- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
I den norditalienske Emilia-region er de højest beliggende områder, samt områderne langs bunden af bakker og dale, særdeles velegnede til dyrkning af vin grundet det særlige mikroklima og en leret jord. Her ligger Medici Ermete med to af producentens vinhuse, Tenuta Rampata og Tenuta Quercioli. Området er enormt rigt på kultur - ikke mindst en fantastisk mad- og vinkultur, som afspejler sig i kærligheden til druerne, hvor kun de bedste bliver anvendt.
Medici Ermete
- På lager online
- På lager online
Gå til side
ud af 1
Om Medici Ermete
I 1890 ejede Remigio Medici tre succesrige værtshuse på Via Emilia. Måske derfor var tanken om at bygge sin egen vingård ikke så langt væk - og det var det, han gjorde. Familiens vinmarker lå mellem Via Emilia og foden af Enza-dalen. Remigios søn, Ermete, udvidede forretningen og konsoliderede virksomhedens omdømme inden han overlod tøjlerne til sine sønner Valter og Giorgio, som begyndte at eksportere vinene og udvidede navnet yderligere.
Lambrusco
I 1970'erne kastede amerikanerne deres kærlighed på lambrusco og var USA vidne til det såkaldte "Lambrusco-boom". Det er vigtigt at forstå, hvordan lambruscoen sammen med Chianti var blandt de første italienske vine, der blev eksporteret. I 1988 kollapsede salget for hele den emilianske sektor efter et stadigt stigende produktionsudbud i forhold til kvantitet og ikke kvalitet. Det blev til sød lambrusco, et billigt industriprodukt, der kunne sælges til meget lave priser, som på få år ødelagde lambruscos gode navn.
Miljø går hånd i hånd med priser
Samme år sluttede den fjerde generation af Medici-familien, Alberto og Pierluigi Medici, sig til virksomheden. Lidt senere kom også Alessandra. Det var vigtige år for Medici Ermete, hvor familien besluttede at revolutionere deres lambruscos produktionsmetode. Vinmarkerne blev genplantet og udbyttet blev sænket med 35% i forhold til reglerne. I dag ejer Medici Ermete 80 hektar vinmarker, som er helt økologisk dyrkede, og eksporterer til over 70 lande. Dygtig vinificering, der respekterer naturen og miljøet, har givet bonus. Markedets reaktion har været positiv, og prestigefyldte priser har fremskrevet Medici Ermete blandt Italiens topproducenter.