- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Mousserende te
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
VINFESTIVAL - SPAR OP TIL 53% - KLIK HER

Malvasia Istriana
Der findes 17 druetyper, der hedder noget med "Malvasia" - og de er ikke ens. Malvasia Istriana en helt sin egen og den forholdsvis sjældne druetype begrænser sig stort set til ét hjørne af verden: Det nørdøstlige Italien, Slovenien og Italien.
Produktchef
H. J. Hansen Vin
Hvad er Malvasia Istriana?
Hvidvinsdruen Malvasia Istriana stammer fra halvøen Istrien i hhv. Kroatien og Slovenien og bruges ikke mindst i Italien. Dens evne til at modstå varme i vinmarken gør, at den efterhånden også ses i Australiens varmere områder, men dens alsidighed vil få den til at præstere godt også i kølige klimaer.
Malvasia Istriana er en unik druetype, der ofte blot omtales som Malvasia, men det er faktisk ret vildledende, da der er hele 17 forskellige "Malvasia"-er på den officielle liste over italienske druesorter. Druerne varierer endda fra hvide til røde - og der findes endda også en også en pink version.
Hvordan smager Malvasia Istriana?
Stilen på vine lavet af Malvasia Istriana er ret forskelligartet. Druernes modenhed og brug af drueskinkontakt skaber helt forskellige profiler, men vinene har dog en tendens til at være i en frugtige med toner af æbler, abrikoser og ferskener. Mange nævner også halm og hvide blomster. Vinene kan blive honning- og nøddeagtige med alderen.
Hvor vokser druen?
Malvasia Istriana er bedst kendt fra de Friuli i Italien, hvor den dyrkes i områdets østlige vinmarker. Men druen er faktisk Kroatiens næstmest plantede hvide drue.