- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Mousserende te
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
VINFESTIVAL - SPAR OP TIL 53% - KLIK HER

Frugtvin
- Forudbestil - forventet d. 28/05/2025
Gå til side
ud af 1
Hvordan laver man frugtvin?
Frugtvin laves på samme måde som druevin, men i stedet for at bruge druer, bruger man frugt som bær, æbler og ferskner. Frugten, der bruges til at lave frugtvin, skal være moden, frisk og fri for enhver form for sygdom eller beskadigelse. Frugten vaskes og presses. Der tilsættes gær til frugtsaften for at starte gæringsprocessen. Gæren spiser sukkeret i saften og producerer alkohol og kuldioxid som biprodukter. Saften får lov at gære i en beholder ved en kontrolleret temperatur i flere dage eller uger, afhængigt af vinens ønskede styrke og smag.
Når gæringen er afsluttet, presses frugtvinen for at adskille den. Vinen klares derefter for at fjerne eventuelle resterende partikler eller sediment. Frugtvinen lagres i en periode, typisk flere måneder til et år, for at give smagene mulighed for at udvikle sig og modnes. Vinen opbevares et køligt, mørkt sted for at undgå at blive udsat for lys og varme. Når frugtvinen har nået den ønskede smag og styrke, tappes den på flaske.