Petite Sirah

Petite Sirah er nærmest lige så flot og populær end druesort, som den er sjælden. Den vokser langt overvejende i Californien - og selvom den har et slægtsskab med Syrah (eller Shiraz) er den helt sin egen og fortjener den respekt, den får.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Underområde
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Petite Sirah?

    Petite Sirah, som også regnes med at være samme drue som Durif, blev første gang fundet i Frankrig i midten af 1800-tallet. Druen er kendt og elsket for sin ekstraordinært dybe farve og skønne, fyldige smag af blåbær, chokolade, sort peber og blommer. På trods af sin store popularitet er Petite Sirah faktisk en virkelig sjælden drue på verdensplan – og den vokser hovedsageligt i Californien.

  2. Er Petite Sirah den samme som Syrah?

    Petite Sirah er ikke bare en mindre, eller en "petite", version af Syrah. Det er sin helt egen druesort. Druen er en krydsning af Syrah og Peloursin. Hvis du aldrig har hørt om Peloursin, er det ikke så mærkeligt, da den næsten er uddød og kun vokser nogle få steder i de franske alper.

  3. Hvordan skal man servere Petite Sirah?

    Du bør servere din Petite Sirah ved en lidt køligere temperatur, så druen vil levere flotte indtryk af blomster og mineralaromaer sammen med druens enormt flotte og karakteristiske frugtpræg.

  4. Bør man dekantere Petite Sirah?

    Ja, med druens høje tanninniveau er det den perfekte rødvin at hælde i en karaffel og lade den udvikle sig i 2-4 timer. Det kan være svært at vente, men det er helt klart det værd.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]