Ron zacapa 23 Solera 40%, 70 cl

Ron Zacapa

Guatemala
499,95pr. flaske

Vælg favoritliste

Kun 10 på lager online

Vælg favoritliste

Guatemala

Varenummer:25141209

Specifikationer

Producent:Ron Zacapa

Land:Guatemala

Type:Rom

Dyrkningsmetode:Konventionel

Alkohol:40%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:70 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Guatemalanske Ron Zacapa er uden diskussion ét af verdens bedste romhuse. Ikke mindre end syv år i træk har huset officielt fået den flotte betegnelse ved den seriøse International Rum Festival. Huset har egentlig ikke mange år på bagen, men så dagens lys i 1976, 100 år efter grundlæggelsen af byen Zacapa, som ligger 112 kilometer fra Guatemala City. I modsætning til mange andre producenter som bruger molasse, bruger Zacapa saften fra den første presning af sukkerrør. Det gør rommen mere rund og blød og er med til at sikre Zacapas karakteristiske smagsprofil. Den kan man dog også takke selve området i det sydlige Guatemala for. Den fede jord er rig på vulkanske mineraler og floder, som giver næring til alt liv. Begge dele er med til at sikre rommens dybde og aroma. Efter destillering bliver rommen sendt på lidt af en rejse fra lavlandet til "Huset over skyerne" i 2300 meters højde, hvor de køligere temperaturer og høj luftfugtighed gavner rommen. Den friske bjergluft modner rommen og bidrager til dens dybe aroma, dens fylde og komplekse smagsnoter. Det er også her, den lagrer på egetræsfade og gennemgår solera-processen. Hvad er solera? Egentlig et blend, så den færdige rom inkluderer rom fra flere fadtyper og stilarter - nøje udvalgt af Master Blender Lorena Vásquez. Nogle fade er lavet på hvid, amerikansk egetræ og har indeholdt amerikansk whisky, mens andre er lavet af europæisk egetræ, som tidligere har indeholdt cognac, sherry eller vine på Pedro Ximenez. Alle fadene er ristet i varierende grad - noget der spiller meget ind på den færdige rom. Det hele giver Lorena Vásquez mulighed for at sammensætte rom af høj kvalitet med stor kompleksitet.

Guatemalanske Ron Zacapa er uden diskussion ét af verdens bedste romhuse. Ikke mindre end syv år i træk har huset officielt fået den flotte betegnelse ved den seriøse International Rum Festival. Huset har egentlig ikke mange år på bagen, men så dagens lys i 1976, 100 år efter grundlæggelsen af byen Zacapa, som ligger 112 kilometer fra Guatemala City. I modsætning til mange andre producenter som bruger molasse, bruger Zacapa saften fra den første presning af sukkerrør. Det gør rommen mere rund og blød og er med til at sikre Zacapas karakteristiske smagsprofil. Den kan man dog også takke selve området i det sydlige Guatemala for. Den fede jord er rig på vulkanske mineraler og floder, som giver næring til alt liv. Begge dele er med til at sikre rommens dybde og aroma. Efter destillering bliver rommen sendt på lidt af en rejse fra lavlandet til "Huset over skyerne" i 2300 meters højde, hvor de køligere temperaturer og høj luftfugtighed gavner rommen. Den friske bjergluft modner rommen og bidrager til dens dybe aroma, dens fylde og komplekse smagsnoter. Det er også her, den lagrer på egetræsfade og gennemgår solera-processen. Hvad er solera? Egentlig et blend, så den færdige rom inkluderer rom fra flere fadtyper og stilarter - nøje udvalgt af Master Blender Lorena Vásquez. Nogle fade er lavet på hvid, amerikansk egetræ og har indeholdt amerikansk whisky, mens andre er lavet af europæisk egetræ, som tidligere har indeholdt cognac, sherry eller vine på Pedro Ximenez. Alle fadene er ristet i varierende grad - noget der spiller meget ind på den færdige rom. Det hele giver Lorena Vásquez mulighed for at sammensætte rom af høj kvalitet med stor kompleksitet.

Varenummer:25141209

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk