Ron Piet 20yo 40,0%, 70 cl

Ron Piet

Tyskland
499,95pr. flaske

Vælg favoritliste

55 på lager online

Vælg favoritliste

Tyskland

Smagskommentar

”Der Oldie” viser sin flotte fadlagring og alder med en fin karamelnoter, en herlig og karakteristisk vaniljearoma og en let skarphed i eftersmagen.

Varenummer:29242409

Specifikationer

Producent:Ron Piet

Land:Tyskland

Type:Rom

Undertype:Premium Rum

Dyrkningsmetode:Konventionel

Alkohol:40%

Proptype:Skruelåg

Flaskestørrelse:70 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Om Ron Piet

Ron Piet var, hvis historien er sand, en trofast papegøje og følgesvend til berygtet pirat. Sammen blev de to, piraten og papegøjen, betragtet som 'Havets Skræk'. Efter et tragisk skibbrud var den eneste, der overlevede, Ron Piet. Fuglen klamrede sig til en enkelt tønde rom indgraveret 'Ron 10 Anos Panama', som skyllede op i Hamborg, hvor Ron Piet har hjemme i dag.


Ron Piet er baseret på sukkerrør fra San Miguelito i det sydlige Panama. De knuses først og presses til saft. Saftens koges så ned til sirup, indtil der er en mørk sirupsagtig masse tilbage, kaldet melasse. Melassen gæres og kemiske reaktioner omdanner sukkeret til alkohol. Det tager omkring to dage. Først derefter kan den såkaldte mæsk destilleres. Mæsken opvarmes i en kedel, og kondensatet opsamles. Uønskede fuselstoffer opsnappes af forløbene og smagsstoffer og alkohol danner kernen, den midterste del af destillationen, som forarbejdes videre. Destillatet fyldes på bourbonegetræsfade i flere år i det caribiske klima i Panama, hvor rommen bliver mere kompleks, harmonisk, rig på nuancer og får sine karakteristiske aromaer – ikke mindst bløde sødme fra vanilje. Efter den lange udviklingsproces tappes Ron Piet rom endelig i Hamborg i den karakteristiske 0,7l sekskantede flaske. 

Om Ron Piet

Ron Piet var, hvis historien er sand, en trofast papegøje og følgesvend til berygtet pirat. Sammen blev de to, piraten og papegøjen, betragtet som 'Havets Skræk'. Efter et tragisk skibbrud var den eneste, der overlevede, Ron Piet. Fuglen klamrede sig til en enkelt tønde rom indgraveret 'Ron 10 Anos Panama', som skyllede op i Hamborg, hvor Ron Piet har hjemme i dag.


Ron Piet er baseret på sukkerrør fra San Miguelito i det sydlige Panama. De knuses først og presses til saft. Saftens koges så ned til sirup, indtil der er en mørk sirupsagtig masse tilbage, kaldet melasse. Melassen gæres og kemiske reaktioner omdanner sukkeret til alkohol. Det tager omkring to dage. Først derefter kan den såkaldte mæsk destilleres. Mæsken opvarmes i en kedel, og kondensatet opsamles. Uønskede fuselstoffer opsnappes af forløbene og smagsstoffer og alkohol danner kernen, den midterste del af destillationen, som forarbejdes videre. Destillatet fyldes på bourbonegetræsfade i flere år i det caribiske klima i Panama, hvor rommen bliver mere kompleks, harmonisk, rig på nuancer og får sine karakteristiske aromaer – ikke mindst bløde sødme fra vanilje. Efter den lange udviklingsproces tappes Ron Piet rom endelig i Hamborg i den karakteristiske 0,7l sekskantede flaske. 

Varenummer:29242409

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk