beaujolais-vin, hvis du vil underbygge rødbeden og nøddernes sødme. Vinen smager herligt af friske bær og er i den sødere ende.
Fremgangsmåde
Lav en marinade af balsamicoeddike, honning, salt og peber.
Skræl rødbederne og skær dem i 1 cm tykke skiver på langs.
Pensl begge snitflader med olivenolie.
Grill rødbedeskiverne i 5-7 minutter på hver side over direkte varme. Mens skiverne er varme, skæres de i tynde strimler og lægges i marinaden. Her skal skiverne trække i mindst 1 time.
Skyl babyspinaten og bred den ud på et fad. Fordél rødbedestrimlerne, knus valnødderne og del osten i små stykker. Skær æblet i fire kvarter og fjern kernehuset. Skær herefter tynde skiver af æblet og fordél skiverne over salaten.
Kværn til sidst med peber og servér rødbedesalaten til svinekød, farsbrød eller som en frokostsalat med nybagt brød og smør.
Tips og tricks
Hvis du vil lave salaten ekstra lækker, kan du vende valnødderne på en pande med en spiseske acaciehonning, lad dem køle af før de knuses og fordele dem over salaten.
Du kan også tilsætte edamamebønner, grønne bønner eller ærter til salaten.
Anbefalede vine til salaten
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.