Drouin Calvados 30 Years 40%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl

Christian Drouin

Frankrig
Calvados
  • Guld
    London International Spirits Challenge
    London International Spirits Challenge 2002
  • 96 point
    Ultimate Spirits Challenge
    Ultimate Spirits Challenge 2012
1.599,95pr. flaske
Midlertidig udsolgt

Vælg favoritliste

Midlertidig udsolgt

Vælg favoritliste

Frankrig
Calvados

Anmeldelser

  • Guld
    London International Spirits Challenge
    London International Spirits Challenge 2002
  • 96 point
    Ultimate Spirits Challenge
    Ultimate Spirits Challenge 2012

Smagskommentar

Smuk og bedaget skønhed med flotte strejf af rav i glasset og en fyldig og kompleks aroma af sprøde æbler, en smøragtig fedme og en varmende fornemmelse. Fed og rund på tungen med indtryk af karamel og en smule røg efterfulgt af en lang, blød eftersmag.

Varenummer:25163009

Specifikationer

Producent:Christian Drouin

Land:Frankrig

Område:Calvados

Klassifikation:Appellation Calvados Contrôlee

Type:Calvados

Dyrkningsmetode:Konventionel

Alkohol:40%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:70 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Om Christian Drouin

Calvadoshuset Christian Drouin blev grundlagt umiddelbart efter Anden Verdenskrig af Christian Drouin, der havde sat sig for mål at ville fremstille verdens absolut bedste calvados. Det fik ham i første ombæring til at opsøge områdets mindre vinbønder for at opkøbe deres lagre af calvados, hvilket lagde grundstenen til husets exceptionelle samling af årgangscalvados'er.


I 1960 besluttede Christian Drouin sig så til at tage skridtet fuldt ud og producere sin egen calvados. Der skulle dog gå 19 år, før han følte, at samlingen af gamle eau de vie'er kombineret med hans egen produktion var tilstrækkeligt stor til, at han kunne aftappe de først calvados'er under husets eget navn. Siden har Christian Drouin haft en forrygende succes, og man kan i dag bryste sig af at have modtaget flere priser og præmier for produktsortimentet, end samtlige andre calvados-producenter til sammen! Udover de så berømte vintagecalvados'er, der strækker sig tilbage til 1939, fremstiller huset også en række fantastiske blends, pommeau og cider.


Grøn udvikling

Christian Drouin er en af de få producenter, der sætter en positivt aftryk på naturen. Med de mange æbletræer og mere end 35 forskellige æblesorter, absorberer Christian Drouin 600 ton CO2 om dagen. Der er gudesmukt på stedet og under vores besøg, bliver vi nærmest hensat til en anden tid. Til gengæld "koster" produktionen kun 200 ton - om året. Her går køer rundt mellem træerne, og de er kloge nok til at vide, at hvis de ryster træerne, så falder der æbler ned. Det gode er så til gengæld, at det er de syge og dårlige æbler, der falder ned og bliver til køernes mad. Altså bidrager køerne til at de æbler, der bruges i produktionen, er sunde, raske og velsmagende. Samtidig spiser køerne også græsset mellem træerne, og gør altså græsslåning overflødig. Win/win. Æblesorterne er primært lokale, normanniske æblesorter med en del tanniner. Samtidig er Christian Drouin intet mindre end verdens mest vindende spiritusproducent set over alle kategorier.


Æblerne gærer alt fra fem uger til fem måneder og bliver til fantastisk cider. Det kan så destilleres og blive til calvados. Typisk vil man bruge både unge i gamle i blendet, da de gamle calvados typisk har mere syre. Calvadosen fadlagres og ændrer karakter. Smagen går fra frisk æbler til modne æbler, til æblemarmelade til bagte æbler alt efter fadlagringens længde.

Om Christian Drouin

Calvadoshuset Christian Drouin blev grundlagt umiddelbart efter Anden Verdenskrig af Christian Drouin, der havde sat sig for mål at ville fremstille verdens absolut bedste calvados. Det fik ham i første ombæring til at opsøge områdets mindre vinbønder for at opkøbe deres lagre af calvados, hvilket lagde grundstenen til husets exceptionelle samling af årgangscalvados'er.


I 1960 besluttede Christian Drouin sig så til at tage skridtet fuldt ud og producere sin egen calvados. Der skulle dog gå 19 år, før han følte, at samlingen af gamle eau de vie'er kombineret med hans egen produktion var tilstrækkeligt stor til, at han kunne aftappe de først calvados'er under husets eget navn. Siden har Christian Drouin haft en forrygende succes, og man kan i dag bryste sig af at have modtaget flere priser og præmier for produktsortimentet, end samtlige andre calvados-producenter til sammen! Udover de så berømte vintagecalvados'er, der strækker sig tilbage til 1939, fremstiller huset også en række fantastiske blends, pommeau og cider.


Grøn udvikling

Christian Drouin er en af de få producenter, der sætter en positivt aftryk på naturen. Med de mange æbletræer og mere end 35 forskellige æblesorter, absorberer Christian Drouin 600 ton CO2 om dagen. Der er gudesmukt på stedet og under vores besøg, bliver vi nærmest hensat til en anden tid. Til gengæld "koster" produktionen kun 200 ton - om året. Her går køer rundt mellem træerne, og de er kloge nok til at vide, at hvis de ryster træerne, så falder der æbler ned. Det gode er så til gengæld, at det er de syge og dårlige æbler, der falder ned og bliver til køernes mad. Altså bidrager køerne til at de æbler, der bruges i produktionen, er sunde, raske og velsmagende. Samtidig spiser køerne også græsset mellem træerne, og gør altså græsslåning overflødig. Win/win. Æblesorterne er primært lokale, normanniske æblesorter med en del tanniner. Samtidig er Christian Drouin intet mindre end verdens mest vindende spiritusproducent set over alle kategorier.


Æblerne gærer alt fra fem uger til fem måneder og bliver til fantastisk cider. Det kan så destilleres og blive til calvados. Typisk vil man bruge både unge i gamle i blendet, da de gamle calvados typisk har mere syre. Calvadosen fadlagres og ændrer karakter. Smagen går fra frisk æbler til modne æbler, til æblemarmelade til bagte æbler alt efter fadlagringens længde.

Varenummer:25163009

Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk