- BLACK WEEK
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
BLACK WEEK 🍷👉SPAR OP TIL 60%!
Boblerne som nævnes i videoen
Champagneguide til nytår
Vi har sammensat en lille guide til dig, så du får de helt rigtige bobler og god champagne til din nytårsaften. Vi guider dig igennem hele aftenen lige fra velkomsten, til desserten til kransekagen når klokken slår 00!
Vil du spare 5% på dit køb?
Så meld dig ind i Sélection Vinklub. Det er gratis, og så sparer du altid 5% på tusindvis af køb.
Champagneguide til nytår
Vi har sammensat en lille guide til dig, så du får de helt rigtige bobler til din nytårsaften. Vi guider dig igennem hele aftenen lige fra velkomsten, til desserten til kransekagen når klokken slår 00!
Når du har valg dine foretrukne bobler, skal glasset selvfølgelig også passe til. Vi har samlet vores anbefalede Riedel-glas lige her - alt du skal gøre er at vælge netop det glas, der passer bedst til dig og din smag. Særligt Riedels Veritas Champagne glas har fokus på at fremhæve smagen i champagnen frem for boblerne! De er produceret i ultra tynd og smuk krystal med øje for at være lettere, finere og velegnede til daglig brug. Designet på Veritas er klassisk og elegant – de passer perfekt til alle hjem og alle begivenheder.
Udover vores guide til dine bobler nytårsaften, har vi også samlet et lille udvalg af nogle vores yndligsbobler nederst i artiklen. Lad dig inspirere og find netop de bobler der passer bedst til din nytårsaften eller anden festlige lejlighed!
Vil du spare 5% på dit køb?
Så meld dig ind i Sélection Vinklub. Det er gratis, og så sparer du altid 5% på tusindvis af køb.
En festlig aften
Vores mest populære champagne
Vælg det rette Riedelglas til champagne
Bobler til velkomsten
Når du står og skal udvælge dine bobler til velkomstdrinken eller Kongens nytårstale, vil vi anbefale en Brut champagne. Brut går godt til saltede snacks og kanapeer og en god brut vil bestemt falde i god jord til velkomsten, da en champagne til den lidt tørre side fungerer bedst hertil.
Består din velkomst af flere forskellige små snacks, er en Brut champagne også rigtig god, da boblerne fra champagnen renser munden mellem de forskellige snacks.
Hvis du skal servere snacks med fedme, anbefaler vi Brut eller Vintage, da syren fra champagnen blødgører fedmen, og får både maden og boblerne til at smage bedre!
Hvis man ikke får snacks til velkomst, vil vi anbefale Antinoris Blanc de Blanc, da den har et snert af sødme uden decideret at være sød. Det er derfor et rigtig lækkert glas, hvis man vil drikke den for sig selv. Du kan generelt også servere Marchese Antinoris Blanc de Blanc til snacks eller retter med elementer med lidt sødme så som hummer, tomat, kogte gulerødder eller løg, da de komplimenterer hinanden.
Bobler til desserten
Bobler og dessert - det bliver ikke mere festligt! Man skal dog lige være opmærksom på at vælge de rigtige bobler til sin dessert. Bobler skal være lige så sødt, hvis ikke endnu sødere, end den dessert den bliver serveret til. Derfor foreslår vi en Demi Sec, særligt Deutz Demi Sec NV, AOP, når det kommer til desserten.
Hvis du skal servere en frugtig dessert med bær eller lignende, vil vi anbefale en rosé champagne, da de ofte er tørre men friske i smagen. Rosé champagne vil komplimentere bærerne, da frugtige desserter typisk ikke er alt for søde desserter, hvilket gør rosé champagnen til et oplagt valg.
Champagne granité
Champagne granité er et frisk indslag, der renser smagsløgene, og derfor er perfekt at servere mellem forreten og hovedretten, så dine gæster er helt klar til hovedretten. Det er utrolig nemt at lave, og er derfor også en god mulighed for at imponere dine gæster, uden det kræver det store.
Udover at være en god "mellemret" til at rense ganen mellem retterne, kan denne Champagne granité også serveres som en let dessert. En dessert lidt udover det sædvanlige, der smager friskt og lækkert af champagne - et stensikkert hit!
Alt du skal bruge er:
- En flaske champagne eller andre bobler - f.eks. Deutz Brut Classic
- 3 dl. vand
- 200 g. sukker
- Revet skal fra 0,5 økologisk citron
- 1-2 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
- Kog vandet op med sukker og citronskal til sukkeret er opløst.
- Lad lagen køle af. Bland derefter med champagnen og smag til med citronsaft.
- Hæld væsken over i en bradepande eller ildfast fad, og sæt det i fryseren - gerne natten over.
- Riv isen med en gaffel og kom flagerne over i et afkølet Riedel Nick & Nora glas og servér.
Bobler til kl. 00
Mange gør det forkert, når de står kl. 00 klar med bobler og kransekage og skal hoppe ind i det nye år. De fleste gemmer den dyrere champagne til midnat, hvilket ofte er en tør (Brut) champagne, som netop ikke går så godt til kransekage og søde desserter. Derfor er der mange der ender med et lidt uheldigt forhold til champagne, og ofte forbinder den med at være alt for tør og 'sur' i smagen. Bobler skal være lige så sødt, hvis ikke endnu sødere, end det mad man spiser til. Derfor foreslår vi en Demi Sec til kransekagen, særligt Deutz Demi Sec NV, AOP, når klokken slår 00, og vi skal springe ind i et nyt år!
Hvis nu du ikke skal have kransekage, men blot vil drikke champagnen for sig selv, vil vi foreslå en Vintage eller Blanc de Blancs. Blanc de Blancs er champagne der udelukkende er lavet på den grønne drue Chardonnay, og er mere frugtig og cremet i sin fylde. Alt i alt et godt valg, hvis du blot vil drikke champagnen for sig selv, når du hopper ind i det nye år.
Kransekage
Når du har fundet de perfekte bobler til nytåret, skal kransekagen også laves! Vi har fundet en klassisk og lækker opskrift på kransekage til at fuldende din nytårsaften fra Odense Marcipan.
Der finder du også mange spændende idéer og forslag til pynt af kransekage samt tips og tricks!
Cocktailpakker
Nytår er tid til hygge, samvær og festlige stunder med familie og venner. Hvad kunne være bedre end at tilføje lidt ekstra til højtiden med en cocktailpakke? En cocktailpakke indeholder alt, du behøver for at lave lækre drinks til den festlige højtid.
Populære brands indenfor bobler
Engelske bobler i verdensklasse? Absolut! Nyetimbers vinmarker deler med ligheder med nogle af de bedste i verden. Du behøver slet ikke se mod Frankrig, Italien eller Spanien for at få supersprøde, fine og elegante mousserende vine. Verden bliver varmere og i Sydengland kan man skabe bobler, som måler sig med de bedste.
Classic Cuvee NV er en sprøde vin, der balancerer elegance og intensitet i perfekt harmoni med noterne af honning, mandel, brød og bagt æble.
Deutz
Huset Deutz & Geldermann blev grundlagt af de navnkundige William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne. Deutz og Geldermann lagde fra starten en meget striks og ambitiøs linje, hvor der på ingen måde kunne skæres hjørner, når det kom til kvaliteten på deres champagner. Sådan har det været lige siden, og sådan drives Deutz i dag af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz.
2017 Deutz Blanc de Blancs, Vintage er en harmonisk, flot og livlig Vintage Blanc de Blancs. Lette, klare nuancer i en virkelig elegant champagne, som åbner op med en smuk og feminin og mineralsk næse, der udvikler sig mod noter af jernurt, moden hvid frugt og tørrede hvide blomster.
Deutz Demi Sec NV, AOP er en meget vellavet champagne med en ren og imødekommende smag, der yderligere fremhæves af en velafbalanceret sødme. Man får automatisk lyst til et glas mere.
Marchese Antinori
Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.
Marchese Antinori Cuvee Royale Sparkling, D.O.C.G. har en let, gylden farve med bløde, cremede bobler på tungen. Aromaen vækker billeder af ferskener og brød til live. Levende og balanceret i en meget vellavet brut.