- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Lasagne
Elsker du lasagne? Sådan vælger du den perfekte vin til din favoritret
Lasagne er en klassiker, der forener smagfulde lag af pasta, kødsauce og ost til en ret, som de fleste ikke kan modstå. Men for at gøre middagen helt perfekt, er valget af vin lige så vigtigt som selve retten.
Find den rette vin til lasagne
Lasagne kommer i mange variationer, og valget af vin afhænger af ingredienserne.
Traditionel lasagne med kødsauce
En fyldig og krydret rødvin som en Chianti Classico, Barbera eller en saftig Zinfandel er ideelle. Disse vine matcher tomatens syrlighed og fremhæver de krydrede noter i kødsaucen.
Vegetarisk lasagne
Prøv en let og frugtig Pinot Noir, der harmonerer med grøntsagernes naturlige sødme.
Hvid lasagne med kylling eller fisk
En cremet lasagne uden tomatbaseret sauce går smukt hånd i hånd med en fyldig Chardonnay eller Viognier.
Pro-tip til den ultimative mad- og vinoplevelse
Server vinen let afkølet (ca. 16-18°C for rødvin og 8-10°C for hvidvin), så smagene balanceres perfekt. Og husk: God vin behøver ikke at koste en formue – det vigtigste er, at den komplementerer retten.
Vil du spare på dine vine?
Bliv medlem af Sélection Vinklub, og få 5% rabat på hver bestilling. Det er helt gratis at melde sig ind, og du kan straks begynde at nyde fordelene!Find din favoritvin i dag, og løft din lasagne til nye højder!
Tid: 1 time| Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: 3/10 | Tilberedning: Ovn
Tid: 1 time
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 3/10
Tilberedning: Ovn
Ingredienser til lasagne
- 500 gram hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- Tomatpuré
- 1 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 tsk. basilikum
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- ½ portion mornaysauce
- Lasagneplader
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
- Evt. revet ost til toppen
Ingredienser mornaysauce
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl. letmælk
- 45 gram smør
- 3/4 tsk. fintrevet muskatnød
- 125 gram revet ost
- Salt og peber
Vin til maden
Den klassiske lasagne har godt af modne, saftige rødvine med en del syre til at balancere rettens fedme og grøntsagernes sødme. Prøv en Pinot Noir. Helst ikke vine med for meget egetræ og tannin. Så helst ikke eksempelvis Cabernet Sauvignon eller Nebbiolo. Spiser du vegetarisk lasagne, så prøv en let fadlagret Chardonnay.
Fremgangsmåde
- Snit løg og hvidløg, og steg dem i en gryde med olie i et par minutter. Pas på, at de ikke bliver for brune.
- Tilsæt kødet og rør rundt til det er gennemstegt ved høj varme.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderier.
- Smag sovsen til med salt og peber, og evt. ekstra krydderier.
- Skru ned på lav varme og tænd ovnen på 200 grader.
- Nu er det tid til at lave din mornay sauce.
- Nu skal du lave/samle din lasagne i et ildfast fad ved, skiftevis, at tilføje kødsovs, plader og mornaysauce i 3-4 lag, eller til der ikke er mere kødsovs. Slut evt. af med lidt revet ost på toppen.
- Bag lasagnen i 35-40 minutter, til lasagnepladerne er bløde og osten på toppen er gylden.
- Tag lasagnen ud og lad den stå 5-10 minutter inden servering, så bliver den lidt mere fast at skære i.
Anbefalede vine til lasagne
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.