- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Grappa Tignanello 42%, 50 cl
Tenuta Tignanello
- Anbefalet4,3/5
Vælg favoritliste
Vælg favoritliste
Anmeldelser
- Anbefalet4,3/5
Smagskommentar
Varenummer:25321608
Producent:Tenuta Tignanello
Land:Italien
Område:Toscana
Underområde:Montalcino
Type:Grappa
Dyrkningsmetode:Konventionel
Druesammensætning:Sangiovese, Merlot
Glastype:Aquavit / Rom
Alkohol:42%
Proptype:Kork
Flaskestørrelse:50 cl
Stk. pr. kolli:6
Emballagetype:Karton
Grappa fra vingården Tignanello. En ægte, italiensk specialitet fra et vinhus i verdensklasse, der produceres i begrænsede mængder. Et yderst behageligt bekendtskab og et destillat, hvor du på en anden måde får lov at nyde Chianti-regionens unikke smage og aromaer.
Tenuta Tignanello
Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.
Den nuværende herregård fra 1500-tallet er bygget på grundstenene af en endnu ældre bebyggelse helt tilbage fra 1346, hvor den tilhørte den adelige Buondelmonti-familie. I 1600-tallet tog en gren af den berømte Medici-familie over, inden Antinori-familien overtog i midten af 1800-tallet, og i 1892 blev Tignanello beskrevet som en af de smukkest og højest beliggende i hele området.
Her vokser druesorter som Sangiovese, oprindeligt er fra området, og mere utraditionelle sorter i området som Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – druer kan formå at udtrykke terroirets karakteristika. Her vokser også små parceller med Malvasia og Trebbiano, som bruges til produktion af Vinsanto – ”Den Hellige Vin”. Gennem 1970’erne var Tenuta Tignanello nærmest et slags laboratorium fra Marchesi Antonori, et centrum for vinøs udvikling og research. Man udviklede nye produktionsmetoder og brugte de i lokalområdet ukendte druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.
Tignanello og Solaia vinificeres separat og lagres i separate kældre. Hver vin skal have de optimale betingelser for at fremvise sin egen unikke personlighed.
Grappa fra vingården Tignanello. En ægte, italiensk specialitet fra et vinhus i verdensklasse, der produceres i begrænsede mængder. Et yderst behageligt bekendtskab og et destillat, hvor du på en anden måde får lov at nyde Chianti-regionens unikke smage og aromaer.
Tenuta Tignanello
Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.
Den nuværende herregård fra 1500-tallet er bygget på grundstenene af en endnu ældre bebyggelse helt tilbage fra 1346, hvor den tilhørte den adelige Buondelmonti-familie. I 1600-tallet tog en gren af den berømte Medici-familie over, inden Antinori-familien overtog i midten af 1800-tallet, og i 1892 blev Tignanello beskrevet som en af de smukkest og højest beliggende i hele området.
Her vokser druesorter som Sangiovese, oprindeligt er fra området, og mere utraditionelle sorter i området som Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – druer kan formå at udtrykke terroirets karakteristika. Her vokser også små parceller med Malvasia og Trebbiano, som bruges til produktion af Vinsanto – ”Den Hellige Vin”. Gennem 1970’erne var Tenuta Tignanello nærmest et slags laboratorium fra Marchesi Antonori, et centrum for vinøs udvikling og research. Man udviklede nye produktionsmetoder og brugte de i lokalområdet ukendte druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.
Tignanello og Solaia vinificeres separat og lagres i separate kældre. Hver vin skal have de optimale betingelser for at fremvise sin egen unikke personlighed.
Varenummer:25321608