- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Demi Sec
Demi sec er en fantastisk fusion af bobler og subtil, naturlig sødme og friskhed. Med sin nuancerede smagsprofil, alsidighed og elegance bør mange overveje et glas demi sec i stedet for brut, selvom den helt tørre mousserende vin oftest er valget.
- Vegansk
Vælg favoritliste
Cuvee Chérie Demi-Sec NV
Nyetimber- 94 pointWine Enthusiast
En boblende crowdpleaser af en anden verden.
349,95pr. flaskefør:449,95
Spar i alt v/1 flaske 100,00På lager online - På lager online
- På lager online
- Vegansk
Vælg favoritliste
Cremant de Bourgogne Blanc Demi-Sec, AOP
Vignerons de BuxyLivlig, frisk, boblende og med en naturlig sødme.
199,95pr. flaskePå lager online - På lager online
Gå til side
ud af 1
Demi Sec - halvsød, men helt fantastisk
Demi-sec indtager en unik niche i området for mousserende vine, med en harmonisk balance mellem bobler, friskhed og sødme. Demi-sec er karakteriseret ved sin lækre mundfølelse, balancerede sødme og livlige bobler. Demi-Sec betyder ”halv-tør”, selvom Demi-Sec faktisk har en vis, tydelig sødme. Langt de meste champagne og anden mousserende vin, vi drikker, er dog brut, altså de tørre udgaver. Ikke desto mindre vil en demi-sec med noget sødme være et langt bedre valg til kager og desserter - eller kransekagen nytårsaften - og brut.
Sådan smager demi sec
Når du drikker demi sec, kan du godt forvente noter af modne frugter som fersken, abrikos og pære, suppleret med antydninger af honning, karamel og blomster. På trods af sin sødme bevarer demi sec sin forfriskende syre, der forhindrer at vinen føles klæg eller tung. Samspillet mellem sødme og syre skaber en harmonisk smagsoplevelse, der appellerer til en bred vifte smagssammensætninger.
Fra Champagne til resten af verden
Demi sec kan spores tilbage til den berømte Champagne-region i Frankrig, hvor vinproducenter længe har eksperimenteret med forskellige stilarter og sødmeniveauer. Hvor traditionel champagne ofte er tør/brut, er demi-sec opstået som et svar på den voksende efterspørgsel efter sødere mousserende muligheder.
Demi sec bliver typisk fremstillet ved hjælp af den traditionelle metode, også kendt som méthode traditionelle, som involverer en sekundær gæring i flasken for at skabe kulsyre. Denne arbejdskrævende proces bidrager til vinens kompleksitet og finesse, hvilket resulterer i et produkt af enestående kvalitet.
Mad til demi sec
Demi-secs alsidighed og subtile sødme gør den til et fremragende valg til mange typer retter, lige fra krydret asiatisk eller mexicansk mad til fyldige desserter og frisk frugt, blåskimmelost eller gouda.