Grappa Tignanello 42%, 50 cl

Tenuta Tignanello

Italien
Toscana
  • Anbefalet
    Vivino
    4,3/5
449,95pr. flaske

Vælg favoritliste

60 på lager online

Vælg favoritliste

Italien
Toscana

Anmeldelser

  • Anbefalet
    Vivino
    4,3/5

Smagskommentar

Klar, nærmest sølvagtig i glasset med en duft af blomster, som udvikler sig i retning af krydderier, voks, rosiner, blommer og brød. Let, blød og fyldig på tungen, forholdsvis tør og med klare indtryk af tørret frugt - ikke mindst blommer. Tør, let og olieret eftersmag, hvor rosiner bliver fulgt op af en smule kakao.

Varenummer:25321608

Specifikationer

Producent:Tenuta Tignanello

Land:Italien

Område:Toscana

Underområde:Montalcino

Type:Grappa

Dyrkningsmetode:Konventionel

Druesammensætning:Sangiovese, Merlot

Glastype:Aquavit / Rom

Alkohol:42%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:50 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Grappa fra vingården Tignanello. En ægte, italiensk specialitet fra et vinhus i verdensklasse, der produceres i begrænsede mængder. Et yderst behageligt bekendtskab og et destillat, hvor du på en anden måde får lov at nyde Chianti-regionens unikke smage og aromaer.


Tenuta Tignanello

Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.


Den nuværende herregård fra 1500-tallet er bygget på grundstenene af en endnu ældre bebyggelse helt tilbage fra 1346, hvor den tilhørte den adelige Buondelmonti-familie. I 1600-tallet tog en gren af den berømte Medici-familie over, inden Antinori-familien overtog i midten af 1800-tallet, og i 1892 blev Tignanello beskrevet som en af de smukkest og højest beliggende i hele området.


Her vokser druesorter som Sangiovese, oprindeligt er fra området, og mere utraditionelle sorter i området som Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – druer kan formå at udtrykke terroirets karakteristika. Her vokser også små parceller med Malvasia og Trebbiano, som bruges til produktion af Vinsanto – ”Den Hellige Vin”. Gennem 1970’erne var Tenuta Tignanello nærmest et slags laboratorium fra Marchesi Antonori, et centrum for vinøs udvikling og research. Man udviklede nye produktionsmetoder og brugte de i lokalområdet ukendte druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.


Tignanello og Solaia vinificeres separat og lagres i separate kældre. Hver vin skal have de optimale betingelser for at fremvise sin egen unikke personlighed. 

Grappa fra vingården Tignanello. En ægte, italiensk specialitet fra et vinhus i verdensklasse, der produceres i begrænsede mængder. Et yderst behageligt bekendtskab og et destillat, hvor du på en anden måde får lov at nyde Chianti-regionens unikke smage og aromaer.


Tenuta Tignanello

Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.


Den nuværende herregård fra 1500-tallet er bygget på grundstenene af en endnu ældre bebyggelse helt tilbage fra 1346, hvor den tilhørte den adelige Buondelmonti-familie. I 1600-tallet tog en gren af den berømte Medici-familie over, inden Antinori-familien overtog i midten af 1800-tallet, og i 1892 blev Tignanello beskrevet som en af de smukkest og højest beliggende i hele området.


Her vokser druesorter som Sangiovese, oprindeligt er fra området, og mere utraditionelle sorter i området som Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – druer kan formå at udtrykke terroirets karakteristika. Her vokser også små parceller med Malvasia og Trebbiano, som bruges til produktion af Vinsanto – ”Den Hellige Vin”. Gennem 1970’erne var Tenuta Tignanello nærmest et slags laboratorium fra Marchesi Antonori, et centrum for vinøs udvikling og research. Man udviklede nye produktionsmetoder og brugte de i lokalområdet ukendte druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.


Tignanello og Solaia vinificeres separat og lagres i separate kældre. Hver vin skal have de optimale betingelser for at fremvise sin egen unikke personlighed. 

Varenummer:25321608

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk