- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Det er lettere at forstå Domaine Digioia Royers vine, end det er at udtale navnet på domainet. (For god ordens skyld udtales det ”Dee- Joy-er”).
Første gang vi stødte på domainet var ved eventen ”Grand Jour de Bourgogne”, hvor vinene var det nye sort til smagningen i den lille landsby Chambolle. Selv om vinbonden Michel tydeligvis helst havde undgået al opmærksomheden, så var den uundgåelig. Vinen præsterede over niveau, og det til en pris der lå pænt under niveau. Og her kommer vi til domainets anden udfordring: at få fat i vinen. 90% sælges på allokeringer i endog meget små portioner til importører verden over. De sidste 10% sælges til lokale restauranter og besøgende på domainet. Den samlede produktion på 24.000 flasker bliver således solgt og afsendt allerede én måned efter frigivelse af årgangen.
Domaine Digioia-Royer
Om Domaine Digioia-Royer
Netop derfor virker det også ejendommeligt, at det først var i 2003, at Michel, efter at have taget over fra sine svigerforældre, besluttede sig for at kommercialisere sine vine. Størstedelen af domainets syv hektarer vinmarker er beliggende enten i Chambolle Musigny eller lige uden for, og det var først, da man i 2011 købte jord i Nuits Saint Georges, man bevægede sig lidt væk fra landsbyen. Domainet er ikke certificeret økologisk. Det skyldes dog bondens manglende kommercielle indsigt, da der i dag hverken bruges pesticider eller herbicider. En forandring som Michel satte i værk straks efter, han havde overtaget ansvaret for vinmarkerne. Stilen er rustik og meget klassisk, men med et stort fokus på terrioren og Pinot Noirs udtryk. Der bruges kun fade med en vis skepsis, og til domainets bedste vine, oftest kun brugte fade. Intet skal skjules – og det er der heller ingen grund til! Michel ejer en parcel på 0,25 ha på en nordøstvendt skråning. Der er store mængder ler i jorden her, hvorfor vinene også virker rustikke og traditionelle i deres stil.