BLACK WEEK 🍷👉SPAR OP TIL 60%!

Brand image

Barbera

Barbara er en skøn, italiensk drue, som er kendt for sin mørke farve, frugtige fylde, et lavt indhold af tanniner og forholdsvis meget syre. Mange kender formentlig den bedst kendte appellation DOCG Barbera d'Asti i Piemonte. Det bedste vine herfra er Nizza DOCG i et underområde til Barbera d'Asti.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 28 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Barbera?

    Barbara er en af de helt klassiske italienske rødvinsdruer. Selve navnet Barbera er har ikke helt samme klang som andre italienske vinnavne, men Barbera-vin falder i rigtig mange danskeres smag. Vinen er kendt for en mørk farve, frugtig fylde, et lavt indhold af tanniner og forholdsvis meget syre. Et super madvin. Mange kender formentlig den bedst kendte appellation DOCG Barbera d'Asti i Piemonte. Det bedste vine herfra er Nizza DOCG i et underområde til Barbera d'Asti.

  2. Hvad smager Barbera af?

    Når vinen er ung, leverer Barbera en intens aroma af friske, røde kirsebær, brombær og hindbær. Mange vinbønder fadlagrer vinene på let ristede egetræsfade, som bidrager med ekstra kompleksitet, hint af vanilje og et større lagringspotentiale. De lettere Barbera-vine kan det generelt ikke anbefales at gemme. Selvom Barbera er en mørk rødvin, har den faktisk en del tilfælles med hvidvin. Det skyldes dens høje syreindhold og meget lave indhold af tanniner. Munden tørrer altså ikke ud. Det gør, at Barbera er helt oplagt til lyse, lette retter - og endda kan bruges til fisk! Men ellers er den oplagt til italiensk pizza og nydes bedst afkølet.

  3. En ældgammel drue

    Man har kendt til Barbera-druen i Italien siden 1200-tallet, hvor gamle dokumenter viser, at der har været vinmarker beplantet med "de bonis vitibus barbexinis" ved katedralen i Casale Monferrato. I Piemonte sætter man stor pris på dens store udbytte og tidlige modning - to uger før Nebbiolo. Den har hjemme i det nordvestlige Italien, men den er blevet spredt over større dele af verden vha. italienske immigranter. I Den Nye Verden sætter man stor pris på druens friske karakter, når man bruger den i blends.

  4. Hvad spiser man til Barbera?

    Her kan du roligt gå efter det klassiske, italienske køkken. Gerne tomatbaserede retter, auberginer, salami, pizza, pasta, oliven og hvidløg.

  5. Hvad er det bedste glas til Barbera?

    Det er virkelig ærgerligt at købe en fremragende flaske vin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine surt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Old World Syrah til din Barbera-vin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]