- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
SIDSTE CHANCE: Lagersalg - Op til 66%
Verdejo
Verdejo er én af de druer, man drikker for lidt af, men som har haft en lang historie. I modsætning til rigtig mange andre druer, der oprindeligt stammer fra Grækenland, Italien eller Frankrig, stammer den fra Afrika. Alene det gør den anderledes.
Om Verdejo
Verdejo-vine er aromatiske, ofte bløde og fyldige. Druen har været dyrket i Rueda-regionen i Spanien i 1000 år. Den stammer oprindeligt fra Nordafrika, hvorfra den blev spredt til Rueda omkring år 1000. Verdejo er blevet brugt til at lave en stærkt oxideret, sherry-lignende vin, men i 1970'erne begyndte Marqués de Riscal at udvikle en friskere hvidvin på Verdejo med hjælp fra den berømte franske ønolog Émile Peynaud.
I 1980 blev hvidvine fra Rueda-regionen anerkendt af en Denominación de Origen (DO). Vine mærket Rueda skal indeholde 50 % Verdejo. Resten er typisk Sauvignon blanc eller Macabeo. Vine betegnet "Rueda Verdejo" skal indeholde 85% Verdejo, men er ofte 100% Verdejo.
Verdejo-druerne høstes generelt om natten. Det betyder, at druerne ankommer til kælderen ved den laveste nattetemperatur på 10–15 °C i stedet for dagtemperaturen, som kan være op mod 30 °C. i september. De lavere temperaturer betyder mindre oxidation eller bruning af saften.