- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Lazio
Nogle af verdens mest berømte vinområder ligger i Italien. Lazio er ikke et af dem. Det er delvist selvforskyldt, for op gennem store dele af 1900-tallet havde man et for stort fokus på kvantitet fremfor kvalitet. Det bliver der heldigvis lavet om på nu, og det giver resultater.
Om vin fra Lazio
Hver region i Italien har god mad og vine, og hver region har også sin signaturstil. Hele verden kender og elsker vinene fra Toscana og Piemonte, men glemmer måske lidt nogle af de andre regioner. Lazio har f.eks. tre DOCG- og 27 DOC-appellationer. Det er bare at kaste sig i kast med Lazios vine.
Rom ligger i Lazio og det er ingen overraskelse, at vindyrkning var udbredt allerede dengang. Men allerede før romerne begyndte vinfremstillingen hos etruskerne her i Lazio. Etruskerne var en tidligere civilisation, der spredte landbrug og vinfremstilling i hele det centrale Italien. Gennem tiden fortsatte Lazio med at dyrke vinstokke, men i 1800-tallet blev regionen ligesom resten af det meste af Europa ramt af phylloxera-epidemien. Gennem store dele af det 20. århundrede var produktionen fokuseret på kvantitet frem for kvalitet. I dag har Lazio dog arbejdet hårdt for igen at fokusere på at producere kvalitetsvin, fremhæve indfødte druer og producere ædle internationale druesorter.
Lazio-vine er primært hvide og laves for det meste på Malvasia og Trebbiano. Den primære rødvin, der produceres, er Merlot, men regionens signaturrødvin er Cesanese. Der laves fortsat også en del bulk-vin.