- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Velkommen til Château L´Escart. Bordeaux, hvor fokus er mere på vinen end på, om barokhaven står snorlige.
Château L´Escart
- Biodynamisk
Vælg favoritliste
2020 Château L´Escart Eden, Bordeaux Supérieur
Château L´EscartBlød, mørk og rund.
179,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Om Château L´Escart
Kontrasterne kan være store, når man kører rundt på vintur i Bordeaux. Berømte châteauer med prydshaver og overdådige parker i Empire-stil, og hvor hækken bliver klippet efter en mål med en tommestok ligger spredt i hele området. Sådan er det ikke nødvendigvis på Château l´Escart, hvor et besøg kan afsløre en gammel Fiat på gårdspladsen, som er ved at få ladet batteriet op. Græs, der når én til op over anklerne og en hæk, der vokser lidt mere frit. Her har man dyrket vin på de tilhørende marker siden 1752. Slottet er måske ikke så poleret, men det opvejes af engagement, passion og dedikation.
Masser af nye tilplantninger er kommet til sammen med indkøbet af æggeformede gæringstanke. Desuden er store mængder vin blevet gemt med årtiers lagring for øje. Også vinmarkerne bærer præg af det langsigtede perspektiv. Her dominerer 60 – 100 år gamle vinstokke med Cabernet Sauvignon samt mindre mængder af Merlot, Malbec og Petit Verdot. De to sidstnævnte er bestemt ikke et hverdagssyn i denne region. At se så store mængder af Cabernet Sauvignon er et sjældent syn, da denne druesort traditionelt set har svært ved at opnå det, som kaldes ”phenolisk modenhed” (modningen af selve druen; kernerne, skindet, stænglen, der afgør tanninens/garvesyrens karakter). Ja, lidt nørdet måske, men endnu én af mange detaljer, der har betydning for slutproduktet.
Biodynamik og kvalitet i fokus
Dog netop på grund af dette forhold, planter de fleste vinbønder i stedet Merlot, der modner flere uger tidligere, og som samtidig er langt mere tolerant over for de kølige lerede jordbunde. Undtagelserne for Cabernet Sauvignon kan lade sig gøre, hvis man holder udbyttet tilstrækkeligt langt nede, har fuldstændigt styr på sin beskæring, opbindinger osv. samt har tilstrækkelig gamle vinstokke. Det er en dyd på Château l’Escart, hvor man er gået over til biodynamisk produktion.