- BLACK WEEK
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
BLACK WEEK 🍷👉SPAR OP TIL 60%!
Negroamaro
Negroamaro er en druesort med rødder dybt forankret i det solbeskinnede Italien, især i regionen Apulien. Navnet "Negroamaro" stammer fra de italienske ord "negro" og "amaro," - en henvisning til druens mørke farve og let bitre smag. Druen trives i det varme klima og de kalkholdige jorde i Apulien. Negroamaro-vinene er kendte for deres kraftfulde frugtprofil, og har vundet anerkendelse for deres kobling med det lokale køkken.
Produktchef
H. J. Hansen Vin
Vælg favoritliste
Villa di Mare Negroamaro, IGT
MGM Mondo del VinoSødmefulde kirsebær og en smule lakrids i en italiensk charmør af en vin.
79,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2021 Neprica Negroamaro Classic, IGT
Tormaresca- 93 pointWineWherEver
Oplev den mest alsidige druesort i Apulien.
129,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2020 Pinot Nero Sala, IGT
Castello della SalaElegant, vedholdende og herligt kompleks.
549,95pr. flaskePå lager online- 66 på lager online
Vælg favoritliste
2021 Masseria Maime Negroamaro, IGT
TormarescaNegroamaro i som du aldrig har smagt det før.
329,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2018 Pinot Nero Sala, IGT
Castello della Sala- 90 pointVinous
Pinot Noir er fantastisk. Men har du prøvet Pinot Nero?
549,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Vælg favoritliste
2022 Neprica Negroamaro Classic, IGT
Tormaresca- 92 pointVineXpressen
Smuk og charmerende vin fra et smukt område.
129,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Negroamaro - ærkeitaliensk og helt igennem skøn
Negroamaro betyder "sort og bitter". Det lyder måske ikke så tiltalende, som druen egentlig er. Den vokser stort set kun i Apulien og Salento - dvs. hælen i den italienske fodboldstøvle omkring Tarento, Lecce, Brindisi og Foggia. Vine på Negroamaro er oftest ret fyldige og rustikke, forholdsvis parfumerede og med en skovbundsagtig bitterhed, svesker, modne blommer, brombær og sødmefulde kirsebær, tørret timian, nelliker og allehånde. Den er forholdsvis tør og med et relativt højt indhold af tanniner.
Hvad spiser man til Negroamaro?
Negroamaro går rigtig godt til rigtig meget mad. Tænk gerne store, kraftige retter. Grillet kød, steaks, krydret charcuteri og steg - de bringer alle Negroamaros fulde, frugtige indtryk frem. Du kan også overveje lagrede, italienske oste.
Hvor kommer Negroamaro fra?
Nogle af Apuliens allerbedste vine er skabt på Negroamaro. Vinstokkene har det godt i det varme Syditalien, hvor dens kraftige vinstokke trives og har det fint med tørke. Den producerer forholdsvis mange druer og har det bedst i kalkholdig jord. Druen er formentlig bragt til Apulien af illyriske kolonister før grækerne ankom i det 7. århundrede f.Kr. Efter Romerrigets fald faldt vinfremstillingen i hele Italien og blev primært holdt i live i klostrene - og det var bl.a. på Negroamaro.
Hvad er det rigtige glas til Negroamaro?
Det er dæleme surt at købe en lækker flaske rødvin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine sparepenge for, og så drikke den af et rødvinsglas, der ikke fremhæver vinens smag og aroma. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Old World Syrah til Negroamaro.