- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Marsanne
Marsanne har oftest hjemme i det nordlige Rhône-region, mens den i Spanien går under navnet Marsana. Druen stammer formenligt netop fra den nordlige del af Rhône-region, hvor den i dag er ret udbredt. Det er ikke mindst i og omkring landsbyen og klostret Marsanne. Den er oftest en hovedkomponent i hvidvinene fra Hermitage, Crozes-Hermitage og Saint-Joseph AOC. Den bruges også i rødvine under Appellation d'origine contrôlée (AOC). I Australien blev druen første gang plantet i Victoria i 1860'erne. Den vokser også i det nordvestlige USA, Californien og endda i Canada, i den vestlige delstat British Columbia.
Vælg favoritliste
Le Petit Chat Blanc, VDF
Le petit ChatSpækket med frisk citrusfrugt, abrikoser og fersken.
99,95pr. flaskePå lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
2020 Les Jumelles Blanc, IGP
Château de Luc- 90 pointDecanter
Fine hvide blomster i en skøn hvidvin.
149,95pr. flaskeKun 12 på lager online Vælg favoritliste
2021 Saint Péray, Gemini, AOP
Cave Julien Cecillon- 92 pointVineXpressen
Kompleks, frugtig, sommerlig og balanceret.
349,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Hvad er Marsanne?
Marsanne er en hvid druesort, der primært dyrkes i Rhône-dalen i Frankrig, men som også findes i andre vinområder rundt om i verden, såsom Australien og Californien. Druen er kendt for sin fede, fyldige tekstur og herligt komplekse smag, der kan ramme noter som honning, pærer og mandler. Druen blandes ofte med andre Rhône-varianter som Rousanne og Viognier.
I selve vinmarken er Marsanne kendt for sin modstandsdygtighed og evne til at tilpasse sig en række vækstbetingelser, herunder ikke mindst varme og tørre klimaer, som der kan være i Sydfrankrig. Druen høstes typisk sent på sæsonen, hvilket giver den mulighed for at modne fuldt ud og udvikle sin flotte, karakteristiske smag.
Marsanne er en alsidig drue, der kan bruges til at lave en række vine, herunder tørre hvidvine, søde vine og endda mousserende vine. Hvis du er fan af fyldige, komplekse hvidvine (det er vi), så sørg for at prøve Marsanne.
Hvordan smager Marsanne?
Marsanne giver dybe, fyldige og nøddeagtige hvidvine med strejf af krydderier og pærer. De har ofte en forholdsvis høj alkoholprocent og kan lagres på egetræsfade for at opnå endnu mere dybde, kompleksitet og fylde - ligesom eksempelvis Chardonnay. Når Marsanne får lidt alder, bliver den typisk mørkere, dybere og opnår større kompleksitet med en mere olieret, honningagtig med aromaer af nødder og kvæder.