Biodynamisk

2020 Château L´Escart Eden, Bordeaux Supérieur

Château L´Escart

Frankrig
Bordeaux
179,95pr. flaske

Vælg favoritliste

Kun 12 på lager online

Vælg favoritliste

Frankrig
Bordeaux

Smagskommentar

Mørke frugter og kirsebær i intens smag og aroma med noter af vanilje, tobak, engelsk te og cedertræ. Tanninerne er tilstede, men silkebløde og fuldstændig afrundede.

Varenummer:1029520920

Specifikationer

Producent:Château L´Escart

Land:Frankrig

Område:Bordeaux

Klassifikation:Bordeaux Supérieur

Type:Rødvin

Dyrkningsmetode:Biodynamisk

Druesammensætning:Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec

Glastype:Cabernet Sauvignon / Merlot

Serveringsforslag:Mørkt kød, Simreretter, Stegeretter

Fadlagring:12 måneder

Alkohol:14%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Om Château L´Escart

Kontrasterne kan være store, når man kører rundt på vintur i Bordeaux. Berømte châteauer med prydshaver og overdådige parker i Empire-stil, og hvor hækken bliver klippet efter en mål med en tommestok ligger spredt i hele området. Sådan er det ikke nødvendigvis på Château l´Escart, hvor et besøg kan afsløre en gammel Fiat på gårdspladsen, som er ved at få ladet batteriet op. Græs, der når én til op over anklerne og en hæk, der vokser lidt mere frit. Her har man dyrket vin på de tilhørende marker siden 1752. Slottet er måske ikke så poleret, men det opvejes af engagement, passion og dedikation.


Masser af nye tilplantninger er kommet til sammen med indkøbet af æggeformede gæringstanke. Desuden er store mængder vin blevet gemt med årtiers lagring for øje. Også vinmarkerne bærer præg af det langsigtede perspektiv. Her dominerer 60 – 100 år gamle vinstokke med Cabernet Sauvignon samt mindre mængder af Merlot, Malbec og Petit Verdot. De to sidstnævnte er bestemt ikke et hverdagssyn i denne region. At se så store mængder af Cabernet Sauvignon er et sjældent syn, da denne druesort traditionelt set har svært ved at opnå det, som kaldes ”phenolisk modenhed” (modningen af selve druen; kernerne, skindet, stænglen, der afgør tanninens/garvesyrens karakter). Ja, lidt nørdet måske, men endnu én af mange detaljer, der har betydning for slutproduktet.


Biodynamik og kvalitet i fokus

Dog netop på grund af dette forhold, planter de fleste vinbønder i stedet Merlot, der modner flere uger tidligere, og som samtidig er langt mere tolerant over for de kølige lerede jordbunde. Undtagelserne for Cabernet Sauvignon kan lade sig gøre, hvis man holder udbyttet tilstrækkeligt langt nede, har fuldstændigt styr på sin beskæring, opbindinger osv. samt har tilstrækkelig gamle vinstokke. Det er en dyd på Château l’Escart, hvor man er gået over til biodynamisk produktion.

Om Château L´Escart

Kontrasterne kan være store, når man kører rundt på vintur i Bordeaux. Berømte châteauer med prydshaver og overdådige parker i Empire-stil, og hvor hækken bliver klippet efter en mål med en tommestok ligger spredt i hele området. Sådan er det ikke nødvendigvis på Château l´Escart, hvor et besøg kan afsløre en gammel Fiat på gårdspladsen, som er ved at få ladet batteriet op. Græs, der når én til op over anklerne og en hæk, der vokser lidt mere frit. Her har man dyrket vin på de tilhørende marker siden 1752. Slottet er måske ikke så poleret, men det opvejes af engagement, passion og dedikation.


Masser af nye tilplantninger er kommet til sammen med indkøbet af æggeformede gæringstanke. Desuden er store mængder vin blevet gemt med årtiers lagring for øje. Også vinmarkerne bærer præg af det langsigtede perspektiv. Her dominerer 60 – 100 år gamle vinstokke med Cabernet Sauvignon samt mindre mængder af Merlot, Malbec og Petit Verdot. De to sidstnævnte er bestemt ikke et hverdagssyn i denne region. At se så store mængder af Cabernet Sauvignon er et sjældent syn, da denne druesort traditionelt set har svært ved at opnå det, som kaldes ”phenolisk modenhed” (modningen af selve druen; kernerne, skindet, stænglen, der afgør tanninens/garvesyrens karakter). Ja, lidt nørdet måske, men endnu én af mange detaljer, der har betydning for slutproduktet.


Biodynamik og kvalitet i fokus

Dog netop på grund af dette forhold, planter de fleste vinbønder i stedet Merlot, der modner flere uger tidligere, og som samtidig er langt mere tolerant over for de kølige lerede jordbunde. Undtagelserne for Cabernet Sauvignon kan lade sig gøre, hvis man holder udbyttet tilstrækkeligt langt nede, har fuldstændigt styr på sin beskæring, opbindinger osv. samt har tilstrækkelig gamle vinstokke. Det er en dyd på Château l’Escart, hvor man er gået over til biodynamisk produktion.

Varenummer:1029520920

Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk