- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Op til 68% rabat i januar 🍷 shop nu!
Hjemmelavet Döner Kebab
For mange forbindes en kebab med en sen nat ude og en hurtig snack snarere end en sofistikeret vinoplevelse. Men som en fast food-klassiker, der er elsket over hele verden, fortjener kebaben respekt, og sammen med et godt glas vin er den faktisk fremragende. Overraskende nok er der fantastiske vine, der passer perfekt til en saftig og smagfuld kebab. Vi giver dig en opskrift på en fremragende lammekebab og viser dig passende vine at drikke til.
Tid: 60+min. | Antal: 4 pers. | Tilberedning: Ovn
Tid: 60+ min.
Antal: 4 pers.
Tilberedning: Ovn
Ingredienser
- 500 g hakket lammekød
- 1 lille løg, groftrevet
- 4 fed hvidløg, finthakket eller revet
- 100 g friske brødkrummer
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk tørret oregano
- ¼ tsk røget paprika
- Solsikkeolie til at smøre
Til servering:
- Pitabrød
- Fintsnittet rød- eller hvidkål
- Skiver af løg
- Hakkede tomater
- Syltede chili
- Chilisauce (se opskrift nedenfor)
- Hvidløgssauce (se opskrift nedenfor)
- Tahin
Vin til maden
Kebab-regler for vinparring
- Fyldige rødvine med frugtige noter er det bedste valg, da lettere vine ofte kan blive overdøvet af kebabens intense kødsmag.
- Hvidvine med høj syre og noter af æble behøver dog ikke at udelukkes – de kan give en forfriskende balance.
- Til mildere kebabvarianter er kraftige hvidvine eller lettere rødvine et godt valg.
De bedste vine til kebab
Hvidvin
Riesling, Sauvignon Blanc
Rødvin
Mediumfyldige rødvine: Merlot, Barbera.
Merlot og Barbera er fremragende valg. Med deres afrundede smag, mediumfyldige krop og relativt lave tanninindhold, balancerer de perfekt med kødfulde smag af en god lammekebab og tilhørende krydderier.
Næste gang fråder en kebab, så overvej at opgradere oplevelsen med et glas vin til din hjemmelavede kebab. Med de rette valg kan vin og kebab gå hånd i hånd og forvandle en hurtig snack til en mindeværdig smagsoplevelse. Skål og velbekomme!
Fremgangsmåde
Trin 1
Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Kom alle ingredienserne til kebaben (undtagen olien) i en foodprocessor sammen med en stor knivspids salt og rigeligt friskkværnet peber. Blend, indtil det hele er godt blandet og hakket sammen. Alternativt kan du ælte ingredienserne sammen i en skål med hænderne, men det giver en lidt løsere konsistens.
Trin 2
Smør et stort stykke alufolie med lidt olie. Form kødblandingen til en meget tyk pølse (ca. på størrelse med en aubergine) og læg den på midten af folien. Rul folien stramt omkring, og sno enderne sammen, så den ligner en juleknallert.
Trin 3
Læg den indpakkede kebab på en lav bradepande og steg den i ovnen i 35-40 minutter, vend den et par gange undervejs. Tjek med et digitalt stegetermometer – det skal vise 75°C i midten. Lad kebaben køle lidt af, før du pakker den ud af folien. Læg den tilbage på bradepanden og brun den enten under grillen eller med en gasbrænder.
Trin 4
Placer kebaben på et skærebræt og skær den i tynde skiver. For den fulde döner-oplevelse kan du holde kebaben op med en stegegaffel eller en metalspyd og skære nedad. Server med varme pitabrød og de ønskede tilbehør.
Tip: Lav din egen chilisauce eller hvidløgssauce for ekstra smag!
Anbefalet vin til hjemmelavet Döner Kebab
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.