- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Verdejo
Verdejo er én af de druer, man drikker for lidt af, men som har haft en lang historie. I modsætning til rigtig mange andre druer, der oprindeligt stammer fra Grækenland, Italien eller Frankrig, stammer den fra Afrika. Alene det gør den anderledes.
Om Verdejo
Verdejo-vine er aromatiske, ofte bløde og fyldige. Druen har været dyrket i Rueda-regionen i Spanien i 1000 år. Den stammer oprindeligt fra Nordafrika, hvorfra den blev spredt til Rueda omkring år 1000. Verdejo er blevet brugt til at lave en stærkt oxideret, sherry-lignende vin, men i 1970'erne begyndte Marqués de Riscal at udvikle en friskere hvidvin på Verdejo med hjælp fra den berømte franske ønolog Émile Peynaud.
I 1980 blev hvidvine fra Rueda-regionen anerkendt af en Denominación de Origen (DO). Vine mærket Rueda skal indeholde 50 % Verdejo. Resten er typisk Sauvignon blanc eller Macabeo. Vine betegnet "Rueda Verdejo" skal indeholde 85% Verdejo, men er ofte 100% Verdejo.
Verdejo-druerne høstes generelt om natten. Det betyder, at druerne ankommer til kælderen ved den laveste nattetemperatur på 10–15 °C i stedet for dagtemperaturen, som kan være op mod 30 °C. i september. De lavere temperaturer betyder mindre oxidation eller bruning af saften.