- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Påskesnaps
af Søren Møller Jakobsen
Produktchef - spiritus
H. J. Hansen Vin
Snaps og akvavit hører påsken til. Det er den anden store årstid, efter julen, hvor snapsen hører hjemme hos mange familiers traditioner. Den klassiske snaps går da også rigtig godt til de typiske påskeretter, men i Danmark og resten af Skandinavien er vi samtidig begunstiget med et enormt udvalg af snaps med rigtig mange andre smagsgivere som frugt, bær, andre krydderier, urter, fadlagringer osv. Der er virkelig en snaps til alle – også dig, der ikke nødvendigvis traditionelt har kunnet lide snaps.
Snaps og akvavit til påske
Akvavit er meget mere regelbundet end snaps. Akvavit skal være en spiritus med kommen- og/eller dildsmag gennem et urte- eller krydderidestillat og være på minimum 37,5%. Sådan er det ikke med snaps. Her må man bruge de ingredienser, man synes bedst op, så smagsbredden inden for snaps er meget større end for akvavit – og der er altså større sandsynlighed for, at du kan finde en snaps, du kan lide, hvis du ikke rigtig har været til akvavit førhen.
Påskesilden er snapsens bedste ven
Det er næsten svært at forestille sig en påskefrokost uden sild, æg og snaps eller akvavit. Du skal dog tænke dig en smule om, når du køber ind. Tag gerne en akvavit med kommen til de klassiske, hvide sild. Skal det være kryddersild, så prøv en dildsnaps. Der findes dog et hav af forskellige snaps, som du kan finde her på siden, og der kan uden tvivl findes mange andre fremragende kombinationer.
Påskesnaps
Af Søren Møller Jakobsen
Produktchef - spiritus
H. J. Hansen Vin
Snaps og akvavit hører påsken til. Det er den anden store årstid, efter julen, hvor snapsen hører hjemme hos mange familiers traditioner. Den klassiske snaps går da også rigtig godt til de typiske påskeretter, men i Danmark og resten af Skandinavien er vi samtidig begunstiget med et enormt udvalg af snaps med rigtig mange andre smagsgivere som frugt, bær, andre krydderier, urter, fadlagringer osv. Der er virkelig en snaps til alle – også dig, der ikke nødvendigvis traditionelt har kunnet lide snaps.
Snaps er en ubeskyttet titel
Akvavit er meget mere regelbundet end snaps. Akvavit skal være en spiritus med kommen- og/eller dildsmag gennem et urte- eller krydderidestillat og være på minimum 37,5%. Sådan er det ikke med snaps. Her må man bruge de ingredienser, man synes bedst op, så smagsbredden inden for snaps er meget større end for akvavit – og der er altså større sandsynlighed for, at du kan finde en snaps, du kan lide, hvis du ikke rigtig har været til akvavit førhen.
Påskesilden er snapsens bedste ven
Det er næsten svært at forestille sig en påskefrokost uden sild, æg og snaps eller akvavit. Du skal dog tænke dig en smule om, når du køber ind. Tag gerne en akvavit med kommen til de klassiske, hvide sild. Skal det være kryddersild, så prøv en dildsnaps. Der findes dog et hav af forskellige snaps, som du kan finde her på siden, og der kan uden tvivl findes mange andre fremragende kombinationer.
Udvalgte snaps til påskebordet
Udvalgte snaps til påskebordet
Hvorfor holder vi påske?
I Danmark holder vi påske, da det nok er kristendommens vigtigste højtid. Her mindes Jesus' død og opstandelse samt Guds frelse.
Hvordan holder vi påske?
Vi holder påske ved at samle familien til en stor påskefrokost, som er fyldt med traditioner. Vil du gøre lidt ekstra ud af påsken, så har vi masser af lækre produkter på hylderne. Til påskefrokosten skal vin og mad matche, så vi har samlet vores anbefaler til påskebordet nedenfor.
Skal du bruge akvavit til silden, en fyldig rødvin til lammestegen, eller elegante bobler til at byde foråret og påsken velkommen, så se mere her.
Rødvin til påskelammet
Læskende hvidvine til påske
Andre gode bud på påskebordet
Andre gode bud på påskebordet
Få styr på påskedagene
Skærtorsdag
Skærtorsdag er den dag, hvor Jesus spiser det sidste måltid sammen med sine disciple og indstifter nadveren. Ordet 'skær' i dagens navn betyder ren. Det er også den aften, hvor Jesus vasker disciplenes fødder.
Langfredag
Langfredag er dagen, hvor Jesus bliver taget til fange og dømmes til døden. Det er denne dag, han må bære korset til stedet, hvor han skal dø, og derfor dagen hvor vi mindes hans korsfæstelse.
Påskedag
Påskedag kaldes også for påskesøndag og er dagen, hvor Jesus var genopstået fra de døde. Dagen er derfor en glædes dag, og vi fejrer den stadig den dag i dag med en stor familiepåskefrokost.
2. påskedag er en dansk tradition og helligdag og er en forlængelse af glæden og festen fra påskedag.
Palmesøndag
Palmesøndag er søndagen inden påske. Det er dagen, hvor Jesus ridder ind i Jerusalem på et æsel og modtages med jubelråb og viftende palmeblade.
Palmesøndag
Palmesøndag er søndagen inden påske. Det er dagen, hvor Jesus ridder ind i Jerusalem på et æsel og modtages med jubelråb og viftende palmeblade.
Skærtorsdag
Skærtorsdag er den dag, hvor Jesus spiser det sidste måltid sammen med sine disciple og indstifter nadveren. Ordet 'skær' i dagens navn betyder ren. Det er også den aften, hvor Jesus vasker disciplenes fødder.
Langfredag
Langfredag er dagen, hvor Jesus bliver taget til fange og dømmes til døden. Det er denne dag, han må bære korset til stedet, hvor han skal dø, og derfor dagen hvor vi mindes hans korsfæstelse.
Påskedag
Påskedag kaldes også for påskesøndag og er dagen, hvor Jesus var genopstået fra de døde. Dagen er derfor en glædes dag, og vi fejrer den stadig den dag i dag med en stor familiepåskefrokost.
2. påskedag er en dansk tradition og helligdag og er en forlængelse af glæden og festen fra påskedag.
Gode bobler til påsken