Brand image

Vermentino

Vermentino er fantastisk - og fantastisk undervurderet. En let fyldig hvidvin, der vokser mest i Italien på øen Sardinien. Vermentino er lækker og kompleks i en stil, der ligner Sauvignon Blanc, som kun bliver mere og mere populær.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Vermentino - sprød, sommerlig og fantastisk

    Vermentino er en hvid druesort, der primært dyrkes på Sardinien, Sicilien, Ligurien og Toscana i Italien, Frankrig, men også findes i andre dele af verden - bl.a. Spanien, Portugal, USA, Australien, den franske ø Korsika. Druen menes at have sin oprindelse i Italien, specifikt i Ligurien, men den har siden spredt sig til andre dele af Middelhavet. Vermentino er en meget tilpasningsdygtig drue, der kan trives i en række forskellige jordbund og klimaer, selvom den har tendens til at klare sig bedst i varme kystområder med masser af solskin - f.eks. middelhavslandene.


    Vermentino er typisk ikke en vin, du bør gemme. Vi anbefaler at drikke din Vermentino-vin inden, den er blevet tre år gammel. Så får du mest ud af dens sprøde væsen og friske frugtighed.


    Vermentino hedder ikke Vermentino over alt. Den går under en række forskellige navne afhængigt af området: Rolle i Frankrig, Pigato i Ligurien, Favorita i Piemonte og Malvasia di Luni i Toscana. Nogle gange er vin uoverskueligt - og det forstår vi godt. Så vi hjælper dig så godt, vi kan.

  2. Hvordan smager Vermentino?

    På trods af Vermentinos typisk lette karakter, er den faktisk ret kompleks. Det skyldes, at Vermentino har et højere niveauer af phenoler, som bidrager til vinens subtile bitterhed i finishen - en smag, der ofte beskrives som grønne mandler. Et godt glas Vermentino byder på livlige aromaer af pære, hvid fersken, lime, blomster, urter og pink grapefrugt med små, subtile noter af knuste sten og citrusskal. På tungen er Vermentino næsten altid tør og noget olieret med smag af grapefrugt og citrus, en flot mineralitet og toner af salt. I afslutningen kan den være ret "snappy" med en bitterhed, der kan minde om smagen af ​​grapefrugt. Du kan måske sammenligne Vermentino med druer som Albariño, Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc, Sémillon, Soave og Verdejo.

    Vermentino klarer sig godt i mindre frugtbar jord. Vermentino er som druesort helt på hjemmebane i et varmt klima og har tendens til at producere finere vine på mindre frugtbar jord i højderne.

  3. Hvad er det bedste glas til Vermentino?

    Det er virkelig ærgerligt at købe en fremragende flaske vin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine surt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Sauvignon Blanc-glas eller Riesling-glas, når du vil kæle for din Vermentino såvel som for dine smagsløg.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]