Brand image

Sydafrika

Oplev sydafrikansk rødvin - landet, som vinmæssigt ligger med Den Nye Verden og Den Gamle Verden, og har sin helt egen drue, nemlig Pinotage. Sydafrika er et land med betagende landskaber, forskelligartede kulturer og en levende historie, som efter apartheids fald har imponeret vinelskere verden over. Oplev selv, hvorfor sydafrikansk vin er en virkelig spændende og konstant udviklende oplevelse.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvordan smager vin fra Sydafrika?

    Vin fra Sydafrika er en slags hybrid mellem den gamle og den nye verden. Winemakers fra Spanien, Frankrig og Californien flyves ind med nye teknikker, som lader vinene nærme sig internationale stilarter og standarder, hvor de i ’gamle’ dage nogle gange kunne have et ry for at være grove og rustikke. I dag er de bedste sydafrikanske rødvine et unikt og velsmagende mix af Den Gamle og Den Nye Verden; Den Nye Verdens livlige frugt og Den Gamle Verdens kompleksitet - ikke mindst i landets signaturdrue, Pinotage.

  2. Hvordan er klimaet i Sydafrika?

    Vinmarkerne i Sydafrika er blandt de smukkest beliggende i verden med et landskab, som minder om et mix af det frodige Russian River i Californien og de endeløse græsklædte og bløde bakker i det sydlige Californien, i New Zealand og i Australien. Vinden er fjenden for den sydafrikanske vinbonde. Det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over land. Det ene øjeblik føles det vindstille, i næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter – og derefter bliver det igen helt stille.

  3. Rødvin fra verdenseliten til apartheid

    Med en glorværdig fortid, hvor sydafrikansk vin rangerede på niveau med de ypperste i verden, er det paradoksalt, at landets vinindustri i dag virker så jomfruelig, ny og famlende. Faktisk er det en smule forkert at regne Sydafrika for ’Den Nye Verden’, når man taler om vin. For allerede i 1659 blev den første flaske produceret af Cape Towns grundlægger, Jan van Riebeeck, og siden blev sydafrikansk vin eksporteret til Europa, hvor den vandt stor udbredelse.


    I begyndelsen af ​​det 20. århundrede stod vinindustrien i Sydafrika over for flere udfordringer, herunder phylloxera-epidemien, der ødelagde mange vinmarker, og indførelsen af ​​forbudslove i USA og andre lande, som reducerede efterspørgslen efter sydafrikansk vin. Derudover havde landets apartheidsystem, som varede fra 1948 til 1994, også en negativ indvirkning på vinindustrien, da mange sorte sydafrikanere blev udelukket fra industrien, og international handel blev begrænset.


    I 1990'erne, med afslutningen af ​​apartheid og åbningen af ​​globale markeder, begyndte den sydafrikanske vinindustri at komme sig og modernisere sig. Nye druesorter blev introduceret, og vinproducenter begyndte at eksperimentere med nye stilarter og teknikker. I dag er Sydafrika kendt for at producere højkvalitetsvine, der afspejler landets mangfoldige terroir, med fokus på druer som Chenin Blanc og den lokale Pinotage.

  4. Hvad er de vigtigste vinområder i Sydafrika?

    Sydafrika er et stort vinland, men nogle af de vigtigste vinområder er:


    • Stellenbosch nær Cape Town er kendt for Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah plus hvidvine på især Chenin Blanc.
    • Paarl er en anden vigtig vinregion nær Stellenbosch. Den er kendt for sine rødvine, især Shiraz og Pinotage, samt hvidvine på Chenin Blanc og Chardonnay.
    • Franschhoek er en lille vinregion beliggende nær Stellenbosch og Paarl. Det er kendt for sine franske vine, især Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Merlot.
    • Western Cape er hjemsted for den største del af sydafrikansk vin. Vinene er karakteriseret ved en rig forskellighed i klima og jordbundsforhold. Vintyperne rækker lige fra sprøde, nuancerede Sauvignon Blanc hvidvine til kraftige, intense Rhôneprægede rødvine.
    • Swartland er en vinregion nord for Cape Town. Den er kendt for sit tørre, varme klima, som er velegnet til dyrkning af druesorter i middelhavsstil som Syrah, Grenache og Mourvèdre.
    • Walker Bay er en vinregion med køligt klima beliggende langs Sydafrikas sydlige kyst. Den er kendt for sine Pinot Noir og Chardonnay, samt sine Sauvignon Blanc og Shiraz.
    • Andre bemærkelsesværdige vinregioner i Sydafrika omfatter Constantia, Elgin og Hemel-en-Aarde. Hver af disse regioner har sine egne unikke terroir- og druesorter, hvilket gør Sydafrika til et mangfoldigt og spændende vinproducerende land.
  5. Hvordan påvirkede Apartheid den sydafrikanske vinindustri?

    Apartheid havde en stor, negativ indflydelse på den sydafrikanske vinindustri, både økonomisk og socialt. Under apartheidtiden var vinindustrien domineret af hvide sydafrikanere, som i høj grad nedstammede fra europæiske bosættere. Sorte sydafrikanere blev udelukket fra vinindustrien eller blev tvunget til at arbejde som arbejdere på vinmarker til usle lønninger.


    Vinindustrien blev også ramt af internationale sanktioner og boykot. Mange lande boykottede sydafrikanske varer i protest mod regeringens diskriminerende politik, som naturligvis reducerede efterspørgslen efter sydafrikansk vin.


    Afslutningen på apartheid i 1994 medførte betydelige ændringer i den sydafrikanske vinindustri. Sorte sydafrikanere fik større adgang til industrien, og i dag er der mange sorte vinbønder og vingårdsejere. Vinindustrien er blevet en kilde til stolthed for Sydafrika efter apartheid.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]